Şimdi Ara

Radyatör delindi. Tamiri Hakkında ?Kaskodan yapılır mı ? (ARAÇ SERVİSE VERİLDİ-KASKO KARŞILIYOR)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
15.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar Dacia Logan Dizel aracımızın radyatörü delindi.

Delen yer Kaldırım demiri sanırım.

Sanayideki ustam 150 liraya falan tamiri olur dedi. İşçilik falan bana bi 300 lirayı bulacak. Sonrasında rütüş boyası olacak yerde var.Buna da 50-100 birşey gider.

Radyatörün 0' halinde olanı 350 liraymış + işçilik olacak.

Servise sordum 600 liraya radyatörü yenisini takıyor. (Kaskodan yapılma ihtimali var.)

1. Sorum tamiri hakkında bilgisi olan var mı ? İleride bir sorun olur mu ?

2.Bu halde arabayı kullanmamın sakıncası olur mu ? (Sürekli hararet ve suyunu kontrol ediyorum.)

3-Kasko karşılar mı bunu ?
    Siz olsanız hangi yoldan tamir ettirdiniz ?

EDİT: ARAÇ YETKİLİ SERVİSE BIRAKILDI RADYATÖR BÜYÜK ORANDA DEĞİŞECEK. AYRICA TAMİR KASKODAN YAPILACAK.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi droll -- 23 Nisan 2014; 16:15:43 >

• Radyatör bakır değilse tamir ettirme derim... Git yan sanayi radyatör al ve tak, riske girmeye çok para vermeye değmez... Böyle de kullanma, motoru yakma ihtimalin yüksek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: e-rose

Radyatör bakır değilse tamir ettirme derim... Git yan sanayi radyatör al ve tak, riske girmeye çok para vermeye değmez... Böyle de kullanma, motoru yakma ihtimalin yüksek...

Bakırmı değilmi hiç bir bilgim yok ama usta tamir edilir sorun çıkmaz bunlarda dediğini hatırlıyorum.

Kasko işini öğrenirsem kaskodan yaptırıcam.
  • Kasko icin kaza yapmis olmaniz lazm ve polise tutanak tuttrmaniz gerekirdi..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şart değil kardeş.
    evimin önünde arabamın camını kırdılar kaskodan değiştirdim

konuya gelirsek bu haliyle kullanmada ne yaparsan yap.
  • tamir yerine değiştirmeni öneriririm, sonuçta sıfır radyatörün olur ileride tıkandı etti sorunun olmaz.
  • Yok birader zaten kaskonun cam kiriklarini karsilama durumu mevcut benim kasko yilda 2 defa karsiliyo zaten.Bu radyator farkli durum ozman motoru komple yak patlat trigeri kopart kasko karsilasin yok bole bi durum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kaskodan karşılamanı tavsiye etmem, gelecek yıl kasko primin alacağın yan sanayi radyatörün iki katı olur... Şimdiki sistem maalesef böyle... Hem hasarsızlık indirimin kaybolur hem primin artar...

Cam kırılmasıyla bir tutmayın, aynı şey değil...

Tamir için garanti veren usta varsa yaptır, yoksa değiştir gitsin.
  • Az önce bir yere gitmem gerekti gittim geldim,biraz trafikte vardı dönerken hararet çizgisi 2'den 4'e kadar çıktı.

huso0655 @ Polise tutanak tutturmadım,ama geçtiğimiz sefer duvara sürttüğümüzde kendimiz tuttuk tutanağı tek taraflı olduğu için. Servisteki usta öyle söyleyince aklıma geldi zaten yoksa ben paşa paşa yaptıracaktım sanayide.Kasti olarak yapılmış bir olay değil sonuçta kaza bir nevi ve ben malımı olası ihtimallere karşı sigortalatıyorum ve sigortam biraz kapsamlı(açıkcası ona güveniyorum) yarın sigortacım ile görüşeceğim konuyu umarım halledilir.

a3l4i @ Cam zaten değişiyor kaskodan,ama en kıl konuymuş bu radyatör olayı ustanın dediğince.

e-rose @

Kasko zaten delik,bölük pörçük gibi bir şey ,sene içerisinde kaskodan tamir yapılmıştı.

intikam91 @ Büyük bir fark olmazsa yenisini yaptıracağım.

