Şimdi Ara

R9 390 VS GTX 970 (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
345
Cevap
1
Favori
6.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    senin stock hız dediğin 390 zaten 970 i geçebilecek derecede oc yapılmış 290
    1 2 fps mi oynar? muahahahha

dx 12 siz dedin dx12 den dolayı fark var diyorsun?
    logic?

edit: ben burda 1080P de 970'in 390 ı geçtiğini savunuyorum. bunuda gördüğüm testleri baz alarak söylüyorum
    dx12 de 390 nın geçebiliyor olması beni ilgilendirmiyor ben kartımı alırken hurafeydi bunlar bende söyletilere bakarak kart alacak değildim herhalde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC3FB83DB -- 10 Nisan 2016; 16:24:11 >

• üşenmedim hepsini okudum r9 390 ile gtx970 in tüm herşeyini yazmışsınız.
    Sonuca varabilene rastlamadım.
    Youtubeda izlediğim fps testlerinin çoğunda 970 öndeydi.
    4 gb yetersiz konusuna girmeye hiç gerek yok paran varsa gider 980 alırsın.1080p de 970 yeterli. 4K oynayacak olanın 970le işi olmaz zaten.
    R9 390 biraz ileri dönük ceb dostu bir kart ama arkadaşlarında belirttiği 8gb hafıza 4gb aşan yeni çıkacak oyunlarda ultra performans sağlar diye bir durum yok.
    Benim fikrime gelicek olursak haftanın 3 günü 390 almayı 4 günü 970 almayı düşünürüm.sanırım nvidia iyi ün yapmış. 😂

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birkaç örnek.Kimsenin kurusıkı kullandığı yok. DX 12 ile Amd önde ,forumda onlarca konu var zaten bakabilirsin.
    Bu mesaja eklenen görseller:

R9 390 VS GTX 970 R9 390 VS GTX 970 R9 390 VS GTX 970

• Aldığın kartı niye söylüyorsun ? Senin hangi kartı aldığının benim için bir önemi yok.
    Bundan sonra çıkacak oyunlarda her zaman 390 daha önde olacak bunu söylüyorum.
  • Beyler 970 strix kullanıyorum. Alıcaklar 390 alsın çünki artık 4gb vram yetmiyor. Black ops 3 ve son assins creed oyunu aşıyor full detayda 4gb'yi.

Ama bana sorarsanız çok para harcamayın displey port 1.3 geliyor ve 4k 120hz görüntü demek buda. Bence biriktirin paranızı yoksa ben bir 970strix daha alırdım ikincielden sli ile her şeyi full oynardım ama gerek yok dp 1.3 yıkıcak piyasayı tüm desteklemeyen kart ve monitörler çöp olucak çünki eski teknoloji olucaklar.

• cenkakay08 C kullanıcısına yanıt
    ben örnek veriyorum ve hayır her oyunda önde olacak diye bir kanıtımız yok şuanda.
    daha konuşmak için erken :)

edit: dereyi görmeden paçaları sıvamayalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC3FB83DB -- 10 Nisan 2016; 19:51:13 >
  • 390x yada fury x kartlarinin render performansi hakkinda bilgisi olan varmi ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • vollkan59 kullanıcısına yanıt
    hocam ortaya bir iddia atıyorsanız, kanıtlayacak materyalleride koymanız gerekiyor.

benim görüşüm testlerin daha yeni olduğu üzere, biraz daha bekleyelim bakalım ne olacak?
  • ilk çıktığından beri 970 kullanıyorum benimki de zotac marka amp omega modeli. şu vram olayı zannetmeyin ki 4 değil kartta gerçekten fiziksel bir 4 gb bellek var ama son 512 mb lık kısmı adresleyemiyor. aslında adreslemese sorun yok, şöyle ki kart kendini 4gb sanıp oyunun 4 gb doldurmasına izin veriyor 3.5 den sonra sıkıntı çıkıyor. bu olayı ben ryse ve crysis 3 de çok belirgin yaşadım, halbuki kart 3 gb bellekli olsa kasmayacak mesela. kartın çipi oyuna yetiyor ama belleği doldurmak istiyor 4 e kadar keşke nvidia sürücü yayınlayıp karta sen 3.5 gbsin öyle davran diyebilse. o vakit 3.5 den sonra doldurmayacak mutlu mesut takılacak

