Şimdi Ara

R9 390 VS GTX 970 (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
345
Cevap
1
Favori
6.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Forumdaki heaven benchmark testleri sayfasinangirip gtx 970 lerin oc lu ile oc suz halleri arasindaki perf farkini gorebilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oggy20

1400 dem 1600 e kadar dediginiz herhalde core clock (yanlis anladiysam soyleyin) nasil perf artisi olmuyor aciklarmisin ? Full oc ile 1560 mhz core ye cikiyor benim kartim ve ciddi bir seviyede perf farki yapiyor.

Doğrudur oluyordur ama siz tek bir örnek üzerinden konuşuyorsunuz. Ben tüm model envanterini elden geçiren reviewstudio.net gibi sitelerden edindiğim izlenimle söylüyorum. Küçük farklardan çok bellek saat hızı farkettiriyor, o da bir yere kadar. Her testte de bu sonucun çıkacağını asla söylemedim ayrıca, hangi eserin veya testin ne kadar gerçek bantgenişliği kullandığını bilmem mümkün değil.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Bellek saat hizi o kadar fark etmiyor aksam heaven benchden 2 adet bench sonucunu size atarim
    Isterseniz benchlwrin videosunuda cekebilirim

• Titan'dan güçlü R9 295x2 var, olay en güçlüyü üretmekse AMD'de şu anda o bayrak(şimdi gelip quadro kart gösterme, daha da seviye düşmesin lütfen).

• quote:

Bellek saat hizi o kadar fark etmiyor aksam heaven benchden 2 adet bench sonucunu size atarim
    Isterseniz benchlwrin videosunuda cekebilirim

280X de 780 ile eş test sonucu veriyor o testte, ona bakarsanız.
    İhtiyaç olmayınca belleklerin fark ettireceğini de söylemiş değilim, biraz zora gelince kendini belli etmesi gerekiyor ama o durumda da önbellek kaynaklı darboğaz oluşuyor diye son kez ne söylediğimi hatırlatayım.
  • erco35coast kullanıcısına yanıt
    +1

• mellebymelle kullanıcısına yanıt
    970gtx ile 16:9 1920:1080 de 300 fps alınıyor özellikler fullde .
  • Daniel Faraday kullanıcısına yanıt
    İnş çıkar.

• Uzun vadede r9 390 hem fazla olan belleği hemde daha iyi dx12 desteği nedeniyle seni daha memnun edecektir. Yeni çıkan çıkacak oyunlar 5-6 gb vram kullanıyor artık. Amd mantle sayesinde dx12 olayına daha iyi adapte oldu. Nvidia anca Pascal ile toparlar dx12 de.

Nvidia sırf paragöz olduğundan gtx970 ve gtx980 için 8 gb üretilmesine de izin vermedi. Yoksa kime satacaktı gtx980ti kartları.

• firmalarda dahil bazilarimiz ückagitci olmus vay halimize en iyisi gidip ucuza 3-4 yasinda ekran karti alip medium ayarlarda takilmak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nevfel

Uzun vadede r9 390 hem fazla olan belleği hemde daha iyi dx12 desteği nedeniyle seni daha memnun edecektir. Yeni çıkan çıkacak oyunlar 5-6 gb vram kullanıyor artık. Amd mantle sayesinde dx12 olayına daha iyi adapte oldu. Nvidia anca Pascal ile toparlar dx12 de.

Nvidia sırf paragöz olduğundan gtx970 ve gtx980 için 8 gb üretilmesine de izin vermedi. Yoksa kime satacaktı gtx980ti kartları.

8gb gereksiz diyolar ama 6gb gtx980ti için kendini yerler. Ne diyesinki bunlara

• artık öyle bi optimizasyon yapıyorlarki lowda bile oynayamassın yeni oyunları ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Celonfix

quote:

Orijinalden alıntı: BYGURSEL58

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Nygaard

Merhaba,

Arkadaşlar yakın zamanda ekran kartı alacağım.

"Zotac GTX970 AMP! Extreme Core Edition 4GB" bu kartta karar kıldım fakat yeni çıkan oyunların 4GB ı aşan bellek kullanımı nedeniyle araştırma gereği duydum.

"Sapphire R9 390 NITRO TRI-X OC 8GB" üstteki kart yerine bu kart tercih sebebi olabilir mi bellek bakımından? Veya 4GB ileri vadede sorun çıkarır mı?

