Şimdi Ara

R9 390 VS GTX 970 (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
345
Cevap
1
Favori
6.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kesinlikle sinirlamanizi istemiyorum. Ben sadece elimdeki kaynagi paylasiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sean john

2013 te o sıralar iyi olan 650gtx almıştım şimdi anca 25-30 fps lowda oynatıyor çoğu oyunu .Mecbur yeni almak zorunda kaldım .

hocam o zaman ki 950 gtx zaten orta halli bir kart idi senin yasadigin durum normal .
    ben simdi asus 680 gtx 4 gb buldum , ,130 dolara onu alacam bu kart beni pascall veya amd nin yeni kartlari olgunlasa kadar idare eder oda 2017-18 i bulur

• quote:

Orijinalden alıntı: Oggy20

Kesinlikle sinirlamanizi istemiyorum. Ben sadece elimdeki kaynagi paylasiyorum.

Ben de takdir göreceği ölçüde paylaşmaya çalışıyorum. Eğer açık fikirli olur da taraf tutmadan bakabilirseniz(karalama yapmak için soruyormuş gibi davranmazsanız), sonuçlar mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 8 Nisan 2016; 17:23:18 >
  • Nygaard kullanıcısına yanıt
    Rahat ol 1080 de sıkıntı yok şahsen denendi. Ultra takintin yoksa amd390 da alabilirsin. Hem gtx970 ten ucuz. Önceki kartim amd idi sorunsuz kullandım. Nvidia yi denemek istedim sorunsuz kullanıyorum. Fanboy değilim

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Ben sahsen gayet acik ve tarafsiz bir sekilde duruma bakiyorum. Ancak bu lafi ozellikle sizin soylemeniz benim cok garibime gitti

• quote:

Orijinalden alıntı: Oggy20

Ben sahsen gayet acik ve tarafsiz bir sekilde duruma bakiyorum. Ancak bu lafi ozellikle sizin soylemeniz benim cok garibime gitti

Tarafsız olabilirsiniz, ama bunu yansıtma şekliniz çok önemli. Nitekim söz ağızdan bir kez çıkıyor. Saldırıyor gibi tutum takınırsanız, o ölçüde yanıtsız kalırsınız. Şimdi, sonuçları merak mı ediyorsunuz, yoksa reddetmeye mi çalışıyorsunuz? İki adres verdim, isterseniz inceleyin.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Mobilde oldugumdan simdilik inceleyemiyorum. Bu aksam bilgisayara gecebilirsem inceleyecegim

• Nygaard kullanıcısına yanıt
    valla bende senin gibi düşünüyordum sonra Gigabyte g1 970 aldım.
    yabancı kaynaklarda + oveclock sitelerinde araştırma yapmış biri olarak
    390 nın + ları
    8 ram olması
    oc yapılırsa 970 i geçer falan deniliyor ama test edem adam 970 i 1400 e almıştı işte herkesin kartı çıkamaz vs muhabbetine falan ama neredeyse hepsi 1500 görüyor hatta 1600 e çıkanlar var.

970 nin + ları
    390 gibi ısınmıyor az güç tüketiyor (750W evga b2 ile sli yapabiliyorum 390 alsaydım tek kart kullanacaktım)
    r9 390 dediğin kart 290 nın 8gb ramli ve oc yapılmış hali. zaten çıkabileceği son hızlarda falan çalışıyor ısınması güç tüketimi de cabası.
    daha az ısındığı için oc kapasitesi daha yüksek
    o 970 390 dengi değil diyen arkadaş baya fanboy onu sallama direk zaten, ha alırsan 2. el temiz 970 bulursun. beklerim dersende aralık gibi 1k serisi bekleniyor bizim ülkede artık gecikir mi edermi bilemem.

driver kısmına gelirsem ben amd den geçtim hayatımda ilk kez gtx 970 i yani bir ekran kartını usb bellek gibi güvenli kaldır diye 2 ay boyunca simge gördüm saatin orada, pek beklediğim driver kalitesini göremedim. her ay driver çıkıyor tabi ben alışmışım 4 ayda bir driver çıkmasına biraz yadırgadım

970 nin vrami şu anda 1080p de yeterli. 2k monitor alicaksan 970 alma zaten onu belirteyim, 4gb ı geçicek veya zorlayacak oyunların standart olarak piyasaya çıkması 2 seneyi bulur tahminimce zaten ozamana da terfi bakmaya başlarsın. belki 2. el 980ti alırsın kim bilir? birde windows 10 ile bilgisayarın kendi ramini ekran kartına takviye edecek bir sistem geliyordu ama bilgisayarın rami vram den gene yavaş çalışır :)

2 kartta güzel bence ama dediğim gibi 390 dediğin kart 290 nın oc yapılmış ve ram eklenmiş hali. millet nvidia kazıkladı diyor amd de kaportayı değiştirmiş satıyor işte

oc olayı yok denecek kadar az

8 rami var eyvallahta 4+ ram kullanacak oyunlarda zaten gpu su zayıf kalıcaktır diye düşünüyorum

1080 144hz monitor alıcaksan 390x e de bakabilirsin. ben 970 ile 144 fps almak için bazı ayarları kısmak zorunda kalıyorum.

