Şimdi Ara

R9 390 VS GTX 970 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
345
Cevap
1
Favori
6.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    970'in 4gb bellek sorunu var. Bilmiyor musunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahfuzalbayrak

970'in 4gb bellek sorunu var. Bilmiyor musunuz?

o sorun aşılmadı mı?
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Donanımsal sorun o. 3.5 ve 0.5 gb olarak iki farklı tür bellek varmış ekran kartlarında. O yüzden aşılması gibi bir durum söz konusu değil.
  • gtx970 ve r9 390 arasındaki en iyi seçenek elbette r9 390. ancak gtx980 ve r9 390x arasında tercih yapmak zor. 980'in gameworks hilesi yüzünden oyunlarda avantajı varken 390x'in 8gb ram avantajı var. ben 390x'i tercih ediyorum. bugün foruma gelme sebebim bunu sormaktı aslında. madem böyle bir konu var buraya yazayım dedim.

siz ne dersiniz gtx980 mi r9 390x mi?
  • Valla hocam ben burda hile hurdadan Ziyade cebimden çıkacak paraya bakarım ne kadar Nvıda olursa olsun aynı segment kart ebesinin fiyatına veriyor bana kalsa yüzüne bile bakmam Bütçe ve gamework konusu tamamen nvıda'nın nanesi hilesi başka birşey Amd tarafında R9 380 üzeri sürücü tarafında küçük bir araştırma ile çözülebilen problem var hali hazırda çözüldüğü için Oda kalmadı...Kısaca Şahsi görüşüm Nvıda fiyatlandırma politikası Yüzünden direkt eliyorum...

Not: Nvıda kart alanlara değildir firmanın kendisinedir.. bu ölçüde algılanırsa memnun olurum kimse kendini boşuna paralamamış olur...

Tabi Sizin keyfinize kalmış hangi karta içiniz siniyorsa alınabilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerding_Gamers

@can-can-can basitçe anlatmak gerekirse R9 390'ın saf gpu performansı 970'den %10-15 daha önde, ama asıl fark Vram konusunda, 970'in 3.5 gb vram'i güncel oyunlar için yetmeyebiliyor 1440p'de(ki bu kartlar bu çözünürlük için üretildiler), iki yıl içinde 1080p'de de yetmeyebilir, 390'ın 8 gb'ı ise kart ölene kadar yetecektir. Tri-x dediğiniz model nitro herhalde, eğer sadece tri-x varsa onu almayın, nitro olanlar Sapphire'in kaliteli serisi. Ayrıca şöyle de bir şey var, iki R9 390 ile crossfire kurulumu yapınca 980 ti'nin %15-20 üstüne çıkıyor(ve 500 tl daha ucuz). Ben olsam o fiyat klasmanında 390'ı seçerdim.

aynen nitro spphire n gri olupta 3 fanlı olan modeli bir de bunun sarılısı far. body si sarı o nedir çözemedim. giri olanın cekirdek hızı 15-20 mhz kadar fazla.

istediğim cevabı verdiğin için cok teskkür ederim.

şimdi gelelim. aklımdaki sisteme.

i5 6500
    msı gaming z170 tony hawk mı ne anakart.(kablosuz antenleri olan bir model)
    8 gb 2600 mh ddr4 ram
    vede r9 390 x nitro modeli.

kasada everstin o meşhur kasasını alıcam. yanında 750w psu ile geliyor.

belkide bu oyun oynamak için toplayacağım son sistem olur. o yüzden ileride yanına bir tane daha r9 atarım crosfire x destekli on numara 5 yıldız olur diye düşünüyorum.

750 w 80 pls supply için 750 w psu yetersiz kalırmı acaba. yarın öbür gün psu da almak istemiyorum.

ama uzunca bir süre cf yapacağımı pek sanmam. monitörüm yok zaten. salondaki tv ye bağlı oda hilips in 1080 p lik bir tv si. yani 2k ile 4 k ile işim yok yarın öbür gün parayı bulursak yada tv miz bozulursa anca yeni bir tv alırım. onuda almışken 4 k alırım. ama şuanda 4 k ile işim yok.

bu konudada bana bir fikir verirsen cok sevinirim. imzadaki sisteminde ederi nedir sence? kasa z3 plus ssd var 120 gb lik 1 tb hdd var. optik sürücü fln filan hepsi.