bu arada son çıkan quantum break sorunlu bir oyun fakat 970 in 28 fps aldığı yerde 390 48-50 alıyor, dx12 işleri amd lehine döndürebilir. nvidia dx12 ile alakalı sürücülere yoğunlaştığında farkı kapatacaktır ama amd dx12 de her yola varız teknolojinin başından beri destekçisiyiz falan diyordu. nvdia dx12 için efekt getirsin istediği kadar bizce güzel olur gibisinden açıklamalar vardı

• quote:

Orijinalden alıntı: vollkan59

Birkaç örnek.Kimsenin kurusıkı kullandığı yok. DX 12 ile Amd önde ,forumda onlarca konu var zaten bakabilirsin.
    Bu mesaja eklenen görseller:

R9 390 VS GTX 970 R9 390 VS GTX 970 R9 390 VS GTX 970

Quantum Break oyununun niteliği nedir hocam bilginiz varmı? 1080p de hiçbir ekran kartı 60 fps ye bile yaklaşamamış. Ve neredeyse tüm üst seviye ekran kartları 30 fps sınırının altına düşmüş bazı yerlerde.

Biz 970 i 390 ı konuşuyoruz ama furyx 980ti gibi kartlar bile çuvallamış.

Sanırım optimizasyon özürlü bir oyun.

• quote:

Orijinalden alıntı: metebyr

ilk çıktığından beri 970 kullanıyorum benimki de zotac marka amp omega modeli. şu vram olayı zannetmeyin ki 4 değil kartta gerçekten fiziksel bir 4 gb bellek var ama son 512 mb lık kısmı adresleyemiyor. aslında adreslemese sorun yok, şöyle ki kart kendini 4gb sanıp oyunun 4 gb doldurmasına izin veriyor 3.5 den sonra sıkıntı çıkıyor. bu olayı ben ryse ve crysis 3 de çok belirgin yaşadım, halbuki kart 3 gb bellekli olsa kasmayacak mesela. kartın çipi oyuna yetiyor ama belleği doldurmak istiyor 4 e kadar keşke nvidia sürücü yayınlayıp karta sen 3.5 gbsin öyle davran diyebilse. o vakit 3.5 den sonra doldurmayacak mutlu mesut takılacak

bu arada son çıkan quantum break sorunlu bir oyun fakat 970 in 28 fps aldığı yerde 390 48-50 alıyor, dx12 işleri amd lehine döndürebilir. nvidia dx12 ile alakalı sürücülere yoğunlaştığında farkı kapatacaktır ama amd dx12 de her yola varız teknolojinin başından beri destekçisiyiz falan diyordu. nvdia dx12 için efekt getirsin istediği kadar bizce güzel olur gibisinden açıklamalar vardı

AMD'nin değil Microsoft'un sözü geçiyor kimin Directx 12'ye ne getireceğine azizim.

• Gözlerinizde pek seçmiyor sanırım.3 oyundan test koydum işte forumdan aldım,aynısı forumda konularda var.Testler yeni,hitman de belli olmaz,QB te belli olmaz,bir iki oyun daha çıksın belli olmaz.Ne zaman belli olacak peki işte oyunlar ve sonuçları ortada.Lütfen objektif baınız.Ben burada fanatiklik yapmıyorum.
  • render icin 390x yada fury x kartlarinin performansi hakkinda bilgisi olan varmi ?
  • vollkan59 kullanıcısına yanıt
    ya hocam sistem daha yeni driver gelir bilmem ne olur. nvidia ile microsoft gene yapar bir numara gibime geliyor onu diyorum
  • Şuan ki durum böyle,mevcut kartlarda. Pascal,Polaris gelir durum değişir, orasını bilemem.Olmaz diye birşey yok.Kırıcı olduysam da kusura bakma.
  • tersmantik kullanıcısına yanıt
    Çok ilginç şeyler dönüyor. Bir yıl önce yayınlanan bir makalede nvidia directx 12'yi microsoftla beraber dört yıldır geliştiriyoruz demiş. Nvidianın bizzat yapımına katkı sağladığı dx 12 nasıl olur da nvidia kartlarda sorun çıkarır? Du bakalım bunun altından bişeyler çıkacak ama.

