Şimdi Ara

R9 390 VS GTX 970 (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
345
Cevap
1
Favori
6.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar bu konular hala tartisiliyor mu ? Yapmayin etmeyin lutfen :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FairLighty -- 9 Nisan 2016; 22:17:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FairLighty

Arkadaslad bu konular hala tartisiliyor mu ? Yapmayin etmeyin lutfen :)

Son demleri. Ben genel içeriği 750 ile oyun konsollarını sollayacağını zannedenlere benzetiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 9 Nisan 2016; 12:28:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

quote:

Orijinalden alıntı: tersmantik

quote:

quote:

Amd nin paralı askeri olduğun bütün forum ahalisi tarafından tescilli. Amd yi çok seven arkadaşlar bile senin amdnin maaşlı çalışanı olduğunu düşünüyor. Gelmiş bana amigo diyorsun.

Lafın sonunu konuşacaksak orada önceki jenerasyon 470 yerine 560 olmalı bence. Zaten biz 560 ı konuşuyorduk. Neden 470 é getirdin konuyu? 470 f/p ürünü değildi ki.

Farkında değilsin ama ben senin gibi markaya sahip çıkmıyorum. 470 benim umrumda değil. Konu zaten 470 değil. Biz burada 560 ve 68x0 tartışması yapıyoruz.

Belki senden daha çok amd kart kullanmışımdır. X1300 den R9 380x é.

Biz burada marka konuşmuyoruz f/p ürünleri konuşuyoruz.

Kağıt üzerindeki özellikleri bir kenara bırak ve gerçek dünyaya dön. Aynı fiyatlarda aşağı yukarı aynı performansı veriyor iki marka da. Amd azıcık daha ucuz ama onu da psu+tüketimle fazlasıyla kapatıyor.

Benden sana naçizane tavsiye. Personeli bile olsan bir marka için kendini bu kadar yorma.

Nasıl aynı fiyata oluyorlarmış? Hani pahalıydı, ne zaman aynı fiyata döndüler? Sizin söylediklerinizden bir anlam çıkarmak güç. Bana laf söyleyecek cesareti nereden bulduğunuzu da merak ediyorum. Hiç olmadı ben lafımın arkasında dururum, sizin aksinize. Bin dereden su getirmeye gerek yok. Attığınız ithâmı temizleyin: gtx 560 ile HD 6870 nasıl aynı performansta, nasıl aynı fiyatta oluyorlarmış? Karvanadan konuşmak çok kolaydı sizin gibi çukur zihniyete.
    Not: Güç tüketimini de koyuyorum ne kadar yanıldığınızı görün diye.
     R9 390 VS GTX 970

Cesaret? Senden korkmam mı gerekiyor?

2012 mart ayında vatanda haftasonu indiriminde Gtx560 320 lira iken 6870 410 liraydi. Yani arada %21 civarı fiyat farkı var. Performans olarak aralarında %21 den daha az fark vardı. Bu durumda amd daha pahalı oluyor.

Bir başka konu

2016 mart ayında gtx 970 1287 lira iken r9 390 1200 lira idi. Şuan bile gtx 970 1450 lira iken r9 390 1350 lira.

%6-7 daha ucuz görünmesine rağmen ikisinin ihtiyaç duyduğu psu lar arasındaki fiyat farkını ekleyince yine r9 390 daha pahalıya gelmiş oluyor.

Aldığın kartı ortalama 2 yıl kullandığında faturana eklenen ekstra bedelin toplamını katmıyorum bile.

Default ayarlarda r9 390 gtx 970 ten azıcık daha iyi. Sonuçta fiyatıda azıcık daha fazla.

Bak mesela ben gtx 980 demedim. Neden? Çünkü kendisi f/p bir kart değil.

Hitman oyununa bakıp 970 380x le aynı kart diyemezsin. O zaman "başka bir kendini bilmez" çıkar, oda Tomb Raider é bakar. Gtx 970 furyx le aynı der. Ortalık çamurà döner.

Amd iyi para veriyorsa referansım ol bende katılıyım. Bu kadar koruduğunu göre en az 6 bin veriyordur heralde.

Seni küçük hesaplarınla başbaşa bırakıyorum.

Söz konusu f/p olunca hesap yapmak gerekiyor. Benimle konuşmayı bırakarak isabetli bir karar vermişsin. İyi günler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Amd nin paralı askeri olduğun bütün forum ahalisi tarafından tescilli. Amd yi çok seven arkadaşlar bile senin amdnin maaşlı çalışanı olduğunu düşünüyor. Gelmiş bana amigo diyorsun.

Lafın sonunu konuşacaksak orada önceki jenerasyon 470 yerine 560 olmalı bence. Zaten biz 560 ı konuşuyorduk. Neden 470 é getirdin konuyu? 470 f/p ürünü değildi ki.

Farkında değilsin ama ben senin gibi markaya sahip çıkmıyorum. 470 benim umrumda değil. Konu zaten 470 değil. Biz burada 560 ve 68x0 tartışması yapıyoruz.

