Şimdi Ara

R9 390 VS GTX 970 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
345
Cevap
1
Favori
6.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba cs:go da 4:3 ve 1080pde aldigin fpsleri paylasabilir misin?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • çok abarttınız ama ha. o ne öyle adres ver geleyimler falan. iki kıçı kırık firma için birbirinizi mi döveceksiniz nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mellebymelle

Merhaba cs:go da 4:3 ve 1080pde aldigin fpsleri paylasabilir misin?

Hocam 1280:1024 4;3 de 300fps alıyorum sabit.

Win7den win10a geçtim suanda 1080p fpsyi cevaplayamayacagim :) kurduğumda unutmazsam uplarim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla benide soğuttunuz tüm ekran kartlarından. İos ve Android olayına döndü. Ben bu gün gtx970 sipariş verdim ve gayet mutluyum. Zaten pascal serisi çıkınca satıp pascal alıcam o yüzden 4gb vram pascal çıkana kadar gayet yeterli olur diye düşünüyorum. Belki 3 4 yıl oynamak için alsaydım r9 390 daha iyi olabilir 8gb vram belki gerekli olabilirdi ama pascal serisi çıkınca hemen 1070 alıcağım için öyle büyütmüyorum olayı.
    Ayrıca belki 4gb vram 3 4 boyuncada yeter hangi oyun şu an 4gb dan fazla kullanıyor ? En fazla bir tane ayar kısar ayarlarız durumu. Banada saçma geliyor 8gb olduğu için r9 390ı almak. Ayrıca çoğu oyunda gtx970 r9 390 dan daha fazla fps veriyor bazı oyunlardada r9 390 daha fazla fps veriyor. Ve şunuda belirtiyim ki gtx970 in çok daha iyi bir oc potansiyeli var yani gtx970e oc yapıp r9 390x den daha üstün performans almak münkün o yüzden bende gtx970 diyorum.

• Oyunlar yüksek mhz ile daha akıcı oluyor. Nvidia bu konuda daha iyi amd den. Kart 512 bit uçuyor kaçıyor olayı yok. Gtx 970 1600 mhz e kadar oc olabiliyor(kartına göre) ve bu ayarlarda r9 390x ı bile geçiyor çoğu oyunda. 3.2 gb den sonra gtx 970 tıkanıyor falan diyenler var. Kullanmadığınız kart konusunda yorum yaparken az araştırın. Gta 5 te 4 gb yi dolduruyorum hiçbir tıkanma darboğaz yaşamıyorum. Win 10 kullanıyorum.

Hala amd sponsorluğundaki 2 oyun üzerinden konuşuyorsunuz. Hitman ve ashes of bilmemne.

Oynamaya değer oyunların neredeyse tamamı nvidia sponsorluğunda çıkıyor. Dolayısı ile nvidia alınıyor. Hileymiş falan diyorsunuz. Büyüyün artık.

Sizin o 8 gb 512 bit kartınız 1000 mhz de çalışıyor. Stream işlemcileri de cuda işlemciler gibi performanslı değil. Dolayısı ile gtx 970 düşük özellikler ile ayni performansı veriyor.

• can-can-can kullanıcısına yanıt
    Hayir ben 1080p de full ayarlarda oynuyorum isterseniz 2 gune gtx 970 ile full ayarda 1080p de bir oynanis videosu da cekip atarim

6 gb nedir yahu abartmanin uc doruklari

• tersmantik kullanıcısına yanıt
    Oc lu 970 ten bahsediyorsunuz.970 ile 390x karşılaştırmasında günümüzde 390x i geleceğe yatırım olarak düşünebiliriz. Dx 12 kullanan oyunlarda şuan Amd önde gözüküyor.Sponsor olup olmaması çok birşey ifade etmez. Oyunlar benim oynadığım oyunlar değil ama,Oynamaya değip değmeyeceği kişiden kişiye farklılık gösterir. DX 12 de nvidia destekli oyun çıkar ama amd önde olabilir,veya tam tersi.Dx12 tam otursun bu sene bakalım sonuçlar ne çıkacak.
  • Msi gtx 970 oyun ve ozellikle 3dsmax render icin yeterlimidir ?

Yerine onerebileceginiz kart varmidir ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eskiden aldığın iyi kart her oyunu full ayarda en iyi çözünürlüklerde açardı, en az 2-3 sene değiştirmeden idare ederdin. Şimdi osu busu derken gamer pc diye resmen domalıyoruz tüccarlara. almayacağım kart falan en son aldığım 7850 gidebildiği yere kadar gider ve sonra oyun oynamayı bırakırım.

ekran kartıda işi çözmüyor, gamer mausu klavyesi derken mouse pede bile 40-50 kağıt istenir oldu.
  • haziranı bekle r9 490 al
  • gtx 970 her ne kadar buçuklu bir ram haritası gösterse de 1080p üstüne çıkınca sıkıntı başlıyordu..

