Şimdi Ara

r9 280x veya gtx 770 bu donanımla darboğaz yapar mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Asus M4A87TD/USB3
    http://www.asus.com/Mot...7TDUSB3/specifications/
    AMD Phenom II X4 955
    Nvidia Gtx460
    2*2 gb kingston hyperx ddr3 1333 mhz (2*4 veya 4*2 şeklinde 8 gb olarak değiştireceğim)
    500 gb hdd
    thermaltake 600w kasa
    philips 19 inch 1440*900 lcd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur10 -- 1 Temmuz 2014; 23:50:35 >

• İşlemci nedir
  • quote:

Orijinalden alıntı: arno.mdr

İşlemci nedir
    işlemciyi yazmayı unutmuşum : AMD Phenom II X4 955
  • quote:

Orijinalden alıntı: arno.mdr

İşlemci nedir
    o anakarttaki islemci olsa olsa phenomII'dir o yuzden bence yetersiz kalir 280x 770 icin 270x daha uygun olur.
  • İslemcin 760 üstünü kısıtlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: trktlh

İslemcin 760 üstünü kısıtlar..
    peki , şöyle yapsam;
    uygun fiyatlı 280x buldum,
    onu taksam sorun yaşamam herhalde,
    en azından uzun vadeli yatırım yapmış olurum,anakart ve işlemciyi yükseltirim çünkü...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur10

peki , şöyle yapsam;
    uygun fiyatlı 280x buldum,
    onu taksam sorun yaşamam herhalde,
    en azından uzun vadeli yatırım yapmış olurum,anakart ve işlemciyi yükseltirim çünkü...

Alıntıları Göster
    Phenom II x4 955, r9 280x'e darboğaz yapacak kadar kötü mü yahu? Yanlış olmasın ama bu darboğaz olayını biraz abartıyorsunuz sanki.
  • trktlh kullanıcısına yanıt
    +1

Bence bazı oyunlarda gtx 760'a da darboğaz yapabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: heymannn

Phenom II x4 955, r9 280x'e darboğaz yapacak kadar kötü mü yahu? Yanlış olmasın ama bu darboğaz olayını biraz abartıyorsunuz sanki.

Alıntıları Göster
    Uygun fiyata bulduysan, al.

4 GHz'e çıkarıp, darboğaz yapıp yapmadığına, oynadığın oyunlarda kendin karar verirsin. Bir gözün GPU kullanımında olur.

CPU'yu başarılı kullanan bir oyun olsa da, BF4 MP'de şöyle bir gözlemim olmuştu. Shanghai'ın, diğer haritalardan daha çok zorladığını hatırlatayım:

quote:

BF4 Shanghai - Conquest Large'ı, tam 64 player çatışırken denedim.

- 3770K, HT kapalı ve 2.8 GHz iken.
    - Oc'li 780 Ti - 340.43 sürücüsü
    - Win8.1
    - 1080p Ultra vs..

Performans gayet iyiydi. Ortalarda yoğun çatışma varken(ve başlayalı zaman geçmişken. Yıkık dökük, çukurlu falan), o bölgelerde dolaştım, gördüğüm en düşük fps 60-70 arasıydı. Base tarafına dönük caddelerde 80-100 fps'ler gördüğüm oldu. En düşük fps ise, B tarafında, üst köşeden merkeze bakarken oldu. Abartı bir senaryoydu, 45'lere kadar inebildi.
    Fps dalgalanması ve tekleme-takılma kesinlikle olmadı. Oyuna ilk girişte texture'lar netleşirken bile.
    (Shanghai'ın en zorlu harita olduğunu, diğerlerinde çok daha yüksek fps alınacağını söylememe gerek yok. Ayrıca, aynı haritada da, çatışmanın şekline göre, başka denemede fps daha yüksek olabilirdi.)

780 Ti'ın saat hızını düşürerek denemedim, belki fps artardı (pek sanmasam da).

Şimdi 2.8 GHz ve HT kapalıyken durum buyken, taş gibi oynanıyorken; 4.5 GHz FX 6300'ün yerlerde sürünmesi, 2.8-3.0 i5'in 4/1'i oranında fps'ler vermesi falan hiç mantıklı gelmiyor. Mimari farkı, değişken darboğaz etkileri oluşabilir desek bile, abartı bir durum.

Acaba sürücü ve güncellemeler ile düzelmiş midir? @Faradayy, 337.50 ve sonrasıyla deneme fırsatın olmuş muydu? Bu sürücü CPU konusunda baya gelişme sağlamıştı bildiğin gibi.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=93921544

DirectX'te denemiştim. Mantle'la fps, 337.50'ye göre daha da yüksek olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 2 Temmuz 2014; 0:53:51 >

• ozgur10 kullanıcısına yanıt
    İşlemcin hala güçlü yeterince.

