Şimdi Ara

R9 390 VS GTX 970 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
345
Cevap
1
Favori
6.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    E oha artik bu kadarda fanboy oldugunu bilmiyordum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nygaard

Merhaba,

Arkadaşlar yakın zamanda ekran kartı alacağım.

"Zotac GTX970 AMP! Extreme Core Edition 4GB" bu kartta karar kıldım fakat yeni çıkan oyunların 4GB ı aşan bellek kullanımı nedeniyle araştırma gereği duydum.

"Sapphire R9 390 NITRO TRI-X OC 8GB" üstteki kart yerine bu kart tercih sebebi olabilir mi bellek bakımından? Veya 4GB ileri vadede sorun çıkarır mı?

Yazın oyun oynacağım için pascal beklemiyorum maalesef :(

Bana kalırsa gtx 970 alın. Yazılım desteği daha iyi ayrıca 4 gb sorun çıkartmaz.

• GamerYigit17 kullanıcısına yanıt
    1080p de 3 sene beni götürürse 970 almayı düşünüyorum zaten.

Üst mesajlarda da belirttiğim gibi 390 için PSU yetmeyebilir.

Corsair VS650 80+ yeterli kalır mı 390 için?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

quote:

Orijinalden alıntı: PC_KOPAT@

Bende senin gibi zotac GTX970 extreme almaya karar verdim stokta olmayınca temin edemediler bende asus gtx 970 aldım sorunsuz kullanıyorum
    1080p olayina gelince gtx980 ti bile yetmez yeni oyunlarda hepsini acacam diyosan gerçek bu malesef. Ama gtx970 kullanıcısi olarak yetiriyorum msaa falan vs ayarları açmadan. Yoksa the division da bile zorlanıyor gtx970.
    Ayrıca gtx970 amd380x ten üstün bi karttir

380X, bir kere 4GB bir kart.

380x veya üstü bir amd kartı kullanıp deneyimlediniz mi? Veya 970 üstü...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

quote:

quote:

Bende senin gibi zotac GTX970 extreme almaya karar verdim stokta olmayınca temin edemediler bende asus gtx 970 aldım sorunsuz kullanıyorum
    1080p olayina gelince gtx980 ti bile yetmez yeni oyunlarda hepsini acacam diyosan gerçek bu malesef. Ama gtx970 kullanıcısi olarak yetiriyorum msaa falan vs ayarları açmadan. Yoksa the division da bile zorlanıyor gtx970.

Yüklü sorularla sonuçları değiştiremiyoruz maalesef. Benim veya sizin tecrübemize yanlılık göstermemiz bir tekabül önyargısı olur. O yüzden söylediğinizin karşılığı benim mesajımla denk düşmüyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yüklü sorularla sonuçları değiştiremiyoruz maalesef. Benim veya sizin tecrübemize yanlılık göstermemiz bir tekabül önyargısı olur. O yüzden söylediğinizin karşılığı benim mesajımla denk düşmüyor.

quote:

Gtx 970'in eşdeğeri R9 380X'tir. R9 390 daha yüksek çözünürlükler için gerekli olur size.

Ah be Meşe hala suzme cacikli fanboylugunu tam gaz sonuna kadar devam ettiriyorsun.. 1-2 tane Amd destekli oyunda 970'in performansini yerlerde gordun ya tamamdir! 380X'in karsiti oldu bundan boyle..

Peki Division ve Hitman disindaki oyunlarda ne yapacagiz ? Mesela Tomb Raider'da:

R9 390 VS GTX 970
     R9 390 VS GTX 970
     R9 390 VS GTX 970

Ya da Gta V, AC Syndicate, BF4.. Ve nicelerini ?

R9 390 VS GTX 970
     R9 390 VS GTX 970
     R9 390 VS GTX 970
     R9 390 VS GTX 970
     R9 390 VS GTX 970

Maxwell'daki enerji verimliligi sayesinde gpu'yu 1525-1550mhz o.c, bellekleri ise 7400-7600mhz ile cok rahat 390X ile yaristirabiliyorsun. Piyasada her zaman Amd destekli oyunlar olmayacak dolayisiyla 390 ve 970 arasindaki durum benim koymus oldugum testlerden farkli olamayacak malum 1 elin parmaklarini gecmeyecek sekilde gelen Amd sponsorlu oyunlarda her sene tablo ayni.

quote:

Peki, 970 kac GB vram'e sahip ? 3.5GB koymuslar demeyeceksin herhalde ? Evet aciklama bekliyoruz.

