Şimdi Ara

Radara yakalandım YARDIM!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Pmyoank

Fotoğrafın olmaması derken? Radar zaten video kayıt yapıyor ve anlayacağınız cezayı garantili yazıyorlar :) kurtuluşunuz yok yani.

Bana bir iki kere radar cezası geldi. Tebliğ zarfının içinden radara girdiğimi gösteren fotoğrafta çıktı. Ancak oldu da bu fotoğraf (kayıtlarda) yoksa, yani kaybolmuşsa ya da eklenmemişse, itiraz edip ceza sildirilebiliyor.
  • hız tabelası olmayan yerlerde istediğimiz kadar basabiliyor muyduk? öyle bir kanun çıktı da bizim mi haberimiz olmadı. hayır öyleyse, biz de kullanalım bu hakkımızı...
  • 150 ile gidiyorsun ceza yemişsin ve iptal etmeye uğraşıyorsun umarım iptal edemezsin ödersin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bir şey sormak istiyorum, konu sahibinin izniyle:

Amasya-Mecitözü istikametindeki bölünmemiş yolda , geçen hafta son anda gri Symbol radar aracını farkettim. Arabayı yolun sağına koymuşlar. Fakat yönü benim yönümle aynı. Bu radar karşı yön için midir? Yoksa yıllar sonra yediğim ilk cezamı ödeyeyim mi?
  • Bu arada radar cezalarına nerden bakıyorsunuz e devlette sanki daha geç sisteme düşüyor falan diyorlar dı ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gitarist1186

Nasil bir yoldaydiniz bilmiyorum fakat turkiyede hiz limitinin en ust oldugu yerler otobanlardir ve orda dahi hiz limiti 120 + %10*120 = 132 km/saat tir. 148 le radara girmissiniz tabela yoktu, itiraz vs. diyorsunuz. Ehliyetiniz cok guzelmis, lens mi?

sen beni güldürdün Allah da seni güldürsün

Neyse zaten tek yolu ödemek. Aslında internette bikac yazı gordum. Adamlar 50lik yolda 60la gidip benim yediğim kadar ceza yemişler ben yine az yemişim diyorum.

Bu arada +%10 bilgisini de paylaştığınız icin tesekkur ederim

• @vetenes inşallah sen kat kat fazlasını ödemek zorunda kalırsın.

@bende345 benim ceza yediğim yerde bana dönüktü sanmıyorum ceza yediğini.

@brak13 e devlet degil de vergi dairesinin sitesinde çıkıyor cok fazla fark etmiyor zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: bende345

Ben de bir şey sormak istiyorum, konu sahibinin izniyle:

Amasya-Mecitözü istikametindeki bölünmemiş yolda , geçen hafta son anda gri Symbol radar aracını farkettim. Arabayı yolun sağına koymuşlar. Fakat yönü benim yönümle aynı. Bu radar karşı yön için midir? Yoksa yıllar sonra yediğim ilk cezamı ödeyeyim mi?

Size dönük olması gerek. Çünkü hızınızı ölçen kameralar sizi görmesi gerekir ve bu teçhizat arkaya sığacak kadar değil.

@brak13, Size tebliğ edildikten sonra düşüyor sisteme.
  • kendi dusen aglamaz allah bilir kac kisiyi sikistirip sellektor atip ustune cikmaya kalkmissindir senin yaptigin kazada baskalarininda cani yanacak milletin gunahi ne birde ogrenciyim diye duygu somurusu yapma ogrencisen yakiti dusunur bamassin cok yakar diye

• Ben 3 milyar yedim ehliyetsiz araba kullanmaktan . Saka gibi bide . Normal yolda kullanmam babam versede . Anıta girdik canakkalede. babam annemleri indirdi arabadan. Babamda indi ben gectim sürücü koltuguna park edicektim iki araba arasına babamda talimat veriyodu. Jandarma geldi trafik buraya park etme asagıya in dedi 100 metre yoktur oraya park et dedi. Ben hareket etmeye baslayınca dur dur dur bakayım dedi. Ehliyet sordu yok abi suraya park edecektim gördün babam indi sürücü koltugundan dedim nafile 3 milyarı yapıstırdı. Yani kullansam adam gibi gam yemiycem de

• en kısa zamanda ödemeniz daha iyi olur tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde öderseniz indirim alırsınız ne zaman düştüğünüzün
    bir önemi yok ayrıca ;
    - resim yok deyip itiraz ederseniz size resmi gönderirler ve mahkeme parasını da siz ödersiniz
    - kanunlara göre tabela koyma zorunluluğu yok bölünmüş yollarda hız sınırı 110 + %10 ' dur bu sabittir.

bildiğim kadarıyla 180 civarı bir hızla düşseydiniz indirimsiz 720 tl ödeyecektiniz radar cezaları çok yüksek
  • Zaten orada tabela olmasa da maksimum hız otobanda bile 120km/h değil mi?