970 alıcaksan gigabyte g1 windforce en iyi hava soğutmasına sahipti üstüne işte extreme oc diye bir modeli çıktı ama o 390x fiyatlarınada olabilir bakman lazım.

edit: oggy20 benim konuma da cevap vermişti. güvenebilir dinleyebilirsin aklında bulunsun

edit2: adam kartı almış galiba tabi ben mobilden üşenip bakmadığım için hala yazıyorum. hayırlı uğurlu olsun hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC3FB83DB -- 8 Nisan 2016; 17:55:02 >

• Olayı çok basit bir şekilde değerlendirmeye çalışan arkadaşların Nvidia mimarisinin eşzamanlı hesaplamaya odaklı olmadığını anlamaları gerekiyor. Tekilliğin Külleri ve Hitman gibi eserlerde olduğu gibi grafiğin yanına %10 hesaplama kattığınızda, performansı %2 düşmeye başlıyor Nvidia Maxwell'lerin. Eğer bu oranı konsollar gibi %40 seviyesine çekerseniz, şayet Kuantum Kesilmesi'nde olduğu gibi, dikkat ederseniz asıl sorunu bellek üzerinden tartışarak eleyemiyor olacaksınız. O yüzden isterseniz kendimizi kandırmaktan vazgeçelim hep beraber.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 8 Nisan 2016; 17:59:12 >
  • Kardeşim bende dün gtx970 sipariş verdim o kadar çok kişi 4gb yetersiz demişki bi an iptal edip r9 mu alsam dedim ama sonradan mallık ettiğimin farkına vardım. 600 euroluk fury x modelide 4gb o aklıma geldi
    Peki sizce firmalar gerizekalımı 600 euroluk ekran kartı çıkarıp yetemeyecek kadar ram yapacak kadar ? O kadar kişi gtx970 kullanıyor bi kaç tane cw sorunu hariç herkes bayılıyor ekran kartına nerden çıktı bu gtx970 pişmanlıktır yetersizdir vs ? Benide soğuttunuz tüm kartlardan. Bana sorarsanız 5 yıl kullanmak için r9 belki daha iyi olabilir yüksek vramdan dolayı ama 1 2 hatta 3 yıl için gtx970 daha iyi. Ayrıca gtx970in çok daha iyi bir oc potansiyeli olduğu için oc yapılarak r9 390x dan çok daha iyi performans alabilir. Ve benim youtubeda baktığım videolara göre bazı oyunlarda gtx970 r9 390(X) den daha fazla fps alıyor. Biride gelmiş 380x daha iyidir gtx970 den diyor. Fanboyluk yapmayın ayrıca burda yorum yapanların yüzde 90ında ekran kartı bile yok sadece kulaktan dolma şeylerle konuşuyolar. Gerçekten hem r9 390ı hemde gtx970i kullanan birinin dediklerini dikkate almamız gerek. Ve yine ayrıyetten sonuç olarak ekran kartı 4gb isterse 2gb+ 2gb olsun sonuç olarak toplamı 4gb değil mi ? geri kalanı beni ilgilendirmez. Gta 5 de ultra ayarlarda 70 80 90 hatta msaa yı kapatırsak 100 fps veriyor mu ? veriyor. Bu bana yeter

• quote:

Orijinalden alıntı: MecnunReyiz

Kardeşim bende dün gtx970 sipariş verdim o kadar çok kişi 4gb yetersiz demişki bi an iptal edip r9 mu alsam dedim ama sonradan mallık ettiğimin farkına vardım. 600 euroluk fury x modelide 4gb o aklıma geldi
    Peki sizce firmalar gerizekalımı 600 euroluk ekran kartı çıkarıp yetemeyecek kadar ram yapacak kadar ? O kadar kişi gtx970 kullanıyor bi kaç tane cw sorunu hariç herkes bayılıyor ekran kartına nerden çıktı bu gtx970 pişmanlıktır yetersizdir vs ? Benide soğuttunuz tüm kartlardan. Bana sorarsanız 5 yıl kullanmak için r9 belki daha iyi olabilir yüksek vramdan dolayı ama 1 2 hatta 3 yıl için gtx970 daha iyi. Ayrıca gtx970in çok daha iyi bir oc potansiyeli olduğu için oc yapılarak r9 390x dan çok daha iyi performans alabilir. Ve benim youtubeda baktığım videolara göre bazı oyunlarda gtx970 r9 390(X) den daha fazla fps alıyor. Biride gelmiş 380x daha iyidir gtx970 den diyor. Fanboyluk yapmayın ayrıca burda yorum yapanların yüzde 90ında ekran kartı bile yok sadece kulaktan dolma şeylerle konuşuyolar. Gerçekten hem r9 390ı hemde gtx970i kullanan birinin dediklerini dikkate almamız gerek. Ve yine ayrıyetten sonuç olarak ekran kartı 4gb isterse 2gb+ 2gb olsun sonuç olarak toplamı 4gb değil mi ? geri kalanı beni ilgilendirmez. Gta 5 de ultra ayarlarda 70 80 90 hatta msaa yı kapatırsak 100 fps veriyor mu ? veriyor. Bu bana yeter