Kağıt üzerindeki özellikleri bir kenara bırak ve gerçek dünyaya dön. Aynı fiyatlarda aşağı yukarı aynı performansı veriyor iki marka da. Amd azıcık daha ucuz ama onu da psu+tüketimle fazlasıyla kapatıyor.

Benden sana naçizane tavsiye. Personeli bile olsan bir marka için kendini bu kadar yorma.

Nasıl aynı fiyata oluyorlarmış? Hani pahalıydı, ne zaman aynı fiyata döndüler? Sizin söylediklerinizden bir anlam çıkarmak güç. Bana laf söyleyecek cesareti nereden bulduğunuzu da merak ediyorum. Hiç olmadı ben lafımın arkasında dururum, sizin aksinize. Bin dereden su getirmeye gerek yok. Attığınız ithâmı temizleyin: gtx 560 ile HD 6870 nasıl aynı performansta, nasıl aynı fiyatta oluyorlarmış? Karvanadan konuşmak çok kolaydı sizin gibi çukur zihniyete.
    Not: Güç tüketimini de koyuyorum ne kadar yanıldığınızı görün diye.
     R9 390 VS GTX 970

Cesaret? Senden korkmam mı gerekiyor?

2012 mart ayında vatanda haftasonu indiriminde Gtx560 320 lira iken 6870 410 liraydi. Yani arada %21 civarı fiyat farkı var. Performans olarak aralarında %21 den daha az fark vardı. Bu durumda amd daha pahalı oluyor.

Bir başka konu

2016 mart ayında gtx 970 1287 lira iken r9 390 1200 lira idi. Şuan bile gtx 970 1450 lira iken r9 390 1350 lira.

%6-7 daha ucuz görünmesine rağmen ikisinin ihtiyaç duyduğu psu lar arasındaki fiyat farkını ekleyince yine r9 390 daha pahalıya gelmiş oluyor.

Aldığın kartı ortalama 2 yıl kullandığında faturana eklenen ekstra bedelin toplamını katmıyorum bile.

Default ayarlarda r9 390 gtx 970 ten azıcık daha iyi. Sonuçta fiyatıda azıcık daha fazla.

Bak mesela ben gtx 980 demedim. Neden? Çünkü kendisi f/p bir kart değil.

Hitman oyununa bakıp 970 380x le aynı kart diyemezsin. O zaman "başka bir kendini bilmez" çıkar, oda Tomb Raider é bakar. Gtx 970 furyx le aynı der. Ortalık çamurà döner.

Amd iyi para veriyorsa referansım ol bende katılıyım. Bu kadar koruduğunu göre en az 6 bin veriyordur heralde.

Seni küçük hesaplarınla başbaşa bırakıyorum.

Söz konusu f/p olunca hesap yapmak gerekiyor. Benimle konuşmayı bırakarak isabetli bir karar vermişsin. İyi günler.

560'nın performansı, ne zamandır 6870 dengi oluyor? Güç tüketimi kötü karta elbette aynı fiyattan paha biçilmesini beklemiyordunuz herhalde ama gerçi hala şu kartın çıkışındaki fiyatını söylemeye cesaretiniz yetmiyor. Fiyatı mı düşmüş ki nedendir bilinmez...

• Mesajlara Bak Amdciler Damlamış Hemen

970 Ama EVGA Olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çetooooo -- 10 Nisan 2016; 4:00:06 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim için fiyat önemli. altini basa basa kac kere yazdim. 560 ti 6850 fiyati denk miydi ?

560ti dedigin kart yil olmus 2016 6850 den halen 150 liraya pahali satiliyor. gerci hos 6850 de kalmamis artik

ben kartimi 220 liraya mi ne aldim o zaman. 560 ti sence ne kadardi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tired of waiting -- 9 Nisan 2016; 13:34:58 >
  • http://www.purepc.pl/karty_graficzne/geforce_gtx_970_oc_vs_radeon_r9_390_oc_test_kart_graficznych

Arkadaşlar şurdaki teste 970 ve 390 in oc li halleri var buradan yola çıkarak 390 8gb bellek ile ilerisi için avantajlı gibi gözükse de 970 oc potansiyeli ve güç tüketimi ile öne geçiyor bu durum sıcaklık ve ses durumunda da avantaj sağlıyor tabi dx12 ne getirir ne götürür bilinmez

• quote:

560 olmali diye bir sey yok. 560 olmali dedigim kart 2016 yilinda bile 500 liraya satiliyor. yil olmus 2016 6850 den bile kac yuz lira fazla bu kart.

6850 nin karsisina 560, 560ti, 470 koyuyorsunuz. fanboyluk yapmayin. 470 dedigin kart bile 100 lira fazla şu an.

6850 fp efsanesi olarak tarihe geçti. sunu bi kabul edemediniz.