1700 tl fln yaparmı? arakdaş istiyor otelde lobide kullanacak. bende üstüne 2 bin koyarım yukardaki sistemi toplarım diyorum. tavsiye bekliyorum.

bide şu var ya sahi amd zen... bu zen ne oalcak daha ne akdar bekleyeceğiz cok acelem yok pc için. elimdeki pc bf 4 ü ultrada şıkır şıkır oynatıyor. gta5 te tatminkar denecek seviyede oynatıyor. o yüzden aciliyetim yok. ama satacak adam bulmuşkende satarım yani. sonra ölücülere satmak zorunda kalmıyım.

• Nygaard kullanıcısına yanıt
    Ben Sapphire kullanıyorum ama ucuz diye almıştım ben size MSI ya da Asus öneririm. MSI favorimdir.

• amazondan alınca %20 gümrük vergisi yok mu? o zaman çok fazla bir avantajı olmuyor ki.
  • can-can-can kullanıcısına yanıt
    Hocam mobildeyim imzanızı göremiyorum buraya yazarsanız sevinirim. Ayrıca eğer oc yapmayacaksanız z serisi anakart seçmeyin, eğer yapacaksanız da en azından 6600k alın çünkü o işlemci ile oc yapmanız zor. Kasa olarak everest önermiyorum(malzeme kalitesi malum), ama yine de siz bilirsiniz, zalman r1 öneririm kasa olarak, 600 w psu yeterli olur o sisteme. Ayrıca dediğim gibi sarı olanı değil gri olan'ı almanız daha mantıklı Sapphire'de(yani nitro serisini).

• Yorumlarınız için teşekkürler.

Kısaca toparlayacak olursak,

performansları aynı ancak nvidianın gameworks hilesi yüzünden oyunlarda nvidia daha fazla performans veriyor,

390 ileriye dönük olarak daha mantıklı duruyor.

Peki hangi 390 önerirsiniz?
  • Tabiki r9 390 bakma nvidia fanboylarına o kart sorunlu cızırtı yapıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Nygaard

Yorumlarınız için teşekkürler.

Kısaca toparlayacak olursak,

performansları aynı ancak nvidianın gameworks hilesi yüzünden oyunlarda nvidia daha fazla performans veriyor,

390 ileriye dönük olarak daha mantıklı duruyor.

Peki hangi 390 önerirsiniz?

Sapphire marka olanı al.

• quote:

Orijinalden alıntı: BYGURSEL58

quote:

Merhaba,

Arkadaşlar yakın zamanda ekran kartı alacağım.

"Zotac GTX970 AMP! Extreme Core Edition 4GB" bu kartta karar kıldım fakat yeni çıkan oyunların 4GB ı aşan bellek kullanımı nedeniyle araştırma gereği duydum.

"Sapphire R9 390 NITRO TRI-X OC 8GB" üstteki kart yerine bu kart tercih sebebi olabilir mi bellek bakımından? Veya 4GB ileri vadede sorun çıkarır mı?

Yazın oyun oynacağım için pascal beklemiyorum maalesef :(

Asus gtx 970 Strix

Yav hehe. Millet anlıyor. Bak bi foruma son kaç ayda kaç konu açıldıysa son karar hep r9 390

• Nygaard kullanıcısına yanıt
    hepsinin kendine göre avantajları var ama arada büyük farklar yok. yani performans açısından. kimi daha serin, kimi daha sessiz kimi oc'a daha elverişli. gigabyte'ın g1 gaming, msi, asus strix vs hepsi iyi. sanıyorum sapphire biraz daha ucuz. bütçene göre kendin seç. ben mesela gigabyte g1 gaming r9 390x alcam. genelde bunu öneriyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

quote:

Orijinalden alıntı: PC_KOPAT@

Bende senin gibi zotac GTX970 extreme almaya karar verdim stokta olmayınca temin edemediler bende asus gtx 970 aldım sorunsuz kullanıyorum
    1080p olayina gelince gtx980 ti bile yetmez yeni oyunlarda hepsini acacam diyosan gerçek bu malesef. Ama gtx970 kullanıcısi olarak yetiriyorum msaa falan vs ayarları açmadan. Yoksa the division da bile zorlanıyor gtx970.
    Ayrıca gtx970 amd380x ten üstün bi karttir

380X, bir kere 4GB bir kart.

