Şimdi Ara

R9 390 VS GTX 970

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
345
Cevap
1
Favori
6.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar yakın zamanda ekran kartı alacağım.

"Zotac GTX970 AMP! Extreme Core Edition 4GB" bu kartta karar kıldım fakat yeni çıkan oyunların 4GB ı aşan bellek kullanımı nedeniyle araştırma gereği duydum.

"Sapphire R9 390 NITRO TRI-X OC 8GB" üstteki kart yerine bu kart tercih sebebi olabilir mi bellek bakımından? Veya 4GB ileri vadede sorun çıkarır mı?

Yazın oyun oynacağım için pascal beklemiyorum maalesef :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nygaard -- 6 Nisan 2016; 17:29:00 >

• Bende senin gibi kararsızdım asus gtx970 strix de karar verdim aldım kullanıyorum çok memnunum .

Mesajlarımdan konuyu takip edebilirsin .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nygaard

Merhaba,

Arkadaşlar yakın zamanda ekran kartı alacağım.

"Zotac GTX970 AMP! Extreme Core Edition 4GB" bu kartta karar kıldım fakat yeni çıkan oyunların 4GB ı aşan bellek kullanımı nedeniyle araştırma gereği duydum.

"Sapphire R9 390 NITRO TRI-X OC 8GB" üstteki kart yerine bu kart tercih sebebi olabilir mi bellek bakımından? Veya 4GB ileri vadede sorun çıkarır mı?

Yazın oyun oynacağım için pascal beklemiyorum maalesef :(

Asus gtx 970 Strix
  • Cevaplar için teşekkürler beyler,

Yalnız 970 alırsam zotac düşünüyorum. Benim sormam istediğim bellek sıkıntısı yaşarmıyım ileri vadede?
  • Gtx 970'in eşdeğeri R9 380X'tir. R9 390 daha yüksek çözünürlükler için gerekli olur size.
  • Bana göre Kesinlikle 390

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    1080p de 4GB sorun çıkartmaz diyorsunuz sanırım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX 780 Mİ GTX 970 Mi ?
    10 yıl önce açıldı
    gtx 680 vs r9 270x ? yardım
    10 yıl önce açıldı
    GTX 970 vs R9 390 ? !
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler yorumunuz için sebebini öğrenebilir miyim?

Monitörüm 1080 ve üstünü şuanda düşünmüyorum
  • Bende senin gibi zotac GTX970 extreme almaya karar verdim stokta olmayınca temin edemediler bende asus gtx 970 aldım sorunsuz kullanıyorum
    1080p olayina gelince gtx980 ti bile yetmez yeni oyunlarda hepsini acacam diyosan gerçek bu malesef. Ama gtx970 kullanıcısi olarak yetiriyorum msaa falan vs ayarları açmadan. Yoksa the division da bile zorlanıyor gtx970.
    Ayrıca gtx970 amd380x ten üstün bi karttir

• Nygaard kullanıcısına yanıt
    bunun sebebi kısaca daha performanslı olması geleceğe dönük olması dx12 performansı
  • PC_KOPAT@ kullanıcısına yanıt
    Grafiklere çokta takıntılı değilim hocam ama 4GB yüzünden oyunu açamazsam ona üzülürüm.
  • R9 390 Amd'nin yeni görüntü teknolojilerine tam destek verecek HDR monitörler vs gibi ben olsam şu an 390 alırdım. Yaklaşık 5 ay önce 970 aldım coil whine yüzünden o gun değiştirip ikinci el 290 aldım memnunum yarı fiyatına aynı performansı aldım.

• İleri vadede dediğiniz gibi daha avantajlı olabilir.

Ama teknolojinin gelişme hızına bakarsak yaklaşık 3 sene sonra bende 2k-4k monitör alabilirim.

Yani NVIDIA beni 3sene boyunda idare edebilir mi 4GB ram ile 1080p de.

Daha önce AMD kullandım ve memnun kalmadığım yerler vardı.
  • Kardeşim ben genede ne olursa olsun NVİDİA 'dan şaşma derim 4 GB sorun olmaz diye düşünüyorum ayrıca ZOTAC bu konuda bence iyi iş çıkarmış yorumlardada bunu göreceksin genede karar senin iyi forumlar..
  • Grondan kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum yorumunuz için.

Peki 390 tarafında önerebileceğiniz marka var mı?

Sapphire 280x kullanıyordum açıkcası sıkıntı çektim fan çalışmıyordu, görüntü kayıpları, driver sıkıntıları vs.

En sonunda iade ettim ve kart bakıyorum.
  • Romantik Mühendis kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum hocam değerli yorumun için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PC_KOPAT@

Bende senin gibi zotac GTX970 extreme almaya karar verdim stokta olmayınca temin edemediler bende asus gtx 970 aldım sorunsuz kullanıyorum
    1080p olayina gelince gtx980 ti bile yetmez yeni oyunlarda hepsini acacam diyosan gerçek bu malesef. Ama gtx970 kullanıcısi olarak yetiriyorum msaa falan vs ayarları açmadan. Yoksa the division da bile zorlanıyor gtx970.
    Ayrıca gtx970 amd380x ten üstün bi karttir

380X, bir kere 4GB bir kart.
  • Güç tüketimi harici 390 mantıklı. Oyunlarda fps düşüşleri falan olmuyor artık. Sürücüler gayet güzel. Bence yaza kadar bekleyip dx12 performanslarına da bakın. 390 arayı açabilir ve bu durumda iyice avantajlı duruma geçer.
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum yorumunuz için.

Corsair VS650 80+ kullanıyorum. 390 sıkıntı çıkarabilir mi?
  • Nygaard kullanıcısına yanıt
    bende nvdia kullanıyorum memnun değilim en kısa zamanda amd r9 yada yeni çıkacak polaris bir kart alacağım , sorduğuna gelirsem en ucuzunu alabilirsin sapphire olabilir çok önemli değil anlıycağın.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.