Şimdi Ara

R9 390 VS GTX 970 (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
345
Cevap
1
Favori
6.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Para yoksa amd

Bu iş bu kadar basit.

Ayni klasman amd ve nvidia kart birbirine ne kadar fark atacak ? Max 10 fps.

10 fps için 400-500 lira fazla vermeye deger mi ? Bu soru önemli. Eger degecegini dusunuyor iseniz nvidia alin. Yoksa amd

Neyini tartisiyorsunuz anlamiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tired of waiting -- 8 Nisan 2016; 23:11:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    hocam kimsenin kimseyi kandırdığı yok. 4gb vram gayet yetiyor 1080p monitöre amd nin kartınıda baya düşündüm alırken. sonra baktım 290 nı almışlar 4 ram ekleyip overclock çakıp pazarlıyorlar. amd sürücüsü yanıt vermeyi durdurdu deyip 3.5 kd oynadığım bf3 den beni masaüstüne attığı günleride unutmadım hani :)
    benim tek sıkıntım ultrada 1080p de 144 fps alamamam. e bazı ayarları kısıyorum halloluyor oda.
  • tired of waiting T kullanıcısına yanıt
    sadece 10 fps oynamıyor kardeşim,
    bunun driverı var,
    ısınması etmesi var,

herkes senin gibi basit düşünmüyor işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: bullx

hocam kimsenin kimseyi kandırdığı yok. 4gb vram gayet yetiyor 1080p monitöre amd nin kartınıda baya düşündüm alırken. sonra baktım 290 nı almışlar 4 ram ekleyip overclock çakıp pazarlıyorlar. amd sürücüsü yanıt vermeyi durdurdu deyip 3.5 kd oynadığım bf3 den beni masaüstüne attığı günleride unutmadım hani :)
    benim tek sıkıntım ultrada 1080p de 144 fps alamamam. e bazı ayarları kısıyorum halloluyor oda.

Tamam, zaten demek istediğim kimsenin kimseyi kandırdığı değil. Herkesin kendini kandırdığı, diğer herkesin de buna çanak tuttuğu. Geçmişle geleceği karıştırmayalım, ayrıca - bunu da söylemeden geçmeyeyim.
    niye geçmişi kurcalamayalım? gayette devam ediyor şu anda. benim beraber bf4 oynadığım toplulukta 380x kullanan adamda var 980 kullananda var.
    mesela 380x kullanan kardeşimiz amd görüntü sürücüsü yanıt vermeyi durdurdu diye 2 kere düştü bugün oyundan.

ben amd den daha yeni birşeyler bekliyordum. umduğumu bulamadım sonuç olarakta başka tercihte bulundum. bunu alırken ram sıkıntısınıda biliyordum. kusura bakma bmw görünümlü renault bana cazip gelmedi

seninle biz zamanında 200 serisi için benzer bir muhabbet yapmıştık. ozamandan bu zamana maaşa bağladılar galiba seni. fanboyluk bile değil artık senin yaptığın.

benim ekranım 1080p 970 benim için daha iyi bir tercih oldu istediğin yere bak aynısını göreceksin zaten
  • quote:

niye geçmişi kurcalamayalım? gayette devam ediyor şu anda. benim beraber bf4 oynadığım toplulukta 380x kullanan adamda var 980 kullananda var.
    mesela 380x kullanan kardeşimiz amd görüntü sürücüsü yanıt vermeyi durdurdu diye 2 kere düştü bugün oyundan.

ben amd den daha yeni birşeyler bekliyordum. umduğumu bulamadım sonuç olarakta başka tercihte bulundum. bunu alırken ram sıkıntısınıda biliyordum. kusura bakma bmw görünümlü renault bana cazip gelmedi

seninle biz zamanında 200 serisi için benzer bir muhabbet yapmıştık. ozamandan bu zamana maaşa bağladılar galiba seni. fanboyluk bile değil artık senin yaptığın.

benim ekranım 1080p 970 benim için daha iyi bir tercih oldu istediğin yere bak aynısını göreceksin zaten

Şunun şurasında sohbet ediyoruz, çok da ciddiye almayın isterseniz.
    Battlefield gibi kafa koparmaca oyunlarını çok sevmediğimden, aynı aldım verdim yarışına dahil olamayacağım sizinle, kusura bakmayın.