• quote:

Orijinalden alıntı: mahfuzalbayrak

Çok ilginç şeyler dönüyor. Bir yıl önce yayınlanan bir makalede nvidia directx 12'yi microsoftla beraber dört yıldır geliştiriyoruz demiş. Nvidianın bizzat yapımına katkı sağladığı dx 12 nasıl olur da nvidia kartlarda sorun çıkarır? Du bakalım bunun altından bişeyler çıkacak ama.

O Nvidia yalanı. Konsolları elinden kaçırınca gerçeklerle bağını yitirdi.
  • Nasil bir insandir bu boyle.

• Fps oyun testlerinde amd atıyorum 3200mb gözüküyorken nvidia 2900mb larda dolanıyor.Amd nin ayarı fazla açılıp hile hurda yapıyorlar yoksa nvidia yüksek ayarlarda daha az mı mb ihtiyaç duyuyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vasak09 -- 11 Nisan 2016; 13:03:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tersmantik

quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tired of waiting

quote:

Amd nin paralı askeri olduğun bütün forum ahalisi tarafından tescilli. Amd yi çok seven arkadaşlar bile senin amdnin maaşlı çalışanı olduğunu düşünüyor. Gelmiş bana amigo diyorsun.

Lafın sonunu konuşacaksak orada önceki jenerasyon 470 yerine 560 olmalı bence. Zaten biz 560 ı konuşuyorduk. Neden 470 é getirdin konuyu? 470 f/p ürünü değildi ki.

Farkında değilsin ama ben senin gibi markaya sahip çıkmıyorum. 470 benim umrumda değil. Konu zaten 470 değil. Biz burada 560 ve 68x0 tartışması yapıyoruz.

Belki senden daha çok amd kart kullanmışımdır. X1300 den R9 380x é.

Biz burada marka konuşmuyoruz f/p ürünleri konuşuyoruz.

Kağıt üzerindeki özellikleri bir kenara bırak ve gerçek dünyaya dön. Aynı fiyatlarda aşağı yukarı aynı performansı veriyor iki marka da. Amd azıcık daha ucuz ama onu da psu+tüketimle fazlasıyla kapatıyor.

Benden sana naçizane tavsiye. Personeli bile olsan bir marka için kendini bu kadar yorma.

560 olmali diye bir sey yok. 560 olmali dedigim kart 2016 yilinda bile 500 liraya satiliyor. yil olmus 2016 6850 den bile kac yuz lira fazla bu kart.

6850 nin karsisina 560, 560ti, 470 koyuyorsunuz. fanboyluk yapmayin. 470 dedigin kart bile 100 lira fazla şu an.

6850 fp efsanesi olarak tarihe geçti. sunu bi kabul edemediniz.

2012 yılında gtx560 320 liraydi. Sen ucuza almışsın ama 6850 de o fiyatlardaydı. Herneyse bu iki kart kafa kafaya kartlar. Nvidia da 512mb kart alınıyordu falan yazmışsın. Kusura bakma ama 30 yaşlarında olupta ekmeği tüpü karneyle alıyorduk diyenler gibisin.

Neresinden bakarsan bak.

560=6850
    560ti=6870

Çip dergisinin incelemesinden bakabilirsiniz doğru fiyatlara. 560ti, 2011'de çıktı; 470, 2010'da...
    Üç sene sonrasını herkes beklemek zorunda değil sizin gibi, doğru fiyatı neyse söylemenizde, sizi bağlayıcı herhangi bir engel bulunmuyor.

2012-2010 arasını 3 yıl bulabilecek kadar gerizekali yapmasın Allah kimseyi.

Allah kimseyi 2012 yılında 6850 dışında başka bir kart göremeyip burada salak salak konuşacak kadar gerizekali da yapmasın.

gelmiş bize 2012 yilinda aldigimiz kartin fiyatini ögretiyor. internetten bulmuş 2-3 fiyat al bak böyle diyor. biz etiketteki fiyati göremeyecek kadar ķörmüydük 2012 yilinda ?

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.