1080p'de sıkıntı olmamalı.
  • Cezalandirmak gerek ?

Gtx 970 deki gpu gtx 980 deki gpu ile aynidir ancak kirpilmis halidir. O yuzden tam 4 gb yerine 3.5+0.5 seklinde calismakta ve 3.5 gb kullanimdan sonra perf %1 ile %3 arasi degismektedir
    Aksini iddia eden varsa soylesin aksam kaynak atarim gelir benden ozur diler
    Ek olarak memory nin cok yavaslamasi performansa pek bir etki yaratmaz cunku performans daha cok kartin cekirdegi ile alakalidir. O yuzden perf %1 ile %3 arasi azalir

• Oggy20 O kullanıcısına yanıt
    benim anlatmak istedigim burda tüketiciyi ne olursa olsun nvdia bu 3.5 + o5 ram konusunda bilgilendirmesi lazimdi, mesala bunu ekran kartinin kutusuna 3,5 + 05 seklinde yada baska bir durumda müsterinin anlayacagi görebilecegi bir vaziyette satilsa zaten rahatsiz edici bir durum olmazdi ,ben ve milyonlarcasi gidip 970 aldik fakat 3,5 seklinde calistigi bize söylenmedi ,yada belirtmediler bize 4gb diye satildi !!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oggy20

Cezalandirmak gerek ?

Gtx 970 deki gpu gtx 980 deki gpu ile aynidir ancak kirpilmis halidir. O yuzden tam 4 gb yerine 3.5+0.5 seklinde calismakta ve 3.5 gb kullanimdan sonra perf %1 ile %3 arasi degismektedir
    Aksini iddia eden varsa soylesin aksam kaynak atarim gelir benden ozur diler
    Ek olarak memory nin cok yavaslamasi performansa pek bir etki yaratmaz cunku performans daha cok kartin cekirdegi ile alakalidir. O yuzden perf %1 ile %3 arasi azalir

Maxwell serisinin başlıca problemi bellek bantgenişliği sınırı. Tüm bellekler roplara bğlanmıyor, önbellek taşımı olduğunda bu darboğazı görüyormuşsun.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Evet bu darbogaz var ve perf i %1 ile %3 arasi dusuruyor. Ben darbogaz yok diye bir sey huc soylemedim

• Kart zaten 4gb ancak su sekilde de yazilabilirdi
    3.5 gb vram kullanimindan sonra %1 ile %3 arasinda darbogaz olmaktadir.

Seklinde kartin her kotu ozelliklerini yazsalardi ne nvidia ayakta kalirdi ne de amd

Amd de cok temiz bir firma degil 7870xt kartlarin masaustunde yuksek seviyede cw yaptigimi biliyoruz. E amd o kartada sunu mu yazsaydi

Bu kartin bobinlerini eskiciden alip koyduk ondan ciddi bir seviyede cw yapiyor.

Veya 7000 serisi ile 200 serisinin neredeyse ayni olmasina ne demeli. O da mustwriyi kaziklamak degilmi

O zamam r9 200 serisine de sunu yazsalardi

Bizim 7000 serimiz eskidi ve firmaya para lazim ondan 200 leri poyasaya surduk

Hatta o kadar az degisim yaptik ki (yanlis hatirlamiyorsam) hd 7950 ye r9 280 biosu atabiliyorsunuz.

Nvidianin satis taktigini ve duzenbazliklarini on plana cekip amd ninkileri kulak arkasi ediyorsunuz

• quote:

Evet bu darbogaz var ve perf i %1 ile %3 arasi dusuruyor. Ben darbogaz yok diye bir sey huc soylemedim

Yalnız %1 fire vermiyor, kullandıkça tıkanıyor. Tüm bellek birimleri roplarla adreslenemiyor önbelleğin tükendiği yerde bellekler darboğaza takılıyor. Çözünürlükle artıyor yani. Sizin dediğiniz bir nevi doğrusal - öyle değil.
    Kullandikca tikandigina dair bir kaynaginiz varmi ?

• quote:

Kullandikca tikandigina dair bir kaynaginiz varmi ?

Sizin aksini iddia edecek kaynağınız var mı? Laf yarışına gerek yok, sınırsız ölçüde ölçeklenmediğini hepimiz biliyoruz Maxwell çiplerin. 1400'den 1600 mhz'ye kadar hiçbir kayda değer performans artışı olmuyor. Sebebi buna bağlı diye düşünüyorum.
    1400 dem 1600 e kadar dediginiz herhalde core clock (yanlis anladiysam soyleyin) nasil perf artisi olmuyor aciklarmisin ? Full oc ile 1560 mhz core ye cikiyor benim kartim ve ciddi bir seviyede perf farki yapiyor.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.