• Celonfix kullanıcısına yanıt
    kardeşim 980ti 2 ve 4k için üretilmiş bir kart. senin mantığına göre 390 ile 980ti denk kartlar.
    390 dediğimiz kart 290 nın overclock yapılmış rami arttırılmış modeli ve son sınırlarında çalışıyor. istediğin yere bak bunu görüceksin
    sen çıkıp 390 a 50gb bile ram koysan içindeki gpu 8 - 9 gb ram kullanabilecek (ki bunlar 4k oyunlar oluyor) kapasitede değil. ingilizcen varmı bilmiyorum ama yabancı kaynakları biraz araştır bence

oc yapılmış 970 (1500mhz de) stock 980 performansı veriyor.

ha ben demiyorumki 390 kötü bir kart gayet güzel ona lafım yok ama eski serinin yeni isimli hali,
    benim için nvidia nasıl bizi kandırdıysa amd de beklentimi karşılamadı. al birini vur ötekisine.

ben her zaman performansa önem vermişimdir, nvidia olsun amd olsun benim baktığım fiyat bandında hangisi iyiyse onu alırım :)
  • quote:

kardeşim 980ti 2 ve 4k için üretilmiş bir kart. senin mantığına göre 390 ile 980ti denk kartlar.
    390 dediğimiz kart 290 nın overclock yapılmış rami arttırılmış modeli ve son sınırlarında çalışıyor. istediğin yere bak bunu görüceksin
    sen çıkıp 390 a 50gb bile ram koysan içindeki gpu 8 - 9 gb ram kullanabilecek (ki bunlar 4k oyunlar oluyor) kapasitede değil. ingilizcen varmı bilmiyorum ama yabancı kaynakları biraz araştır bence

oc yapılmış 970 (1500mhz de) stock 980 performansı veriyor.

ha ben demiyorumki 390 kötü bir kart gayet güzel ona lafım yok ama eski serinin yeni isimli hali,
    benim için nvidia nasıl bizi kandırdıysa amd de beklentimi karşılamadı. al birini vur ötekisine.

ben her zaman performansa önem vermişimdir, nvidia olsun amd olsun benim baktığım fiyat bandında hangisi iyiyse onu alırım :)

O kadar da değil, araştırın bak mikrokontrolcü farkı var aralarında.

hocam örnek verdim şimdi 390 içime sinseydi ben kart alırken 390 veya 390x alırdım. bilmiyorum derdimi anlatabiliyor muyum?
    ben amd den eski serisinin revize edilmiş halini değil. daha adam akıllı birşeyler bekliyordum.

ciddi olacak birşey yok burası forum burda tartışılır muhabbet edilir. aynı iphone android muhabbetine döndü bu konuda. 2 side birbirine yakın kartlar + ve - leri var. tercih kullanıcılara kalıyor.

benim sizin amd tercih etmenize saygı duyduğum kadar sizinde nvidia tercih edenlere duymanızı bekliyorum. zaten ben olaya tamamen tarafsız baktığım bu amd nvidia tartışmalarıda baya gereksiz geliyor bana.

ama karttan memnunum bir problemim yok
    hocam elbette farkı vardır ona lafım yokta genel olarak baktığınız zaman baya aynısı.
    birçok kişide aynı incelemeyi ve yorumu yaptı zaten.
  • quote:

hocam elbette farkı vardır ona lafım yokta genel olarak baktığınız zaman baya aynısı.
    birçok kişide aynı incelemeyi ve yorumu yaptı zaten.