Milletin gazına gelmeyin, burada kimse size ne tercihte bulunacağınızı dayatamaz. Yapan varsa sizi yanlış yönlendiriyordur.
    AMD'nin mimari yaklaşımı yaklaşımı bellek öncelikli, Nvidia'nınki ise çekirdek. Tutup ikisini birbiriyle kıyaslayamazsınız. AMD 4 GB koyuyorsa roplarını ona göre döşüyor. Burada da bantgenişliği sınırlarını dile getirmeye çalıştım, ama mimari imkanlarına dahil olmadığım için net rakamlar vermem söz konusu değil, ancak duyumlarımı paylaşabilirim.
    Kafa karışıklığınızı olağan karşılamanız lazım, tercihi bir kere yapıyorsunuz sonuçta. Eğer kararınız kesinse, hata olasılığını düşünmüyorsunuzdur.
    İnternetten aldığınız için de iade etme şansınız olmuyor sonrasında haberiniz olsun. Ancak üretici hatası olması gerek. Sonrasında tercihinizde pişman olmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 8 Nisan 2016; 18:10:45 >

• Ya birakin bu isleri
    Nvidia fx5200 kullanin 128mb ram

• Daha kartı almadım birazdan vatana gidip ankaradan kapalı kutu zotac getirmesini isteyeceğim. Geçen hafta sormuştum 7tane kapalı kutu kalmış ankarada. Yorum yapan herkese teşekkürler. İleride değiştireceğim için gtx 970 kararı aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nygaard -- 8 Nisan 2016; 18:35:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nygaard

Daha kartı almadım birazdan vatana gidip ankaradan kapalı kutu zotac getirmesini isteyeceğim. Geçen hafta sormuştum 7tane kapalı kutu kalmış ankarada. Yorum yapan herkese teşekkürler. İleride değiştireceğim için gtx 970 kararı aldım.

İlerisi kalmadı haberiniz olsun, Microsoft Directx 12'yle tam gaz Radeon mimarisine geçiş yaptı. Bir şansınız var, ambalajı açınca kaçıyor.
  • mellebymelle kullanıcısına yanıt
    düşse düşse 280e düşüyor , 280-315 arası fps var .
  • Hiç düşünmeden 970 al derim. AMD alırsan odanı sauna olarak kullanmaya başlayabilirsin, özellikle yazları. Ekran kartı da olsa ısınan bir şey sonuçta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Celonfix

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 15'ten fazla alıntı yapılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz
  • amd iyidir hoştur ama gel gör ki 500w güç çekmek nedir arkadaş?? aynı performansı 200w çekerek veren kart dururken? e senin ucuz olmanın bir espirisi kalmadı ki? ucuza sattığın kartın farkını elektrik faturasına ödeteceksin bize. olmadı amd! olmadı! şimdi yeni msi gtx 980'imin benchmarklarına başlayacağım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahfuzalbayrak

amd iyidir hoştur ama gel gör ki 500w güç çekmek nedir arkadaş?? aynı performansı 200w çekerek veren kart dururken? e senin ucuz olmanın bir espirisi kalmadı ki? ucuza sattığın kartın farkını elektrik faturasına ödeteceksin bize. olmadı amd! olmadı! şimdi yeni msi gtx 980'imin benchmarklarına başlayacağım..

• R9 390anada 8gb ram fazla diyenlerin nvidia fanbotu olması ayrı bir ironi. Diğer zekide gelmiş furyde 4gb değilmi diyor. O hbm bu ddr5 aradaki farkı öğrende gel. Ram gereksizse gtx980ti neden 6gb? Oda gereksiz 4yapsa yeterlerdi. 2+2 4 değilmi bravo. Sizde kendiniz ocle avutun he gtx970 ocle furyi bile geçer. Gir bir benchmarklara bak. By1995li sana 4gb fazla 1 yeterde artar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 8 Nisan 2016; 22:32:47 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.