Ona en iyi partner uygun fiyatıyla da sapphire hd 7870 dual x veya sapphire r9 270x dual x dir.
  • Arkadaşlar benim işlemcim fx 6300 ram 8gb bende yapar mı darboğaz bu ekran kartıhttp://www.vatanbilgisayar.com/r9-270-dual-x-oc-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html?stk=True&srt=UP#yorumlar bir yorumda bulunsanız
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilyaoblomov

Arkadaşlar benim işlemcim fx 6300 ram 8gb bende yapar mı darboğaz bu ekran kartıhttp://www.vatanbilgisayar.com/r9-270-dual-x-oc-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html?stk=True&srt=UP#yorumlar bir yorumda bulunsanız
    x4 965 lere en son 3gb bellekten dolayi sinirlari biraz daha zorlayip r9 280 takabilirsiniz nvidia dan da 760 olur ustune kisitlama yapacaktir.

Jacey01,

sizde de kisitlama olur. forumda bir arkadas 4.5 o.c lu fx6300'e r9 280x takmisti feci darbogaz sorunu yasamisti, kart kullanimi %50-60'i gecmiyordu. sizde en fazla r9 280-gtx760 dusunun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Asisvénia

x4 965 lere en son 3gb bellekten dolayi sinirlari biraz daha zorlayip r9 280 takabilirsiniz nvidia dan da 760 olur ustune kisitlama yapacaktir.

Jacey01,

sizde de kisitlama olur. forumda bir arkadas 4.5 o.c lu fx6300'e r9 280x takmisti feci darbogaz sorunu yasamisti, kart kullanimi %50-60'i gecmiyordu. sizde en fazla r9 280-gtx760 dusunun.

Hocam peki bu nasıl bir kart oyunlarda kasar mı ? R7 265http://www.vatanbilgisayar.com/r7-265-dual-x-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html?stk=True&srt=UP bir de bana sessiz ve ısısı fazla olmayan bir kart lazım bu kart öyle midir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilyaoblomov -- 2 Temmuz 2014; 3:31:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Jacey01

quote:

Jacey01,

Hocam peki bu nasıl bir kart oyunlarda kadar mı ? R7 265http://www.vatanbilgisayar.com/r7-265-dual-x-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html?stk=True&srt=UP

7850'nin yeniden adlandirilmisi, yeni bios lusu ve az bir sey daha iyi performansli halidir. guncel oyunlara cok rahat yeter bende 7870ghz edition kullaniyorum bu kartin bir tik ustu oyun performansi gayet iyi x4 965 3.7ghz ile. monitorunuzde sadece vga girisi varsa dalgalanma yapma olasiligi var kullanicilarina sorun bence ya da gtx650ti boost alabilirsiniz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Jacey01

quote:

Jacey01,

Hocam peki bu nasıl bir kart oyunlarda kadar mı ? R7 265http://www.vatanbilgisayar.com/r7-265-dual-x-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html?stk=True&srt=UP

7850'nin yeniden adlandirilmisi, yeni bios lusu ve az bir sey daha iyi performansli halidir. guncel oyunlara cok rahat yeter bende 7870ghz edition kullaniyorum bu kartin bir tik ustu oyun performansi gayet iyi x4 965 3.7ghz ile. monitorunuzde sadece vga girisi varsa dalgalanma yapma olasiligi var kullanicilarina sorun bence ya da gtx650ti boost alabilirsiniz.

Hocam monitör ahanda bu buyurhttp://m.gittigidiyor.com/urun/aciklamasi/118375776

• Bro işlemciyi çok iyi gıdıklaman lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: AhmetY58

Bro işlemciyi çok iyi gıdıklaman lazım

Valla yanlış anlama da kardeşim anlamadım ne demek istediğini ;)
  • Overclock yani
  • Monitorunuzun cozunurlugu dusuk. Buda islemciye normal hd (1920x1080) den daha fazla yuklenecek demektir. Eger full hd monitor gibi dusunecek olursak mantle destegi ile belki 280 kurtarma durumu olurdu fakat gorunen o ki sadece islemci degil monitor kısıtlaması ilede ugrasmak zorundasınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xdeliruzgar

Monitorunuzun cozunurlugu dusuk. Buda islemciye normal hd (1920x1080) den daha fazla yuklenecek demektir. Eger full hd monitor gibi dusunecek olursak mantle destegi ile belki 280 kurtarma durumu olurdu fakat gorunen o ki sadece islemci degil monitor kısıtlaması ilede ugrasmak zorundasınız.

Desene yandık o zaman ;) darboğaz yapmayacak ekran kartı lazım bana ne olur kardeşim senin var mı bir tavsiyen mümkünse 256 bit 2gb olsun
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.