Teşekkürler fikirleriniz için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi droll -- 21 Nisan 2014; 19:49:29 >

• kardeş kapsamlı kaskon varsa herşeyi karşılar.
    lastik patlaması-balata aşınmaları ve amaç dışı kullanımlar hariç herşeyi karşılıyor benimki.
    (axa oyak)
    triger kopması belki ama motor yakma dahil
  • Net olarak kapsamını hatırlamıyorum, bu araç için olduğundan bile emin değilim ama poliçelerimizi biraz kapsamlı yaptırıyoruz genelde,yarın sigortacım ile görüşeceğim umarım olur. Bakım diye gidip radyatör diye çıktık.
  • cebinden para çıkmadan kasko öderse yaptır gitsin... ama sen yaptıracaksan yan sanayi alabilirsin sıkıntı olmaz.... delik radyatörle kullanma aracını...hararet yaparsa en iyi ihtimalle conta yakar... yatak sarabilir veya segmanlar gömleğe kaynar... tüm motorundan olabilirsin.... temkinli ol
  • oto-danışman-expert kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkür ederim bilgi için.

Bende öyle düşünüyorum,bu kaskonun parasını ödeyip ödeyip bir hayrını göreyim diyorum :)

Bugün kullandım biraz hararet yükseldi biraz ama su seviyesinde bir azalma yoktu sebebini anlayamadım.

Yarın kısmetse bırakıcam aracı şu kasko işini öğreneyim.

Bu arada nick çok güven veriyor
  • Bilgilendirme : Radyatör kaskodan değişecek,tampon temizlenecek.

Olayı olduğu gibi yazdık. Yarın eksper bakacak.
  • radyatör önemli bir parça motor için, değiştir orjinaliyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: droll

Selamlar Dacia Logan Dizel aracımızın radyatörü delindi.

Delen yer Kaldırım demiri sanırım.

Sanayideki ustam 150 liraya falan tamiri olur dedi. İşçilik falan bana bi 300 lirayı bulacak. Sonrasında rütüş boyası olacak yerde var.Buna da 50-100 birşey gider.

Radyatörün 0' halinde olanı 350 liraymış + işçilik olacak.

Servise sordum 600 liraya radyatörü yenisini takıyor. (Kaskodan yapılma ihtimali var.)

1. Sorum tamiri hakkında bilgisi olan var mı ? İleride bir sorun olur mu ?

2.Bu halde arabayı kullanmamın sakıncası olur mu ? (Sürekli hararet ve suyunu kontrol ediyorum.)

3-Kasko karşılar mı bunu ?
    Siz olsanız hangi yoldan tamir ettirdiniz ?
    Paylaş

1- Arabanın motorunun sağlığı açısından temel bri parçanın yenisini alırdım, tamirle arasında aşırı fark yok.
    2-Sakıncası olabilir, göstergede hararet normal bile gözükse, hava yapacağı için motorun içinde havanın olduğu yerler (hararet müşürünün uzağındaki yerler) aşırı isinip zarar verebilir.
    3-Kaldırıma çarptığınız için tutanak vs. tutulursa karşılar.

• Radyatör katkıları var döküyorsun içine deliği tıkıyor.Onlardanda düşünebilirsin.
  • Yorumlar için teşekkürler yukarıda yazdığım gibi aracı servise bıraktım radyatör büyük ölçüde değişecek ve masrafı kasko karşılayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: droll

Hocam teşekkür ederim bilgi için.

Bende öyle düşünüyorum,bu kaskonun parasını ödeyip ödeyip bir hayrını göreyim diyorum :)

Bugün kullandım biraz hararet yükseldi biraz ama su seviyesinde bir azalma yoktu sebebini anlayamadım.

Yarın kısmetse bırakıcam aracı şu kasko işini öğreneyim.

Bu arada nick çok güven veriyor

eksik olmayın hocam... zaten memurlar nette editörüm... oradan da takip edebilirsiniz... bi yardımım olursa ne mutlu bizlere
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.