• Meşe'den DX12 ve Asynchronous Compute zirvaliklari gelmeden Tomb Raider'in DX12 sonuclarinida paylasalim bakalim kim galip gelmis?

R9 390 VS GTX 970

R9 390 VS GTX 970

• quote:

Orijinalden alıntı: Asisvénia

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Gtx 970'in eşdeğeri R9 380X'tir. R9 390 daha yüksek çözünürlükler için gerekli olur size.

Ah be Meşe hala suzme cacikli fanboylugunu tam gaz sonuna kadar devam ettiriyorsun.. 1-2 tane Amd destekli oyunda 970'in performansini yerlerde gordun ya tamamdir! 380X'in karsiti oldu bundan boyle..

Peki Division ve Hitman disindaki oyunlarda ne yapacagiz ? Mesela Tomb Raider'da:

R9 390 VS GTX 970
     R9 390 VS GTX 970
     R9 390 VS GTX 970

Ya da Gta V, AC Syndicate, BF4.. Ve nicelerini ?

R9 390 VS GTX 970
     R9 390 VS GTX 970
     R9 390 VS GTX 970
     R9 390 VS GTX 970
     R9 390 VS GTX 970

Maxwell'daki enerji verimliligi sayesinde gpu'yu 1525-1550mhz o.c, bellekleri ise 7400-7600mhz ile cok rahat 390X ile yaristirabiliyorsun. Piyasada her zaman Amd destekli oyunlar olmayacak dolayisiyla 390 ve 970 arasindaki durum benim koymus oldugum testlerden farkli olamayacak malum 1 elin parmaklarini gecmeyecek sekilde gelen Amd sponsorlu oyunlarda her sene tablo ayni.

quote:

Peki, 970 kac GB vram'e sahip ? 3.5GB koymuslar demeyeceksin herhalde ? Evet aciklama bekliyoruz.

Sen Türkçe klavyeye ne zaman geçiş yapacaksın? Onun için de bir açıklama ben bekliyorum senden, hattizatında GTX 970'in kaç bellek verialanı olduğunu da resmi olarak duyurmanı bekliyorum. Ne de olsa yetkili görüyorsun kendini.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nygaard

1080p de 3 sene beni götürürse 970 almayı düşünüyorum zaten.

Üst mesajlarda da belirttiğim gibi 390 için PSU yetmeyebilir.

Corsair VS650 80+ yeterli kalır mı 390 için?

Psu yeterli. 80+ 600W ve altı ile kullananlar bile var youtube da.

• quote:

Meşe'den DX12 ve Asynchronous Compute zirvaliklari gelmeden Tomb Raider'in DX12 sonuclarinida paylasalim bakalim kim galip gelmis?

R9 390 VS GTX 970

R9 390 VS GTX 970

Tomb Raider'in Directx 11 sonuçları demek istedin sanırım.

• Hangi 390 önerirsiniz?
  • quote:

quote:

Meşe'den DX12 ve Asynchronous Compute zirvaliklari gelmeden Tomb Raider'in DX12 sonuclarinida paylasalim bakalim kim galip gelmis?

R9 390 VS GTX 970

R9 390 VS GTX 970

Mete konuyla alakasız olacak ama birşey sormak istiyorum. Daha öncede sormuştum cevap vermemiştin. Kullandığın sistem nedir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: GamerYigit17

quote:

quote:

R9 390 VS GTX 970

R9 390 VS GTX 970

Mete konuyla alakasız olacak ama birşey sormak istiyorum. Daha öncede sormuştum cevap vermemiştin. Kullandığın sistem nedir ?

