Şimdi Ara

RADEON 7000, RADEON 9200'den daha hızlımı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün ejkran kartımı 7000'den 9200'e yükselttim.Ama makina kasmaya ve resetlemeye başladı.
    Eski kartım HİS RADEON 7000 64 MB, yenisi SAPPHIRE RADEON 9200 128 MB. Sizce problem nerede olabilir

• Acil sorunuma bir çare arkadaşlar...
  • sistemde ati ile ilgili tüm sürücüleri kaldır yeni sürücüyü indir kur fsaa ve aa nın kapalı oldugundan emın ol....

daha sonra başlat/çalıştır (dxdiag yaz) entera bas karsına gelen dxdiag ekranında ekranı sec ve d3d testını yap
  • fsaa ve aa nedir
  • ati nin sitesinden en güncel driver ı indir
  • nedir bu fsaa ve aa arkadaşlar
  • aa = anti allising yani Türkçesi oyunlarda cisimlerdeki özellikle yuvarlak kısımların tırtıklı vede karemsi gözükmemesi için yapılan bir teknoloji diyebiliriz.
    fsaa = ? herhalde fastwrite/sideband adressing i demek istemiş olabilir.Ekran kartıyla agp nin haberleşmesindeki bir sıtandart.açıken hem anakart hem ekrankartı destekliyorsa tabi daha iyi performans veriyor ama çoğunlukla ekran karıt üreticileri sorun çıkarabileceğini söyleyip kapalı tutulmasını taviye ediyorlar.
    Sorununa gelince 2 nedenden olabilir bence
    - Anakart ile yeni ekran kartın uyuşmamış olabilir.Anakartın sürücülerini mümkünse (en güncelini beta olsun)yükle.Ekran kartınında whql sürücüsü yani beta olmayan sürücüsünü yüklewww.ati.com da var.Directx9 kur.Sorun devam ederse biliyorsan eğer anakarta bios update yap.
    - Kasanındaki güç kaynağı ekran karına yetmiyo olabilir.Mümkünse başka bir atx güç kaynağıyla dene.
    Ayrıca aldığın9200 64 bitse gerçekten yavaş kalabilir yine de radeon7000 den hızlı olması lazım.Şansın varsa 128 bit bir kart ile değiştirebilirsen %40 gibi daha iyi performans alabilirsin.hatta daha da mümkünse 9550 ile değiştir MArkası ve rami önemli değil ama mutlaka 128bit olsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • radeon 7000 bırak 9200den hızlı olmayı samimi söylüyorum 32 mb'lik bir tnt2'den bile daha yavaş. ramlerinin ddr olması hiçbir işe yaramıyor diyebilirim.
  • Verdiğiniz açıklamalar için teşekkürler. Tüm denilenleri yaptım.Bios güncellemesi, , anakartın ve ekran kartının son güncellenen driverları dx 9c zaten vardı. Bir nebze olsun hız performansı arttı. Ancak mesela call of duty united offensive oyununda silah ve gökyüzü renkli ve düzgün görünüyorken binalar ve insanlar koyu gri kutular halinde görünmeye devam ediyorlar. Ekran kartımın yetmediğini sanmıyorum ama sorunuda anlamış değilim.
  • Eğer sadece call of duty de bu tip bir roblem yaşıyorsan oyunun yamalarını yükleyerek (game pach) problemi sanırım giderebilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.