Şimdi Ara

Radar - Kaç mt mesafe ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
58.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bugün akşam üzeri yolda gelirken şöyle bi durumla karşılaştım;

bi kasabanın girişinde tabelanın 50 mt kadar gerisinde(yerleşim yeri içerisinde) radar aracı vardı.
    90-95 hızla geliyordum, radarı farkedince hemen frenledim tabelayı geçmeden 70 in altına düşürdüm hızı.
    sizce ceza gelme olasılığı varmı?

bu cezaları en kestirmeden nasıl öğrenebiliyoruz ? (gib dışında orada yazmıyor , )

• Kaç metredir bilmem ama senin gördüğün mesafeyi algıladığı kesin. Radar cihazları dalga yayar dalgaların senin aracına çarpıp cihaza geri dönmesi sonucu hızını belirler. Sen zaten radarı görecek kadar arabayla ona yaklaşmışsan o hızını çoktan ölçmüştür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki radar tabelanın ilerisinde ben gerisindeyim; 70 mi 90 mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: quvardci

peki radar tabelanın ilerisinde ben gerisindeyim; 70 mi 90 mı ?

Tabelayı geçmeden 70e düştüyseniz problem olmamalı. Ama burası Türkiye belli olmaz. Belli ki o radar oraya tuzak olarak atılmış. Hangimiz 90la giderken 70 tabelasını görür görmez frene abanıyoruz. İşte böyle hız sınırının düştüğü noktada cezayı kitliyorlar adama hemen. Ama siz tabelayı geçmeden hızımı düşürdüm diyorsanız ceza yazmamaları gerekir.

• Tabelayı gördüğünüzde hızınızı düşürdüyseniz sorun yok.

Tabelanın ilerisine koyarlar radarı, gerine koysalar zaten herkes radara girer çünkü kimse kaçla gideceğini bilmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: sercelik

quote:

peki radar tabelanın ilerisinde ben gerisindeyim; 70 mi 90 mı ?

Tabelayı geçmeden 70e düştüyseniz problem olmamalı. Ama burası Türkiye belli olmaz. Belli ki o radar oraya tuzak olarak atılmış. Hangimiz 90la giderken 70 tabelasını görür görmez frene abanıyoruz. İşte böyle hız sınırının düştüğü noktada cezayı kitliyorlar adama hemen. Ama siz tabelayı geçmeden hızımı düşürdüm diyorsanız ceza yazmamaları gerekir.

resmen tuzak kardeş dediğin gibi, ben orada ilk defa radarı gördüm ama radar olsa da olmasa da her yerleşim yerinin girişinde hızımı 70 e düşürürüm,
    tabelayı gördükten sonra yavaşlamaya başlarım yalnız.

bari ileride girenleri durdursalar da bilsek, ceza yedikmi yemedikmi onun endişesi 2 gün sürüyor. bakalım artık bekliycez.

• quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

Tabelayı gördüğünüzde hızınızı düşürdüyseniz sorun yok.

Tabelanın ilerisine koyarlar radarı, gerine koysalar zaten herkes radara girer çünkü kimse kaçla gideceğini bilmiyor

tabelanın ilerisi dediğiniz yer yerleşim yerinin içindemi kalıyor dışındamı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Tabelayı gördüğünüz yerin ilerisi hocam.

Tabelayı geçmeden hızınızı 70 e düşürdüyseniz sorun yok
  • quote:

quote:

quote:

Tabelayı gördüğünüz yerin ilerisi hocam.

Tabelayı geçmeden hızınızı 70 e düşürdüyseniz sorun yok

ben düşürdüğümü düşünüyorum ama radar bunun ayrımını (ş.içi-ş.dışı) nasıl yapıyor bilemiyoruz artık hemde karanlıkta.

• Radar algılama menzili, radarın özelliğine göre 1,5 kilometre ile 2,5 kilometre arasında değişir.

Ancak, burada üzücü olan şey, cebine ehliyeti koymuş insanların hâlâ hangi tip yolda, aracının özelliğine göre (binek/ticari/kamyonet) hangi azami hızlarda gideceğini bilmiyor olduğunu görmemizdir. Elbette bu tip insanlar düşecek radara. Yoksa; arabası için yol tipine göre azami hız kuralına uyarak araç kullanan ve ayrıca yol üzerindeki tüm tabelaları görerek ve bunların ifade ettiği tüm uyarı ve ikazlara uyan ve kadranındaki hızını da sürekli kontrol eden adam gibi sürücüler radara madara girmez. Girer de, ihlal yapmış olarak değil; azami hız limitinin altında ve cezayi müeyyideye tabi olmadan geçer gider. Çevirmede bekleyenlere de klark atar

• hocam trafik polisi abinin söylediğine göre (gezici radar için konuştu) polis arabasını gördüğünde artık çok geç olmuştur dedi.
  • Radarlar 1-2km den hızı algılıyor da fotoğraflayabiliyor mu? Bence asıl mesela bu çünkü kayıt altına alamazsa ceza da kesemez.
  • Beyler;

Tiz-i reftar olanın, payine damen dolaşır..

• Yerlesim yeri tabelasi varsa hiz siniri 50 dir , ozellikle 70 tabelasi konmamissa hiz siniri normal olan 50 km/h olmaktadir.

Tabelanin icine girerken yavaslamaniz lazim, zaten tabela gelmeden hiz siniri dusurmen icin uyari vs vardir diye tahmin ediyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: leaderhook

Beyler;

Tiz-i reftar olanın, payine damen dolaşır..

hocam türkçeye çevirirsek?
  • teyzesi defterdar olan faytonla damda dolaşır Acelesi olanin etegi ayagina dolanir anlaminda .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mx_61 -- 5 Haziran 2014; 20:36:48 >
  • Kameranın araç plakasını net görmesi lazım ,bu mesafede en fazla 70-80 metre.
  • quvardci Q kullanıcısına yanıt
    Canini sıkma.. 99'dan dusuk isen ki oyleymissin, ceza gelmez.

• 500 metre yada 700 metre diye hatırlıyorum...tam emin değilim..
  • quote:

bugün akşam üzeri yolda gelirken şöyle bi durumla karşılaştım;

bi kasabanın girişinde tabelanın 50 mt kadar gerisinde(yerleşim yeri içerisinde) radar aracı vardı.
    90-95 hızla geliyordum, radarı farkedince hemen frenledim tabelayı geçmeden 70 in altına düşürdüm hızı.
    sizce ceza gelme olasılığı varmı?

bu cezaları en kestirmeden nasıl öğrenebiliyoruz ? (gib dışında orada yazmıyor , )

ARAÇ İÇİ RADAR TAM 1KM DEN HIZINI VE PLAKANI OKUYOR
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.