Şimdi Ara

R9 390 VS GTX 970 (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
345
Cevap
1
Favori
6.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

quote:

Orijinalden alıntı: JMaharaja

Şaşıyorum millete, 2-3 yil once 780ti için herkes ömürlük kart, 5 yil en az gider vb diyordu. 9** serisi çıktı, pabucu dama attılar. Adam full hd de oynayacaksa 8gb vram gerekir mi diyorsunuz gerçekten? (:

2k ise amenna derimde, full hd için yıllardır 2-3gb kart çıktı hep, ben mi yanlış düşünüyorum?

Port olayıyla alakalı. Geliştiricilerin canı tatlı, bedavaya iş yapmıyorlar. Konsolda da rekor gelir varken, masaüstü için donanım geliştiricilerinin esamesi okunmuyordur diye tahmin ediyorum. GTA 5 ile Rockstar, Tümen ile Ubisoft hep konsolda rekorlara imza attılar.

Ne portundan bahsediyorsunuz konsollar normal grafikte 30 fps oyun oynatıyor yıllar önce alınmış bir pc şuandaki oyunları zaten 30 fps normal grafikte oynatıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: JMaharaja

Şaşıyorum millete, 2-3 yil once 780ti için herkes ömürlük kart, 5 yil en az gider vb diyordu. 9** serisi çıktı, pabucu dama attılar. Adam full hd de oynayacaksa 8gb vram gerekir mi diyorsunuz gerçekten? (:

2k ise amenna derimde, full hd için yıllardır 2-3gb kart çıktı hep, ben mi yanlış düşünüyorum?

Şu kart ne kadar gider diye sormak nasıl saçma ise şu kadar gider demekte o kadar saçma hep söylüyorum neyin ne olacağıni, kimse bilemez ama konsollar gibi 30 fps

oyun oyanayacaksan 5 senede gider onu söyleyebilirim.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Bir yanlışlık olmasın, o tabloya bakarsak benim Zotac GTX970 AMP Extreme Core Edition 1080p Ultra preset 'de Fury ve GTX980 i geçiyor.

R9 390 VS GTX 970

Bu mesaja eklenen görseller:

R9 390 VS GTX 970

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tersmantik

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tired of waiting

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tired of waiting

quote:

Amd nin paralı askeri olduğun bütün forum ahalisi tarafından tescilli. Amd yi çok seven arkadaşlar bile senin amdnin maaşlı çalışanı olduğunu düşünüyor. Gelmiş bana amigo diyorsun.

Lafın sonunu konuşacaksak orada önceki jenerasyon 470 yerine 560 olmalı bence. Zaten biz 560 ı konuşuyorduk. Neden 470 é getirdin konuyu? 470 f/p ürünü değildi ki.

Farkında değilsin ama ben senin gibi markaya sahip çıkmıyorum. 470 benim umrumda değil. Konu zaten 470 değil. Biz burada 560 ve 68x0 tartışması yapıyoruz.

Belki senden daha çok amd kart kullanmışımdır. X1300 den R9 380x é.

Biz burada marka konuşmuyoruz f/p ürünleri konuşuyoruz.

Kağıt üzerindeki özellikleri bir kenara bırak ve gerçek dünyaya dön. Aynı fiyatlarda aşağı yukarı aynı performansı veriyor iki marka da. Amd azıcık daha ucuz ama onu da psu+tüketimle fazlasıyla kapatıyor.

Benden sana naçizane tavsiye. Personeli bile olsan bir marka için kendini bu kadar yorma.

560 olmali diye bir sey yok. 560 olmali dedigim kart 2016 yilinda bile 500 liraya satiliyor. yil olmus 2016 6850 den bile kac yuz lira fazla bu kart.

6850 nin karsisina 560, 560ti, 470 koyuyorsunuz. fanboyluk yapmayin. 470 dedigin kart bile 100 lira fazla şu an.

6850 fp efsanesi olarak tarihe geçti. sunu bi kabul edemediniz.

2012 yılında gtx560 320 liraydi. Sen ucuza almışsın ama 6850 de o fiyatlardaydı. Herneyse bu iki kart kafa kafaya kartlar. Nvidia da 512mb kart alınıyordu falan yazmışsın. Kusura bakma ama 30 yaşlarında olupta ekmeği tüpü karneyle alıyorduk diyenler gibisin.

