Şimdi Ara

Kaza sonrası sigorta 700TL ödedi, tamirci tampon değişmeyecek, onarılacak diyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aracım clio 2 hatchback 2004 model. Geçen gün sucu arkadaşlar motorları ile arabama çarptılar. Fotoğrafları aşağıdaki gibi. Sigorta tarafından hesabıma 700 lira yatırıldı. Bugün arayıp görüştüm tamirciyi, tamponun değişmeyeceğini, tamire gideceği söyledi. (Aracın tampon fiyatları 200-300 lira arasında) Sizce normal mi bu durum, bize mi üflemeye çalışıyor. Ne yapmalıyım?

Kaza sonrası sigorta 700TL ödedi, tamirci tampon değişmeyecek, onarılacak diyor?Kaza sonrası sigorta 700TL ödedi, tamirci tampon değişmeyecek, onarılacak diyor?Kaza sonrası sigorta 700TL ödedi, tamirci tampon değişmeyecek, onarılacak diyor?Kaza sonrası sigorta 700TL ödedi, tamirci tampon değişmeyecek, onarılacak diyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fox166 -- 10 Şubat 2020; 20:39:22 >

• Hocam uflemek derken. Tamircinin ne gibi bir kari olacakki degistirmeyip tamir edince?

Para sizin hesabiniza yattigina gore parayi direk sigortadan almiyor tamirci siz odeyeceksiniz.

Bu tampon bence tamir olmaz, sonucta plastik bir parca. Olsada eskisi gibi olmaz. 200-300 Lira boyasiz tampondur onu boyamasi ve montajini da eklediginzde herhalde 400-500 eder diye dusunuyorum.
  • Hemican kullanıcısına yanıt
    hocam yabancı ulkedemi yaşıyorsunuz
    dodge ram
    328 :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Robert Lewandowski RL9

hocam yabancı ulkedemi yaşıyorsunuz
    dodge ram
    328 :)
    Evet hocam. 328 i ben Rami esim kullaniyor:)
  • tamir zaten tutar 200-300 üstüne boya olacak o da min o kadar tutar fiyat normal kaça yapmalılar sizce ?
    Hocam para bana yatıyor ama sigorta dosyası servis tarafından açıldı (tamirci diye belirttiğim esnaf arkadaş). Tamponun eskisi gibi olmayacağı kesin, zaten daha önce tamir olmuş bu tampon, içinde metal parçalarını görebiliyorum. Eksper 700TL masraf çıkarmış ve 700TL hesabıma yattı, tamirci de tampon değişmeyecek onarılacak diyor, 700 lirayı hiç edecek muhtemelen. Bu işler nasıl yürüyor bilmiyorum. Bu sebeple bir bilene danışmak için bu konuyu açtım.
  • batkent B kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar;

Tampon fiyatları bu şekildeyken, değişim yerine onarım yapmak aklınıza ne getirirdi?

Kaza sonrası sigorta 700TL ödedi, tamirci tampon değişmeyecek, onarılacak diyor?Kaza sonrası sigorta 700TL ödedi, tamirci tampon değişmeyecek, onarılacak diyor?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: fox166

Hocam para bana yatıyor ama sigorta dosyası servis tarafından açıldı (tamirci diye belirttiğim esnaf arkadaş). Tamponun eskisi gibi olmayacağı kesin, zaten daha önce tamir olmuş bu tampon, içinde metal parçalarını görebiliyorum. Eksper 700TL masraf çıkarmış ve 700TL hesabıma yattı, tamirci de tampon değişmeyecek onarılacak diyor, 700 lirayı hiç edecek muhtemelen. Bu işler nasıl yürüyor bilmiyorum. Bu sebeple bir bilene danışmak için bu konuyu açtım.
    700un hepsini tamirciye vereceksiniz bence ozellikle degismesini istiyorum ben diye belirtin. Mirin kirin ederse sigortayi arayin ben baska yerde yaptircam degisim yapilmadigi icin falan deyin. DOsyayi baska yere aldirabilirsiniz. Ki boyle bir yola adim attiginizda zaten bence tamirci de tamam ben degistireyim o zaman diyecektir diye dusunuyorum.