Hani 120 altı bir hız olsa hadi tabela yokta 148 km iyiymiş.
  • 300 değil 3000 yapsınlar şu hız cezalarını..
  • bedafb B kullanıcısına yanıt
    Ben de 149 ile girmiştim, ödemedim Biraz faiz kassın, zaten af çıkacak
  • Bir tanıdığım anlatmıştı aracıyla tatile giderken 170km ile radara girmiş ve arkadaşlarının önerisi üzerine itiraz etmişti. O itirazdan sonra kamera görüntüsü de gelmiş hem de beraberinde emniyet kemeri takmama ve telefonla konuşma cezalarıyla birlikte. Tavsiyem indirimi kaçırmadan ödemen :)
    Ayrıca ben istanbulda e5te 90km ile radara girdim ona bile itiraz etmedim, saçma da olsa 70+7 km e5'in hız sınırı.
  • Delikanlının üzerine çok gitmişsiniz, sen bir sulh ceza mahkemesine başvur, karardan sonra 15 gün içerisinde yine indirimli ödersin. Geçmiş olsun olur böyle arada, dikkatli kullan hem kendi hem karşıdan gelenin canını düşün

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ode gitsin bosa ugrasma dun banada geldi 70+7 yolda 80 le yazmislar 20 yildir 4.cezam 1 park 3. hiz 2 hiz cezasi 3 er km farkla o derece .kurallara bu kadar uyan biri olarak saydim baya ama odeyecez .bu gidisle cruise le gezcez surekli sanki bisiklet kullaniyoruz gaza dokunsan aninda 5 10 km artiyor aracin hizi .antalyada 40 sinirli yerler var 44 yani toleransla hesap edin artik

• @volkanngungorr kimsenin duygu sömürüsü yaptıgı yok eğer zihniyet yoksunu olmasaydın bunu anlayabilirdin milleti sıkıştırıp sacma sapan olur olmaz makasa girip baskalarının da canını tehlikeye atan apacilerden hic olmadım Allah'ın izniyle olmam da. Yakitsa yakıt arabaysa araba sana mi vercem hesabını benzin parası benim cebimden çıkıyor bak adam olanlar adam gibi soruma cevap veriyor senin gibilerde suan oldugu gibi boş konuşup ban yiyor biraz seviyeli ol.

@cutek kardeşim gecmis olsun bende cok sürdüm ehliyetim yokken ama hep telkinliydim ve icim rahat etmediği icin her zaman almıyordum cok ihtiyac olursa anca. Sana tavsiyem ehliyet olmadan kullanma haklıyken haksız duruma düşersin.

@ahmetnavruz cezayı indirimli haliyle ödedim yani 267 TL. Sadece düşündüm yani bi çıkış yolu var mıdır diye ama olmadıgı netlesince yapacak bisey kalmadı :)

@kutu149 doğru söylüyorsun o sadece internette okuduğum bi alternatifti mantıksız evet.

@s700 eğer bir gün akrabanın ölüm haberini alıp cenazeye yetişmek icin hız yaparsan sen de aynı şeyle karsilasabilirsin kardeşim bence boyle düşünme. Durup dururken hız yapmak iyi degil evet ama bazen en basiti tatil yolunda mesela hız sınırı 120 ama 800-900 kilometre yolun var ve bu hızla varis zamanın uzuyor en kotu bi 140 yapayım diyor insan bu herkeste olan bisey. En yavaş giden bile 130u görür tatil yolunda. Ki benimki cenazeydi.

@marcusfrex Af çıkacak derken önüne cok kabarık bi ceza gelmez inşallah :)

@aesert dediğin gibi indirimi kaçırmadan ödedim cok şükür hayırlısı böyledir Belkide :)

@nkaradeniz uğraşmadım bunda da bi hayır vardır dedim ödedim o paranin benden gideceği varmış baska türlü gideceğine boyle gitti hamd olsun buna da helal nasıl olsa elbet döner bana tesekkur ederim :)

@kyokushin radar olayı cok dengesiz bi olay Türkiye'de. Yani istanbulda eds aynı zamanda giriş çıkış zamanlarını karşılaştırıp kac saniyede oraya gittiğini ve dolayısıyla kac km hızla gittiğini ölçüp ceza yollayabiliyor. Ve bu sekilde ceza yiyenlerde cok. Ama mesela ben merter Bakırköy yolunda 70i gecmiyorum ama yakınlarım 100le dahi gidiyor. Henüz ceza da yemediler bu güzergahlarda. Sistem karışık yani Belkide bazı yerlerde tolerans sınırı daha fazladır ya da sistemle denildiği gibi hız ölçümü yapmıyor her noktada.

• 2013 de yapılan değişiklikle radar tabelası veya uyarı tabelası konulması artık zorunlu değil. bu tabelaları ne polis koyuyor ne de yollarda sabit tabelalar var. hepsi kaldırıldı. boşuna yollarda tabela aramayın gözlerinize yazık.

bayram tatili boyunca yollarda diğer günlerin en az 3 katı radar ve ekip olacağının garantisini veririm. normal zamanlarda bile her yolun radar ile dolduğu gerçeği ortadayken, efendi gibi hız sınırlarına uygun olarak araba sürün.

burada önceden konusu vardı.

http://forum.donanimhaber.com/m_73666490/tm.htm
  • 150 km/h hıza verilen tepki nedir abi? Günümüz otomobillerinin çoğu gayet güvenli bir şekilde o hızlarda seyahat edebilirler. Bence bu hız kısıtlamalarına acilen bir düzenleme getirilmeli.

Ayrıca cezanın kesim tarihinden sonra ya 10 ya da 15 gün için tebliğ edilmesi lazım edilmemişse iptal olur gidin iptal ettirin.

Bir de 360 lira ceza nedir abi? Ben Bayramda yandım... Eskiden 170 lira mı 133 lira mı neydi. Yediğimde çok koymuyordu da 360 nedir... Karadenizdeki gemilerim battı şu an...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisatlas -- 24 Temmuz 2014; 17:40:37 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.