Hitman için aynı saat hızında 6 fps fark oluyormuş 290 ile 390'ın arasında. Çok kayda değer birşey değil aslında 50-60 arasında sözü geçen kare saniye hızlarından bahsedildiği için ama biri 4 diğeri 8 GB eninde sonunda.
    http://www.hardocp.com/article/2015/09/21/xfx_r9_390_double_dissipation_8gb_video_card_review/9#.VwgeNaSLSUk

ben bunu bulabildim. burda öyle ahım şahım bir fark görülmüyor

buda x ler için

http://www.hardocp.com/article/2015/06/18/msi_r9_390x_gaming_8g_video_card_review/9#.VwgeuKSLSUl

mesela

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC3FB83DB -- 9 Nisan 2016; 0:14:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: vollkan59

Oc lu 970 ten bahsediyorsunuz.970 ile 390x karşılaştırmasında günümüzde 390x i geleceğe yatırım olarak düşünebiliriz. Dx 12 kullanan oyunlarda şuan Amd önde gözüküyor.Sponsor olup olmaması çok birşey ifade etmez. Oyunlar benim oynadığım oyunlar değil ama,Oynamaya değip değmeyeceği kişiden kişiye farklılık gösterir. DX 12 de nvidia destekli oyun çıkar ama amd önde olabilir,veya tam tersi.Dx12 tam otursun bu sene bakalım sonuçlar ne çıkacak.

Halihazırda 2k 4k monitörünüz varsa anlarım 390x i. Fakat ekran kartını ileriye dönük yatırım olarak görmek bence mantıklı değil. Zira bilgisayarın en hızlı eskiyen parçasıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Celonfix

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 15'ten fazla alıntı yapılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tersmantik kullanıcısına yanıt
    Tabi her yıl ekran kartı değiştirmiyoruz,biz ona ilk değişen parça diyelim.Ben kendi adıma bir kartı 3 yıl kullanmaya çalışırım.Upgrade değecek bir kart alabilene kadar yani..Alırkende ona güre almaya çalışırım.Nvidia veya Amd farketmez o an hangisi kafama yatarsa.Fakat yukarıda paylaşılan Quantum Break oyununda da Amd Dx12 ile bir yükselişe geçmiş duruyor.Daha çok monitörden değil de yeni çıkan oyunların (firmaların üşengeçliği olabilir) yüksek vram kullanımı istemesi gibi endişelerimden 2-3 yıl için 390x daha iyi bir tercih olur diye düşünüyorum, 970 e göre...İkisi arasında ben her zaman aynı şeyi yazıyorum tercihim 390x olur.Sizin 970 ise saygı duyarım tabi.
  • vollkan59 kullanıcısına yanıt
    R9 390x daha iyi bir kart. Aynı fiyat olduğu sürece tabiki R9 390x alırım bende. Hatta hazırda güçlü bir psum veya 2k-4k monitörüm varsa fiyat farkına bakmadan yine alırım. Fanboy değilim. R9 390x ve psu masrafı çıkınca işler değişir işte. Fazladan verdiğim 500-600 lira civarındaki fark 1080p de bana getirdiği faydaya değmez. Sizinkine saygi duyarım.

Ne bileyim o 500-600 cebime kalsa daha sonra kartımı ikinci elden ortalama bi fiyattan satıp üstüne biraz daha koyarak 390x ten çok daha güçlü yeni seri bir kart alabilirim.

Ama kesinlikle size de saygı duyuyorum. Herkesin bakış açısı aynı değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: tersmantik

R9 390x daha iyi bir kart. Aynı fiyat olduğu sürece tabiki R9 390x alırım bende. Hatta hazırda güçlü bir psum veya 2k-4k monitörüm varsa fiyat farkına bakmadan yine alırım. Fanboy değilim. R9 390x ve psu masrafı çıkınca işler değişir işte. Fazladan verdiğim 500-600 lira civarındaki fark 1080p de bana getirdiği faydaya değmez. Sizinkine saygi duyarım.