Ona rağmen gtx970 in gerisinde. bellek miktarı saat hızı shader sayısı ve daha birçok avantajı var. Bellek miktarı genel geçer bir ölçüt değil dostum.
    Youtube tan karşılaşır zaten farkı görürsün. 380x gtx 960 ile gtx970 arasında performans verir. Ve fp olarak çok iyi bi karttir 380x

• Yav neyin kavgasını ediyorsunuz? Kimse amd fanboyu değil. Oyun geliştiricilerinin bilinçli olarak amd kartlarının performansını duşurecek kodlama yaptığı bilinen bir gerçek. Battlefront un amd ve nvidia bencmarklarını seyredin gorun. Başka oyunlarda nvidianın gerisinde kalan amd battlefrontta nvidiayı ezip geçiyor. Arkadaş resmen hile hurdayla piyasayı ele geçirmeye çalışan, amdye kazık atmaya çalışan uçkağıtcı nvidiayı savunmayın.

En son aldığım nvidia 9800gt idi. O zamandan beri almadım. Bir daha almam da. İstediği testte isteği bencmarkta en iyi notu alsın. Alayı uçkağat!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahfuzalbayrak -- 7 Nisan 2016; 22:33:22 >
  • Vatanda Sapphire R9 390 NITRO stok sıkıntısı var,

MSI R9 390 yorumları pek iyi değil sanırım 60C den sonra çalışan fanlar bazen sorun çıkarabiliyormuş,

Dolayısıyla yine çok kararsızım. Biraz daha para biriktirip 390x alasım var. Ama PSU yetersiz kalır diye korkuyorum. Corsair VS650 80+ bronze.
  • Bende bu ıki kart arasinda kalmıştım. Gecen sene msi r9 390 aldim. Fazlasıyla memnunum. Sormak istediğin soru varsa sorabilirsin.

Gta v online, csgo, witcher3 gibi oyunlar oynuyorum. En yuksek statlarda aşırı akıcı

• quote:

Vatanda Sapphire R9 390 NITRO stok sıkıntısı var,

MSI R9 390 yorumları pek iyi değil sanırım 60C den sonra çalışan fanlar bazen sorun çıkarabiliyormuş,

Dolayısıyla yine çok kararsızım. Biraz daha para biriktirip 390x alasım var. Ama PSU yetersiz kalır diye korkuyorum. Corsair VS650 80+ bronze.

Bu fan muhabbetini kafana cok takma msi nin kendi programlarıyla fan hızını istediğin gibi ayarlayabilirsin.

• güncel oyunlarda baya bi testleri incelemisliğim vardir r9 390 eziyor suanda ezmesi ve dikkat ettigimde ramin ihtiyac duyuldugu yerlerde gtx970 in takili kaldiginida gördüm.bazi yerlerde 380x bile gecti 970 yeni apide yerinde sayiyor haberiniz olsun arkadaslar yeni oyunlar amd destekli oyun adini almayacak dx12 oyunu olacak.tom raiders in dx 12 sonuclari bnim dusuncelerime etkisi olmadi bnce bir dx12 oyunu degil dx12 de acilabilen bi oyundur ureticiler 11 ile 12 arasinda fps farki olmasin diye ne kadar urasmislar bilemiyorum.ama hitman ve ashes de neyin ne oldugu ortaya cikiyor ve dx12 yi suan tam anlamiyla butun nimetlerinden faydalanan bir oyun yok .nvidia alcam diyorsaniz yeni kartlarin gelmesini bekleyin belki guncel apiye uyumluluk konusunda bisiler yapmislardir.ne kadar guc tuketiyor benim umrumda olmaz ampul almiyorum ben ekran karti aliyorum ayni oyunu actiginda guc tuketimi konusunda ucurum fark yok aralarinda

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.