Yazın oyun oynacağım için pascal beklemiyorum maalesef :(

Asus gtx 970 Strix

Yav hehe. Millet anlıyor. Bak bi foruma son kaç ayda kaç konu açıldıysa son karar hep r9 390

Aboww bu hala orda kalmıs :D Sen sımdı hangı fırmanın daha ıyı oldugunu satılmıs tek modeldenmı anladın ? Neymıs 8 gıgolayt amd r9 390. Yahu nvıdıa en son kart cıkardıgında cok satılan kart nvıdıa olur. Amd cıkarınca amd olur. Son serı kartları Amd Cıkarınca amd nvıdıayı gectı dıye dusunen beynının omurılık soganını kullanan arkadas. Pıyasada en cok tercıh edılıp herkesın en cok tercih ettıgı markaya bak. Fesatsınız ıyı olanı cekemıyorsunuz. Fanboysunuz. Yeterınce acık ve net. Nvıdıa nın ustunlugunu kabul edemıyorsunuz. Su satırları okurken bıle o küçük beynınden nVidianın daha ıyı oldugunu bılıyorsun ama işine gelmıyor nıye ? Takdıgın at gözlugu ile kör ınadın yuzunden. Anladınmı 8 COGOLAYTLI

nvidianın üstünlüğü diyor tamam sen kendi dünyanda yaşa. 8gb rame kurban ol sen sana 1gb bile fazla. Ayıptır sorması gtx970e 4gb yeterse gtx960ada 2 yeter sen neden 4lü modeli istiyorsun? 4cigolayt çok değilmi ?

yani daha az paraya daha çok şey gelirken sizin marka takıntınız yüzünden kimse gidip almaz gtx970. Bu dünyada sizin gibiler yüzünden htc gibi firmalar batıp samsung apple birinci oluyor

"Fesatsınız iyi olanı çekemiyorsunuz" iyi olan r9 390 oluyor burada. Bir sözlük anlamına bak fesatın istersen.

Marka takıntın olduğu hem nvidia hemde asus strix önermenden belli. Garantisi berbat o firmayı öneriyor msi,gigabyte varken

:D Benım alacagım 960 Modelı 2 GB Lık olan canım. Sımdı 8 GB Ramı olmayanlar aptal degılmı gıdıp senın r9 unu almadıklarına göre. Daha az paraya azıcık daha cok performans (performans dedıgınızde 10 FPS ) almak yerıne Driver destegı ve az güç tüketımı almak mı aptallık oluyor ? 2 Musluman 1 Gavuru getır sor Nvidia nın daha soguk calıstıgınıda bılıyorlar Amd den.. Adam oyunda 10 FPS Cok almıs en ıyı kartı r9 yapıyor. La senın r9 un TITAN X den ıyımı ? O zman sımdı en ıyı kart Hangısı oluyor. Marka takıntısı olan ben olsaydım gerek kişiye gerektıgı yerde butcesıne gore Amd de onermezdım. Burda mesele model meselesı degıl. Yıllarca Nvıdıa ezdı sız ağladınız. Bundan sonrada ezecek sız aglıyacaksınız. Hangı fırmanın daha ıyı oldugunu 1 Karta bakıp ve su daha ucuzmus dıye anlayan bırıne cevap vermekde aslında hata ama işte. Botlarla oyun oynamak eglencelı oluyor AMD POT[BOT] u

10fpsye az diyenvidiacı yeşil papağan. Soğuk çalışsa noluyor? O soğutmalar boşunamı duruyor? Amddenin sıcaklığını dilinden düşürmezler ama kendi kartlarının 3.5gn olduğu kabul etmezler cızırtıyı kabul etmezler.

Amd pot bot ne yeşil papağan . 10 yaşındaki youtubedeki burak oyunda veletleri gibi aynı şeyi tekrarla dur.

Ah ulan Trol Sıcak calısanın her zaman performansı duser Bunu anlık takılmalar yasayan meshur kartlarınızdan bılıyoruz :D Senın 3.5 Gb cızırtlılı dedıgın karttan nıye senden baska kımsenın sıkayetı yok Allah askına kı zaten bu 3.5 gb palavrasını yukarıda acıklamıslar. Sankı AMD nın ıslemcı fanlarının seslı calıstıgını ve coıl whıne ın sadece 970 lerde olmadıgını bılmıyoruz demı ?. Sana dedıgım lafı bana dıyorsun nıye o zaman dedıgım lafa sınırlenıyorsun Sayın AMD Botu Ikıle

Hayatında eminim bir defa dahi kullanmadığın kartı gelmiş mesaj atıyor . anca başkalarının yorumlarını oku. Neyse İnşallah bir gün sende deneme fırsatı bulursun. O zaman görürüm 3.5tan cızırtıdan şikayetçimisin. Sen git r9 390 la gtx970i yan yana koy renklerin farklılığını görürsün.
    Amd sanki süper amoled ekran, nvidia ise ips ekran. Aradaki farkı biliyorsunsur heralde çok bilen

Kullanmadıgımı sen nerden bılıyorsun ? Baskalarının yorumlarını okumuyorum. Genel olarak AMD den nıye memnun degıller Nvıdıa dan nıye memnunlar bunu arastırıyoruz ? Sımdıye kadar hep Nvıdıa kullandım. Kendımde GTX 970 Olmadıysada topladdıgımız sıstemlerde test ettık. R9 390 ın senın olsun. Hala fırmanın Fanboylugunu iki kart arasındakı performans testıyle ıspatlamaya calısıyor amd botu Her turlu gömülüyorsunuz. Birgün senınde Nvidia olacak

