Şimdi Ara

R9 290 TRI-X OC mi Zotac GTX 970 Mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar sizce Sapphire R9 290 TRI-X OC mi alinmali yoksa Zotac gtx 970 mi artilarini ve eksilerini soyleyip sizin alicaginizin hangisi olucagini belirtebilirmisiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kerimyzc K kullanıcısına yanıt
    Ben 290 TRI-X kullanıyorum.Bendeki kart gayet sorunsuz çalışıyor.Ama gtx 970'in daha yeni teknolojilerle donatıldığını söylemek isterim.Hangisini seçersen seç pişman olmıyacaksın emin ol.
  • 970

• düşünmeden r9 290 al forumda herkese 970 öneriyorlar ama daha 970 in oturduğu yok
  • 970 driver güncellemeleriyle zaman geçtikçe açacaktır araya. nvidianın sunduğu teknolojiler de çok fazla, amd de başladı driverları toplamaya ve nvidia benzeri kaliteli yazılımlar vermeye çalışıyor. maxwell çok verimli fakat 290x ile 970 arasında 1000 tane civarı shader farkı var. 290x in 970 den fazla shader sayısı ile kaliteli bir ekran kartı daha çıkar. nvidia mimariden götürüyor verimliliği, amd omega driverlarıyla 290x in performansını birkaç tık yukarı da çekebilir. 1080p de ikiside güldürür sahibini
  • Hmm anladim sagolun

• Gtx970 daha az güç tüketerek dolayısıyla daha sessiz bir şekilde r9 290'dan daha yüksek performans veriyor. Yeni nesil bir kart desteklediği yazılımlar daha iyi. 3D ve Gsync düşünüyorsan, SLI yapmayı ya da çift kart kullanmayı düşünüyorsan driver konusunda ve güç tüketimi, ısı-ses konusunda gtx970'in daha iyi olduğu bir gerçek. Ancak gtx970'lerde coil whine'a rastlama ihtimaliniz daha yüksek.

R9 290 Tri-x'in avantajı da burada CW ihtimalinin daha düşük olması ve fiyatı. Bunun dışında belki mantle olayı işinize yarayabilir işlemcinizin biraz düşük kaldığını düşünüyorsanız...

Not: Zotac gtx970 yerine Omega modelini öneririm zotac marka en düşük. Bundan başka yine özelliştirilmiş ve fiyatı iyi olan Galax 970 EX OC Black var. Özelleştirilmemiş pcb'ye sahip model almayın bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 5 Ocak 2015; 23:55:48 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 580 Mİ GTX 1060 MI ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Zotacin oyunlardaki fps si dahami düşük olur yani ses ise benim icin problem degil suan 10 yillik bilgisayar kullaniyorum kamyon motoru gibi ses cikartiyo bu yuzden aliskinim

gtx970'ler arası fps farkı, fabrika çıkış hızlarından ya da frekanslarından dolayıdır. Yani fark azdır ancak kalite farkı var. Gpu'nun durduğu PCB'deki bileşenlerin kaliteli olması daha düşük coil whine oranı demek, daha uzun ömür demek ve daha stabil oc demektir genel olarak. Zotac'ın normal gtx970 versiyonu evet biraz daha düşük performans verir ama o zaten oc ile kapatılabilkir bir şeydir benim dikkat çekmek istediğim kısım sağlamlıktı aslında.
    Umarım sorduğunuz kartları o sistemle kullanmayı düşünmüyorsunuzdur.

Gtx 970 alacak bütçen varsa bu kartı almanı önerrim
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=10137

• quote:

Orijinalden alıntı: Kerimyzc

Merhaba arkadaslar sizce Sapphire R9 290 TRI-X OC mi alinmali yoksa Zotac gtx 970 mi artilarini ve eksilerini soyleyip sizin alicaginizin hangisi olucagini belirtebilirmisiniz

kardesim sıfır r9 290 alma ikinci el forumdan garantili 3-5 aylık kartlar 750-800 tl civarında onlardan al 970 le hemen hemen aynı performansı verir,cok param var dersen 1300 tl ye 970 al ama cw sorunu yasayacaksın buyuk ihtimal aradaki 500-600 tl lik farka islemci anakart ssd gibi bilesenlere yatırmanı tavsiye ederim
  • Hayır tabikide :) Yeni toplıyacağım sistem için düşünüyorum
  • Burada bütçe ve toplanacak diğer bileşenlerin neler olduğu da önemli. Bütçe çok fazla değilse her türlü r9 290 alıp aradaki fiyat farkını sistemin diğer bileşenlerine yatırmak mantıklı.
    Yok bütçe sorun değilse gtx970 alınabilir. Yani amd işlemci- anakart alıp gtx970 alacağınıza, intel anakart işlemci alıp r9 290 almak çok daha mantıklı bütçe durumuna göre.
    Dediğim gibi bütçe ve diğer bileşenlerin seçimi de önemli bu konuda.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.