Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

R9 390 VS GTX 970 (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
345
Cevap
1
Favori
6.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jimhendrix

quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

quote:

quote:

amdnin dandik ve sürekli güncellenen sürücüleri uğraşılmaz gtx970 alırdım ben

Nvidia güncellemiyor sanki?

Geforce Experince ne biliyor musun bari?

İki tarafı da kullandım ama bugüne kadar böyle saçma bir yorum daha görmedim.

amd geleneklerini devam ettirip dandik driverlarının olduğu gerçeği değişmiyor

Bik bik bik öt anca.

Önce sürekli güncelleme de sonra da dandik de.

Ya bi yürü git!

birinci mesajda da yazdım dandik diye yeni ortaya atmadım, şimdi amdden paranı almaya gidebilirsin tutmayayım seni
    zaten eleştirdiim nokta driver, kartları güzel gayet uzun ömürlü, hd3650nin fanı dönmeden city car driving oynatmışlığı var hiçbirşey olmadı bir sene sonra farkettim fanı.

He canım fanboyum ben he!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: LoRdGangSter

Nedir bu sitem böyle
    İster AMD, ister Nvidia aha şöyle
    Hepsi aynı b*kun laciverti değil mi söyle
    Gel bunu burda bırakalım, sana lazim kocamaan bir sandalye.

Dipnot:Ben yazdım.

Bana bile fanboy dediler durumu sen düşün

• Ben derim ki biraz daha bekle, polaris ve zen iyi iş çıkartacak (gibi, fanboy değilim :D)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bik bik bik öt anca.

Ya bi yürü git!

birinci mesajda da yazdım dandik diye yeni ortaya atmadım, şimdi amdden paranı almaya gidebilirsin tutmayayım seni
    zaten eleştirdiim nokta driver, kartları güzel gayet uzun ömürlü, hd3650nin fanı dönmeden city car driving oynatmışlığı var hiçbirşey olmadı bir sene sonra farkettim fanı.

herkesin fanatik olmasa bile ilgilendiği bi marka vardır, amd candır nvıdıa heyecandır diyelim seni mi kırcam

• Savaş alanına dönen bir ekran kartı konusu daha
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bik bik bik öt anca.

Ya bi yürü git!

herkesin fanatik olmasa bile ilgilendiği bi marka vardır, amd candır nvıdıa heyecandır diyelim seni mi kırcam

Beklentiler diyorum.

• quote:

Orijinalden alynty: MecnunReyiz

Karde?im bende dün gtx970 sipari? verdim o kadar çok ki?i 4gb yetersiz demi?ki bi an iptal edip r9 mu alsam dedim ama sonradan mallyk etti?imin farkyna vardym. 600 euroluk fury x modelide 4gb o aklyma geldi
    Peki sizce firmalar gerizekalymy 600 euroluk ekran karty çykaryp yetemeyecek kadar ram yapacak kadar ? O kadar ki?i gtx970 kullanyyor bi kaç tane cw sorunu hariç herkes bayylyyor ekran kartyna nerden çykty bu gtx970 pi?manlyktyr yetersizdir vs ? Benide so?uttunuz tüm kartlardan. Bana sorarsanyz 5 yyl kullanmak için r9 belki daha iyi olabilir yüksek vramdan dolayy ama 1 2 hatta 3 yyl için gtx970 daha iyi. Ayryca gtx970in çok daha iyi bir oc potansiyeli oldu?u için oc yapylarak r9 390x dan çok daha iyi performans alabilir. Ve benim youtubeda bakty?ym videolara göre bazy oyunlarda gtx970 r9 390(X) den daha fazla fps alyyor. Biride gelmi? 380x daha iyidir gtx970 den diyor. Fanboyluk yapmayyn ayryca burda yorum yapanlaryn yüzde 90ynda ekran karty bile yok sadece kulaktan dolma ?eylerle konu?uyolar. Gerçekten hem r9 390y hemde gtx970i kullanan birinin dediklerini dikkate almamyz gerek. Ve yine ayryyetten sonuç olarak ekran karty 4gb isterse 2gb+ 2gb olsun sonuç olarak toplamy 4gb de?il mi ? geri kalany beni ilgilendirmez. Gta 5 de ultra ayarlarda 70 80 90 hatta msaa yy kapatyrsak 100 fps veriyor mu ? veriyor. Bu bana yeter