Kes. Boş boş konuşma "bor gon sonondo novodon olocok" yoh hoho. Anca zırvala. Görende der adam her gün sistem topluyor millete. Anca nvidia al demekten başka ne biliyorsun? Daha anakartın üstüne kabloları zor takıyorsundur. Kendi diyor hep nvidia kullandım. Bir kez bile kullanmamış amd birde atıp tutuyor. Bu sözü senin için birkez daha söylüyorum " Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş"

Zırto amd kullanmadık demedım amd de takdık nvıdıa da takdık ben kendı sıstemımde kullanmadım. Kullanan nıye sıkayetcı ? Acıklık getırsene konuya. Sık sık sıstem topluyoruz burda zaten oyun ıcın ısteyenlere. Sen bu forumdan kafanı cıkarabılmıs AMD fanboylugu yapmakdan baska bı ıs yapamadıgın ıcın herkesı kendın gıbı sanıyorsun. Otomatık bot hılesı kılıklı yaratık senı Kedının uzanamadıgı cıger Amd mı Güldürdün kardes :D

Papağan saçmaladı yine. "Otomotok bot koloklo " sanırım çok cs, wolfteam oynuyorsun.
    Evet senin uzanamadığın ciğer amd r9 390.
    Sana ilkokul lise yıllarında annen baban amd almayınca amdye karşı bir nefret olmuş sanırım sende

Bir amd botunun hayatında sacmalayabılecegı en buyuk şey R9 390 a ozonomoyorsun. Ne oldu hanı sızın kartlar cok ucuzduya ? :D Sımdı nıye cok pahalı oldu. Lan daha elınde kllanacagın ekran kartın yok. :D Bu foruma bı ıyılık yapta tozol burdan. Yılların kuyruk acısı bırıkmıs bu AMD POD[Bot] larında. Ben senın gıbı cocuk degılım gıdıp wolfteam vs oyunları oynayayım..

Elimde kullanacağım ekran kartım yok en azından sistemim senden iyi. Yeşil papağan "omodo bot potu" bu forumdan tozolmosu gereken senin gibi bir şeyden anlamayan her şeye aynı firmayı öneren fanboylardır. Bir kişiye bile amd önerdinmi? Anca "novodo ol doho oyo". R9 400 serisi çıktımı görürsün kartım varmı yokmu hayallerindeki performana yoksunu gtx950den gtx960dan iyi. Ayıptır sorması oyun oynamak çocukluksa neden ekran kartı alıyorsun? O süper performanslı gtx650ti sana yeter

haha sistemı benden ıyıymıs :D :D Güldürdü. Cocuk once konulara verdıgım cevaplara bak ondan sonra herseye aynı fırmayı onerıpp onermedıgıme bak BOT. r9 400 aramana ne gerek var nede olsa bı kartı daha boyayıp verecekler elıne :D :D oyun oynamak cocukluk degıl wolfteam gibi oyunları oynamak senın gıbı cocukların ısı . Sımdı ıkıle ufaklık.

• Sean john kullanıcısına yanıt
    neden hocam hala amd 7850,ve üstü ve yine nvida 680 gtx ile oyun oynayan arkadaslarim var 1080p monitorlarda 50 -60 fps lerde catir catir hatta yüksek ve en yüksek ayarlarda oynuyorlar zaten bu saydigim kartlara dx12 destegi de geldi yani bi sorun yok ,ki dx 12 oyunlari hani nerde ? gelecekler bakalim
  • 2013 te o sıralar iyi olan 650gtx almıştım şimdi anca 25-30 fps lowda oynatıyor çoğu oyunu .Mecbur yeni almak zorunda kaldım .

• Bu videoya bakın bi neredeyse iki katı performans farkı var. DX12 amd nin lehinde olduğu aşikar.
  • Sean john kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim fps sabit mi? Smokeda falan dusme oluyor mu ya da inferno overpass gibi detayli maplerde?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=94344919&p=1&anchorToGo=94344919#94344919

R9 280x ile gtx 780 in ayni skor aldigini gormedim

Ek olarak yukarida daha cok bellek saat hizi farkettiriyor demistiniz onceki yorumunuzda ben oyla goruyorum

• quote:

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=94344919&p=1&anchorToGo=94344919#94344919

R9 280x ile gtx 780 in ayni skor aldigini gormedim

Ek olarak yukarida daha cok bellek saat hizi farkettiriyor demistiniz onceki yorumunuzda ben oyla goruyorum

Ben görmüştüm LanOC'de, size neyin tuhaf geldiğine göre paylaşmamı sınırlamamı beklemiyorsunuzdur umarım.
  • Konudaki muhabbetin seviyesi çok yüksek. Okuyanlar büyük bilgi birikimi ediniyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.