• tired of waiting T kullanıcısına yanıt
    işte hatırlamadığım için soruyorum. sen dedinki ben o paraya anca 512mb vramli nvidia alabiliyordum. bende diyorumki o fiyat bazında 1gb ekran kartı vardır ki varmış nitekimde

R9 390 VS GTX 970

R9 390 VS GTX 970

al buda benchmark testlerinden birisi tabiki oyundan oyuna değişiyordur

R9 390 VS GTX 970

kaynaklar:
    benchmarkta zaten yazıyor nerden geldiği
    fiyatlar
    http://www.anandtech.com/show/3987/amds-radeon-6870-6850-renewing-competition-in-the-midrange-market
    http://www.anandtech.com/show/4135/nvidias-geforce-gtx-560-ti-upsetting-the-250-market

tamam mıyız artık kardeş?
    fiyat fiyat diye zıplayıp duruyorsun tek yaptığın fanboyluk

edit: bir an geçmişe döndüm, 6870 istiyordum ama pahalı gelmişti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC3FB83DB -- 9 Nisan 2016; 13:54:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tired of waiting

quote:

560 olmali diye bir sey yok. 560 olmali dedigim kart 2016 yilinda bile 500 liraya satiliyor. yil olmus 2016 6850 den bile kac yuz lira fazla bu kart.

6850 nin karsisina 560, 560ti, 470 koyuyorsunuz. fanboyluk yapmayin. 470 dedigin kart bile 100 lira fazla şu an.

2012 yılında gtx560 320 liraydi. Sen ucuza almışsın ama 6850 de o fiyatlardaydı. Herneyse bu iki kart kafa kafaya kartlar. Nvidia da 512mb kart alınıyordu falan yazmışsın. Kusura bakma ama 30 yaşlarında olupta ekmeği tüpü karneyle alıyorduk diyenler gibisin.

Neresinden bakarsan bak.

560=6850
    560ti=6870

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tired of waiting

quote:

2012 yılında gtx560 320 liraydi. Sen ucuza almışsın ama 6850 de o fiyatlardaydı. Herneyse bu iki kart kafa kafaya kartlar. Nvidia da 512mb kart alınıyordu falan yazmışsın. Kusura bakma ama 30 yaşlarında olupta ekmeği tüpü karneyle alıyorduk diyenler gibisin.

Neresinden bakarsan bak.

560=6850
    560ti=6870

Çip dergisinin incelemesinden bakabilirsiniz doğru fiyatlara. 560ti, 2011'de çıktı; 470, 2010'da...
    Üç sene sonrasını herkes beklemek zorunda değil sizin gibi, doğru fiyatı neyse söylemenizde, sizi bağlayıcı herhangi bir engel bulunmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

amdnin dandik ve sürekli güncellenen sürücüleri uğraşılmaz gtx970 alırdım ben

Nvidia güncellemiyor sanki?

Geforce Experince ne biliyor musun bari?

İki tarafı da kullandım ama bugüne kadar böyle saçma bir yorum daha görmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

amdnin dandik ve sürekli güncellenen sürücüleri uğraşılmaz gtx970 alırdım ben

Nvidia güncellemiyor sanki?

Geforce Experince ne biliyor musun bari?

İki tarafı da kullandım ama bugüne kadar böyle saçma bir yorum daha görmedim.

amd geleneklerini devam ettirip dandik driverlarının olduğu gerçeği değişmiyor

• Şu driver muhabbetini geçin artık.Bayatladı o...Dx12 ye gelelim isterseniz, o daha taze ve sonuçları ortada.
  • tersmantik kullanıcısına yanıt
    Dediklerinizin çoğuna katılıyorum ancak düzeltmeden edemeyeceğim. R9 390 ile 970 fiyatlarında arasında bahsettiğinizden büyük bir fark var.
    Buyrun en iyi R9 390(biraz yabancı forumları gezerseniz Sapphire'in en kaliteli 390 soğutmalarından birine sahip olduğunu görürsünüz.):http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-r9-390-nitro-tri-x-oc-8gb-gddr5-512bit-amd-radeon-dx12-ekran-karti-22039.html?srt=UP
    Bu da 970'in en önerileni:http://www.vatanbilgisayar.com/evga-gtx970-superclock-acx-20-gddr5-4gb-256bit-dx12-nvidia-geforce-ekran-karti.html?srt=UP

• Nedir bu sitem böyle
    İster AMD, ister Nvidia aha şöyle
    Hepsi aynı b*kun laciverti değil mi söyle
    Gel bunu burda bırakalım, sana lazim kocamaan bir sandalye.

Dipnot:Ben yazdım.

• R9 390 almak performans açısından daha iyi bir tercih olacaktır

Gtx 970 lerde bazı problemler oluyormuş
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    GTX560 fiyatından az daha arttırıp HD6950 alabiliyorduk.
    380TL ASUS HD6850 alabilmiştim.Keşke satmasaydım. Şuan oyunda oynayamıyoruz.(Mağlum oyun fiyatları) R9 280'i boşa aldım
  • Yalnız, şimdi farkettim de AMD'nin FX8370 modeline eş Ruh soğutucu ikilisiyle satışa çıkardığı işlemciyi alıp, Asus Aura anakart, 2400 2x8 GB belleklerden tutup 8GB 390 ekran kartıyla tamamlanan sistem, 980Ti'yi geçiyorken; fiyat olarak 980Ti'nin yekpare bedeliyle aynı toplama geliyor.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.