Hocam sen tavsiye verme insanlara.Çok yanly? yönlendiriyorsun.
    Fury X dedi?in 4 gb olan kart HBM+ bellek teknolojisine sahip.Ayryca o kart bir nevi prototip.AMD ve Nvidia'nyn di?er tüm kartlaryna bak fiyaty arttykça belle?i de artyyordur.Çünkü kartyn Rop sayysy artyyor.Y?leyebildi?i texturelar artyyor.Az bellek koysalar renderlanan objeler belle?e sy?maz..Ani fps dü?ü?leri ya?arsynyz.
    Ekran karty sonuç olarak 2+2= 4gb demi?siniz.Böyle bir mantyk olamaz hocam.E?er dedi?iniz gibi olsaydy zaten 970 dedi?imiz kart 3.5 gb bellek kullanymyny ula?ynca çakylmazdy.Burada resmen mühendislik açysyndan hata yapylmy?.980'i kyrparken fazla kyrpmy?lar , yanly? yerlerden kesmi?ler ki böyle sorunlar ortaya çykmy?.
    Amd ve Nvidia kart kullanan biri olarak tüketici konforu açysyndan yani yazylym, driver güncellemesi ve bunlardaki ba?arymlary açysyndan Nvidia bence hala önde bir firmadyr.Amd yyllarca insanlarda kaliteli yan sanayi ürün gibi bir hissiyat olu?turdu.Ancak 970 alaca?yma kar?yly?yndaki amd karty tercih ederim kesinlikle. 3.5gb bellek o performanstaki bir kart için yetersizdir.Sorun çykaryr 1-2 seneye kalmaz üzülürsünüz.Ancak Amd kartta böyle sorunlar yok.Zaten son yyllardaki yazylym ve driver atylymlaryyla gitgide bahane üretilemeyecek kadar iyi kartlar yapyyorlar.F/p açysyndan özellikle orta synyfta çok iyi i?lere imza attylar.Yakynda çykacak amd kartlara dikkat edin hocam.8 gb HBM belle?i koyunca çok iyi bir konum da elde edecekler.

Not:Ymzama bakabilirsiniz kesinlikle amd veya nvidia fany de?ilim ki zaten nvidia kart kullandy?ym halde ?uan amd kart öneriyorum.Yyi olan kazanyr bu kadar basit

• Bu arada konuyu açan arkada? kart aldy my? Biraz baktym ama göremedim bir yorum
  • Bu konu ile sabitlendiki donanımhaber fan boyları nedeniyle böyle konulara yorum yazmak ve konuyu okumak eziyet oldu. Hakaretler, markaya tapanlar, ne arasanız bu konuda. Herkes görüşünü yazsin ve sussun arkadaş.

• gtx970 ile bir sorunum var arkadaşlar kart oyunlarda 405mhz çalışıyor sorun nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xdian

gtx970 ile bir sorunum var arkadaşlar kart oyunlarda 405mhz çalışıyor sorun nedir?

Nuc sisteme gtx 760 takınca da oluyor o sorun. Sıcaklıktan kaynaklanıyor.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    kartın sıcaklığı normaldi. pc 2-3 kez resetledim olmadı driverı tekrardan kurdum sorun düzeldi ilginç.
  • vollkan59 kullanıcısına yanıt
    testleri paylaşalım pls. tartışmanın ortasına giripte kuru sıkmayalım.

R9 390 VS GTX 970

burda 290x nasıl 970 i geçebiliyor oda ayrı konu. acaba ram muhabbetinden mi?

• tutankenshta kullanıcısına yanıt
    1080P de gayet dengi hatta direk eline kolu verip yolluyor. millet 390 diye konuşuyor yukarıda yazdığım yorumlarda 8gb ramin fazla 2k da ise 390'nın gpu sunun stabil 60fps için yetersiz kaldığını 50 kere dile getirdim.

şimdi nvidianın yaptığıda büyük ..... lik ona lafım yokta. amd de gitti eski seri kartlarına oc yapıp 4 ram çakıp piyasaya sürdü. al birini vur ötekine neyi tartışıyoruz?

al testler kardeşim

bu oyun hayvan gibi vram kullanıyor bu arada..

burdaki 970 muhtemelen stocktur onuda söyleyeyim.

• tersmantik kullanıcısına yanıt
    bilinç altında sende biliyorsun defolu dedim bozuk değil... bak sen dedin... tamam bozuk olarak kabul edelim... 4GB yazar aslında 3.5GB ram var bu defodur...
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    kasa ne? belliki soğutamıyuor... kapak açıksa kapat... hava akışını bozup ısınmaya sebeb oluyor... Egsoz fanını takmayı ihmal etme...
  • tutankenshta kullanıcısına yanıt
    3584+512mb

Kartta 56 rop olduğu için Son 512mb i adresleyemiyor. Dolayısı ile 4gb tam yüklendiği zaman %1-3 arası bir performans kaybı yaşanıyor. Ama gta5 te hissetmedim bile. Win 10 kullanıyorum. 3.5 gb de nasıl çalışıyorsa 4gb de de öyle çalışıyor.

Kart zaten o 512mb yi direk adresleyebilse adı 970 değil 980 olurdu. Fiyatı da 500 lira fazla olurdu. Nvidia nin yaptığı kesinlikle yanlış ve hertürlü küfürü hakediyor ama sonuçta kartın performansı ortada.

Ben bu kart ile 1080p de R9 390 performansı alıyorum. Üstelik düşük bir psu ile ve daha serin bir şekilde.

Dx12 de amd suan için iyi ama nvidia dan cevap gelmedi daha. Piyasanın %80 ine sahip olan firma mutlaka cevap verecektir.

Nvidia ya kızıp 970 kötü demek doğru değil. Kart iyi. Önyargıları bırakıp bir gtx 970 incelemeniz lazım.

Ben R9 380x kullandım ve gerçekten 970 bir buçuk katı performans veriyor.

• cenkakay08 C kullanıcısına yanıt
    bunlar muhtemelen stock hızlarındadır ondan bu şekilde sonuç alınıyor :)
  • Stock hızla ne alakası var.İkiside stock hızda kaldıki olmasa ne fark eder 1-2 fps oynar en fazla. Fark dx 12 den dolayı.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.