Neresinden bakarsan bak.

560=6850
    560ti=6870

Çip dergisinin incelemesinden bakabilirsiniz doğru fiyatlara. 560ti, 2011'de çıktı; 470, 2010'da...
    Üç sene sonrasını herkes beklemek zorunda değil sizin gibi, doğru fiyatı neyse söylemenizde, sizi bağlayıcı herhangi bir engel bulunmuyor.

2012-2010 arasını 3 yıl bulabilecek kadar gerizekali yapmasın Allah kimseyi.

Allah kimseyi 2012 yılında 6850 dışında başka bir kart göremeyip burada salak salak konuşacak kadar gerizekali da yapmasın.

gelmiş bize 2012 yilinda aldigimiz kartin fiyatini ögretiyor. internetten bulmuş 2-3 fiyat al bak böyle diyor. biz etiketteki fiyati göremeyecek kadar ķörmüydük 2012 yilinda ?

6870 de, 2016 yılında 190 tl ediyor. Şimdi ben bununla mukabele etsem, kel alâka kaçmaz mı? Sizin yaptığınız da aynısı... 3 sene bekle ondan sonra borazanlık yap. Performansı da vasat zaten, anlayana.

Birazcık saksıyı çalıştır. Adam 2012 yılında almış laf atıyor ve ben 2012 fiyatını yazmışım. Sen hariç herşey normal burada.

2012 de kart almış çamurluk yapan adama 2010 fiyatını mı yazmak lazım yoksa 2012 fiyatını mı?

Hadi şuraya mantıklı birkaç kelime yaz usul usul gidiyim sıkıldım artık.

Şu lafı ortaya atıp polemiği başlatan kim?
    "Nvidia önyargınız var. Tek sorununuz bu."
    Rica ediyorum, git de böyle tartışmalar çıkarma bir daha.

Polemiği başlatan ben değilim. 6850 fiyatına nvidia dan anca 512mb kart alınabiliyordu diyen kişi başlattı polemiği. Ama siz amd kardeşliğinin kutsal naylon mandalları olduğunuz için birbirinizi kollayan tabi.

Amd yetkilisi gelip seni görse sakin ol kovboy der. O derece tapıyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Aşırı haklısın gerçekten. Ps4 şimdi kaç yil tüm oyunları 60fps sabit oynatır şimdi. Gel gör ki örn bf5 çıksın tamam, alır herkes 2k tl lik ekran kartı vs. 4k da oynasalar yüreğim gam yemez, full hd için alıyorlar high end kartları (:

• vtx nasıl bir markadır bilen var mı? nova bilgisayarda R390 1020 TL. bu arada nova bilgisayar nasıl bir firmadır?
  • Asisvénia kullanıcısına yanıt
    Keşke milletimiz bunu bilse. Hâlâ çok yanlış sistemler topluyorlar biara yeni pc alacaklara tavsiyeler mi ne konu açmıştı biri sanırım güncellenmedi yalan oldu konu aslında baya ise yarayan bişeydi.

Bu gpu üreticileri kadar çakal ve adi insanlar yok. Hatırlayın, zamanında sırf dx10 muhabbeti yüzünden zamanın krali 8800gt yalan olmuştu. Sanki kart çok mu güçsüzdü o zamanlar? Crysis 1 in yegane hakimiydi ya resmen..

• Nova iyide vtx önermem, servisi nasıl bilmem, ucuz malın yahnisi derim. Okadar para verdikten sonra sıfır alamayacaksan da 2.el al ama asus vb iyi bir marka al derim.