Hiç uğraşmasın hayır gelmez... Direk ustanı değiştir başkasının kısmeti olsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    hocam eşiniz ramı nasıl kullanıyor bizimkilerede aurisi verince koca yoldan gecemiyorlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robert Lewandowski RL9 -- 10 Şubat 2020; 22:35:16 >
  • quote:

hocam eşiniz ramı nasıl kullanıyor bizimkilerede aurisi verince koca yoldan gecemiyorlar :)
    Hehehe hocam tabii buradaki trafik Istanbul kadar sikisik degil ama alisti yani. Markete falan gidince benden kolay parkediyor:) nerdeyse 6 metre hocam tek hamlede dik park edilemiyor zaten yanlar dolu olursa.
    Cok zorda kalirsa kaldirimdan geciyor
    Ya tek derdiniz bu olsun hocam ayiptir sorması hangi ulke bide kasko sigorta fiyatları nasıl orda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Evet hocam. 328 i ben Rami esim kullaniyor:)

Alıntıları Göster
    Macera dolu Amerika!
  • Tampon arkadan metal ızgara yapıştırılıp üstüne macun atılacak. Böyle yapınca esneme özelliği kayboluyor en ufak darbede macun çatlağı oluşuyor. Değiştirin temiz olsun. Tamirci aracı sökmeden araya girin, başka servise götürücem deyin.
  • quote:

Ya tek derdiniz bu olsun hocam ayiptir sorması hangi ulke bide kasko sigorta fiyatları nasıl orda
    Hocam Amerika. Zaten Ram icin ya Amerika ya orta dogu olmasi lazim secenkler cok degil:)
    Benim yasadigim eyalet kaskonun en yuksek oldugu eyalet cunku sucsuzluk diye sacma bir kural var neyse. Eger 4-5 yillik temiz bir gecmisiniz varsa yillik 1200-1400 dolar falan kasko. Ama gecmisiniz yoksa ya da yasiniz kucukse o zaman 2-3bin dolarlara cikiyor cok rahat.
  • dangerousman kullanıcısına yanıt
    İlginize teşekkürler hocam.
    Araba ,zaten 30 bin dolardir hocam 2 bin kasko burda fluence.istiyorlar d

• quote:

Araba ,zaten 30 bin dolardir hocam 2 bin kasko burda fluence.istiyorlar d
    Benim bmw su an anca 15 bin dolar eder ama sigortasi 1200 dolar:)
    Arabanin degeri dustukce sigorta ucuzlamiyor burada pek, sigortanin amaci arabadan cok icindekileri kapsamak aslinda. Araba zaten 10-15 bin dolara tamir olur ya da pert olur, yani max odenecek miktar belli. ama bir ameliyat falan gecirirseniz 100 bin dolarla cikiyor faturalar bir milyon dolar falan saglik limitleri kaskonun.

Ya da hataliysaniz karsidaki sakat falan kalirsa cok buyuk tazminatlar cikabiliyor sigortaya.

Yani aslinda benim sigorta dedigim Turkiyede trafik sigortasi+kaskoya denk gelen kisim. Ikisi beraber.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fox166

Hocam merhabalar;

Tampon fiyatları bu şekildeyken, değişim yerine onarım yapmak aklınıza ne getirirdi?

Kaza sonrası sigorta 700TL ödedi, tamirci tampon değişmeyecek, onarılacak diyor?Kaza sonrası sigorta 700TL ödedi, tamirci tampon değişmeyecek, onarılacak diyor?
    Dandik Yan sanayi

• Usta kendi boyayıp sizden 500 600 koparmanın peşindedir. 200 300 liralık tampon için 300lira takmaya isteyemeyeceği için 50 liralık maliyetle kendini kurtaracak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.