Ne bileyim o 500-600 cebime kalsa daha sonra kartımı ikinci elden ortalama bi fiyattan satıp üstüne biraz daha koyarak 390x ten çok daha güçlü yeni seri bir kart alabilirim.

Ama kesinlikle size de saygı duyuyorum. Herkesin bakış açısı aynı değil.

ben de r9 390x düşünüyordum ta ki güç tüketim değerlerini görene kadar. hem yeni psu almak gerekiyor hem de harcadığı elektrikle ucuz olmasının avantajını yitiriyor. gtx 980 aldım ben de. çok daha az enerji çekiyor, 1400 mhz'lere kadar çıkıyor, 1080p oyunların tamamında max. performans veriyor.. önümüzdeki bir kaç yıl boyunca 980 iyi bir seçenek gibi..

• Nygaard kullanıcısına yanıt
    GTX970 R9 390 dengi değil + vram 3.5GB olduğundan defolu ve yetersiz bir kart GTX970 defolu ve tapon bir karttır...
  • quote:

sadece 10 fps oynamıyor kardeşim,
    bunun driverı var,
    ısınması etmesi var,

herkes senin gibi basit düşünmüyor işte

Ben kendi acimdan ornek vereyim. Bir sistem duzdum mu max 5 yil degistirmem. Su anki sistemi 2012 de düzdüm ve 6850 aldım 1 gb. Eger nvidia secseydim buyuk ihtimalle 512 mb bir modele param yeticekti.

Simdi bakiyorum son cikan oyunlari full hd de low-medium arasi oynayabiliyorum. tercihim nvidia olsaydi su an sürünüyordum 512 mb ram ile ki 1 gb zaten yetmiyor.

Driver konusu benim icin cok onemli degil cunku max 2 yil sonra o karta verilen destek guncelleme kesilecek bu amd olsun nvidia olsun. Zaten pazarlama stratejisi bu.

Uzun soluklu fp düşündüğüm için ben amd tercih ediyorum. Çünkü biliyorum ki o ram avantaji bit avantaji benim ilerideki yillarda çok işe yaricak.

Ha param çok olsa nvidia alirdim. 2 yilda bir guncellerdim karti daha güzel olurdu

• quote:

Orijinalden alıntı: vollkan59

Tabi her yıl ekran kartı değiştirmiyoruz,biz ona ilk değişen parça diyelim.Ben kendi adıma bir kartı 3 yıl kullanmaya çalışırım.Upgrade değecek bir kart alabilene kadar yani..Alırkende ona güre almaya çalışırım.Nvidia veya Amd farketmez o an hangisi kafama yatarsa.Fakat yukarıda paylaşılan Quantum Break oyununda da Amd Dx12 ile bir yükselişe geçmiş duruyor.Daha çok monitörden değil de yeni çıkan oyunların (firmaların üşengeçliği olabilir) yüksek vram kullanımı istemesi gibi endişelerimden 2-3 yıl için 390x daha iyi bir tercih olur diye düşünüyorum, 970 e göre...İkisi arasında ben her zaman aynı şeyi yazıyorum tercihim 390x olur.Sizin 970 ise saygı duyarım tabi.

Bende bunu demek istedim. Aldigim karti 5 yil kullaniyorum en az. Nvidia bana bir avantaj saglamiyor. Driver destegi kesiliyor yani elinde sonunda.

Ama amd tarafinda bana saglanan ram+bit degerleri benim 3-4 yıl sonra çok işime yarıyor.

Mesela 4 yil önce 6850 1 gb 256 bit jart yerine nvidia alsaydim şu anda ne sıkıntılar yaşıyacaktım.

Yani driver destegi benim gibi uzun yillar upgrade yapmayan elemanlar icin pek bir anlam ifade etmiyor

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.