• JMaharaja kullanıcısına yanıt
    anladım teşekkür ederim, uygun olduğu için sormuştum. 2. el almam güvenemem, sıfır alırım, 970 mi 390 mı kukuman kuşu gibi düşünmeye devam o zaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: [darkness13]

anladım teşekkür ederim, uygun olduğu için sormuştum. 2. el almam güvenemem, sıfır alırım, 970 mi 390 mı kukuman kuşu gibi düşünmeye devam o zaman

al bendende o kadar

• Şu videoyu izleyen adam 970 almaz

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?v=ruCr6OXbK5E

yukarıdaki videoyu görünce bu aklıma geldi :D bu adamında her konuda yorumu var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beles -- 12 Nisan 2016; 1:19:40 >
  • Hala nvidianın dx12 mevzusunu anlamayan varsa oda bunu izlesin.

ve bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 12 Nisan 2016; 11:45:33 >

• arkadaşlar sorup duruyorum ama kusura bakmayın, bu dx12 olayı sadece ekran kartı ile mi ilgili? işlemci, bellek vb. olayların etkisi mevcut mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: [darkness13]

arkadaşlar sorup duruyorum ama kusura bakmayın, bu dx12 olayı sadece ekran kartı ile mi ilgili? işlemci, bellek vb. olayların etkisi mevcut mu?

Directx 12'de işlemci ve bellek olaylarının da etkisi mevcut. İşlemci, ana iş yürütücüsü olmaktan çıktığı için daha seyrek görüntüye yön verecek. Bu sebeple, süper güçlü işlemcilerin biraz etkisi azalacak, ne de olsa artık onlar randıman vermiyor olacakları için; ama düşük seviye işlemcilere hatırlı getirileri olacak. Öyle ki, belli bir seviyeye kadar düşük işlemciler de yüksek seviye işlemci çözümleriyle aynı performans doğrusunu yakalayabiliyor olacaklar. Benim şimdiki tespitim FX6000'ler ile i3'lerin şimdiki en üst seri ekran kartlarıyla enson seri işlemcilerden pek de geri kalmadıkları yönünde.
    Directx 12'de bellekler de çok esnek şekilde bellekler kullanılabiliyor olacak. Öncesinde hangi bellek havuzunu ekran kartı kullandığını bilmezken, şimdi karşılıklı olarak farklı bellek havuzları birlikte çalışabiliyor olacak. Sistem bellekleri %10 performans katacak, ayrık ekran kartları da bir kat arttıracak. Yalnız, bunların olabilmesi ciddi bir performans beklentisini de getirecek, herşey belleğe depolanamadığından depo sürücüleri de ön plana çıkaracak.
    Kısacası, eskiden sadece işlemci gecikmesine göre işlerin nasıl yürüyeceği belirlenirken, artık ekran kartının gecikmesine göre performans öngörüsünde bulunulacak.

o zaman işlemcilerin çok büyük etkisi olmayacak bunu sorma sebebim işlemcim Phenom 1090T 3.8 GHZ kullanıyorum 2gb x 4 8GB OCZ 1600 MHZ bellek var ssd var ekran kartı HD5870 yetersiz artık sistemi çok fazla yenileyemeyeceğim için (phenom serisi fx6000 serisinden daha iyi performans veriyor fx8000 serisine ise yaklaşıyor bu sebeple intele geçmedikten sonra işlemci değiştirmeye gerek yok oda işlemci anakart bellek değişimi demek oluyor baya masraflı) sadece ekran kartı almak istiyorum orta seviyede bana maksimum performansı verecek bir kart alayım istiyorum bu sebeple 970-390 arasında düşünüyordum. yeni nesilde işlemciye çok fazla iş düşmeyecekse bu ekran kartlarından birisini aldığımda çok fazla sıkıntı yaşamam o zaman.

bu arada monitör 1080p
  • gtx 980'i alalı daha bir hafta olmamışken dx12'de cortladığını öğreniyorum. 390x almaktan son anda vazgeçmiştim güç tüketiminden dolayı. e şimdi tabi nvidiaya gidip başkanının önüne kasayı atmak şart olur.. başkanım ben bir gamerım diye de bağırırım artık!

edit: umarım espiriyi anlamışsınızdır. bir çoğunuzun yaşı baya genç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahfuzalbayrak -- 12 Nisan 2016; 13:38:46 >
  • Asus R9 390 Vatanda şuan çok uygun ama kartta limit yok şans

• Asus R390 aldım fiyat avantajından dolayı. Vatanda 1149 TL akşam kampanyası mevcutmuş sabah 06:00'ya kadar. herkese cevaplarından dolayı çok teşekkür ediyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.