Ben sanki vermiştim diye hatırlıyorum.
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=110539958

• quote:

quote:

quote:

quote:

R9 390 VS GTX 970

R9 390 VS GTX 970

Yok vermemişsin. Vermişsende bir daha söyleyebilir misin ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

R9 390 VS GTX 970

R9 390 VS GTX 970

Yok vermemişsin. Vermişsen de bir daha söyleyebilir misin?

Bak: "de" bağlacı ayrı yazılıyor.
    Cevabımı dikkatli kullan.

• @Mete Can Karahasan ,

Resimde ne goruyorsan o, Tomb Raider sonradan DX12 ve VXAO destegi aldi patch ile zaten oyun ilk ciktiginda da kurulum dizininde DX12 dosyalari mevcuttu.

R9 390 VS GTX 970

Kaynak:
    http://wccftech.com/rise-tomb-raider-dx12-vxao-called-worlds-advanced-ao-solution/
    http://wccftech.com/rise-tomb-raider-dx12-option-launcher/
    http://www.pcgamer.com/rise-of-the-tomb-raider-gets-directx-12-support-in-latest-patch/

Steam:https://steamcommunity.com/games/391220/announcements/detail/870690772757808963
    quote:

Added support for DirectX 12
    DirectX 12 is a new advanced graphics API that on the right hardware can offer far better performance.
    For the best DX12 performance and stability please install the latest drivers for your GPU.
    For NVIDIA:http://www.nvidia.com/download/driverResults.aspx/99512/en-us
    For AMD:http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/AMD_Radeon_Software_Crimson_Edition_16.3.aspx

@Nygaard ,

quote:

Veya 4GB ileri vadede sorun çıkarır mı?

Burda sorulmasi gereken soru 4GB degil, 970 veya 390'in gpu gucleri ... ayarlarda ne zamana kadar yeterli olur ? Olmaliydi. Cunku 4GB vram yetersiz kalmaya basladiginda 970-390'in zaten gpu gucleri gucsuz kalmaya baslayacak bu kartlara tarih olacak bunlarin yerini yeni kartlar alacak yani 390'daki 8GB vram'i tek kartta avantaja donusturemeyeceksiniz. Ancak CF yapip 2x 390 duzenek kurarsaniz gpu gucu artacagi icin ve guclu duzenek olacagi icin o zaman faydalanabilirsiniz ama tek kartta 390'in veya 970'in gpu gucu 8GB vram'e yetmez zaten.

• Asisvénia kullanıcısına yanıt
    Amd fanlarını ezmiş geçmişsin helal olsun.

@Mete Can Karahasan ben r9 380x ve gtx 970 kullandım. Oynadığım bütün oyunlarda bir buçuk katı fps farkı var. Nasıl olurda ikisi aynı kart dersin? Kaç para maaş veriyor amd sana?

Hitman ve ashes of singulatırıvırı midir nedir onda amd iyi sonuç verdi diye amd nvidia yi eziyor diyemezsin. Çünkü bu yalan.

Gtx 970 r9 390 in neredeyse yarısı kadar güç harcayarak aynı performansı veriyor. Belki nvidia pahalı geliyor size göre ama amd de ucuz değil. Üstelik psu masrafını da sayarsak amd, nvidia dan daha pahalı demektir.

Aynı fiyata aynı performansı alacaksam kesinlikle nvidia alırım. Kalitesi daha yüksek. Kartlar daha dayanıklı.

• 10 yıl amd kullanan birisi olarak bir daha amd almam. Gtx970 aldım kafam rahat hatta değiştirip 980 ve ti modeline geçesim var. amd kartları tamamen para israfı kimse kusura bakmasın. 40fpsde bile anlık takılma yapan kartları satıyorlar. Alanada mani olmayalım amd olmazsa rekabet olmaz

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt

yoruma bak blocked.

• tersmantik kullanıcısına yanıt
    Herşeyi geçtim.. "kalitesi daha iyi" ne demek yahu... siz hala amd nin grafik çipi yaptigini bilmiyorsunuz sanirim.. kalite markadan markaya kullandiklari bilesenlere göre değişir.. x model vardir daha ucuzdur y model vardir daha pahalıdır.. daha kaliteli malzeme kullanilmistir.. aradaki fark bundan ibaret

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.