Arkadaşlar merhaba aracın soğutma suyunda yaşının getirdiği ve antifriz kullanımında ara sonucu pas oluşmuş. Ciddi bir miktarda pas dolaşıyor soğutma sisteminde. Motorla ilgili devirdaim termostat vs değiştirdim daha önceden. Şu anda hem kalorifer peteği hem de radyatördeki pası temizlemek istiyorum. Aslında hararet vs bir sorunum yok ancak bu dolaşan pas rahatsız ediyor beni. Bununla ilgili önümde 2 seçenek var radyatörcü ustam şişleriz kaynaklarını yeniler temizleriz yeni gibi olur dedi. Ancak ben bunun üstünkörü bir tamirat olduğu düşüncesindeyim bu sebeple değiştirmek istiyorum bu kısımda da maliyetler gözüme çarpıyor. Aracın ayrıca şanzımanına masraf yapacağım için bu şekilde bir değişim masrafı bütçemi zorlayacak. Şimdi sizlere sorum hem radyatörü hem de kalorifer peteğini temizletip şişleteyim mi yoksa komple sıfırıyla mı değiştireyim? Komple sıfırıyla değişimi orjinal parçalar ile 300tl radyatör 250 tl kalorifer peteği ve 200 tl fan motoru olmak üzere işçilik dahil 1000 TL gibi bir fiyata çıkacak açıkçası tamirat masrafı ne olur onu bilemiyorum. Sizlerin fikri nedir bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Ayrıca tamirat masrafı ne kadar tutar? Araç: Tofaş Doğan SL 1992 |
Radyatör temizleme mi değiştirme mi
-
-
Eğer doğan kullansaydım 1000 lira bakımına vermek zoruma giderdi. Bu parçaların hepsi sorunluysa değişim daha mantıklı ama kurtarılma durumu varsa tamir bana daha cazip gelirdi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
değiştirmeye gücünüz varsa yeni her zaman daha iyidir.
-
Hocam şimdi şöyle bir şey var bu arabanın bende manevi değeri var ayrıca 3 yıldır bende arac bakım dışında sanayiye gittigimi pek hatırlamam o yüzden parçalarına ve titizliğine önem veriyorum hep orijinal parça kullanıyorum. Ancak dediğiniz gibi 1000 tl de bu seviye bir araç için az para degil
Aracın manevi değeri varsa ben olsam değişim yolunu tercih ederdim. Tabı bütçe meselesi en nihayetinde. Ya da eğer varsa kaliteli yan sanayi parça ile maliyeti yarıya düşürmek de bir çözüm olabilir.
Yalnız sistemde pas dolaştığına göre tüm parçaları yenileseniz de tek seferde pastan kurtulacagınızı sanmıyorum. Hazır eskiler üzerindeyken birkaç sefer soğutma sıvısı değişimi yaparak durumu gözleyebilirsiniz. Temizleyici kimyasallar vs de var ama eski motorda ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum.
Eski radyatör olmadığı zaman kazalı muamelesi yaparlar. Eger eskiyi koyabilecek yer var ise değişim.
Turkiye'de bir çok radyatör üreticisi var ve fiyatları epey uygun kaliteleri de fena değil 200.000 giderse orijinal radyatör 100.000 gider yaklaşık.
radyatör ve peteği sağlamken değiştirme. arabayı çeşmenin yanına çek hortumu su genleşme tankına koy, radyatörün alt hortumunu sök, bas suyu. tank kirliyse onu da bi güzel, basınçlı suyla temizle.
-
Değişiltir geç ne bu stress
Şahsen değişirdim. Yazıyı okurken hemen benim araç geldi aklıma. Okudukça hesap yapıyorum kafadan. Ön radyatör 800-900 kalorifer peteği 600-700 civarı. Üzerinede 800-1000 arası işçilik isterler. Olur sana 2500.. Ki fan motorunu saymıyorum bile.. Tamirine yarı parasını isteyecekler zaten parçaların. Ki oda düzgün olacak mı tartışılır.
Cümlenin sonunda 1000 lirayı görünce O miktar için hiç bir şekilde aracı tehlikeye atmazdım. Hatta bi tık uygun fiyatlı olan kaliteli parça seçip maliyeti düşürür yaptırırdım.( 92 model aracın orjinal parçasıda yoktur diye tahmin ediyorum) Üstünede bütün sistem hortumlarını değişirdim... ( Değişimden sonra patlama ihtimali var,onuda riske etmezdim.)
Yaz ,kış antifiriz şart.
-
Hocam dediğiniz gibi zaten kalorifer petegini sökünce direk değiştirdim içinden fabrikanın taktigi petek çıktı orijinal bakır olanla değiştirdim ayrıca boruları da yeniledim. Radyatöre dokunmama gerek kalmadı bir tıkanıklık kacırma vs yoktu sorun çıkarırsa onu da değiştiririm. Zaten radyatorun temizleme işçiliği neredeyse radyatör fiyatı kadar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X