Şimdi Ara

Radyo Programcılığı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikler herkese Merhabalar. Ben radyo programcılığı yapıyorum şöyle bir sorunum var doğaçlama yapamıyorum donup kalıyorum. Sırf ezbere gitmek zorunda kalıyorum mesela herzaman aynı giriş aynı sunuş ve aynı bitirişi yapıyorum dinleyenler benden sıkıldı bu doğaçlama yeteneğimi nasıl yükselte bilirim bilgisi olan varmı ?

• yaratıcı drama dersleri alabilirsin
  • Hayal gücünü yüksek tutarak, günlük yaşamdan esinlenerek doğaçlama yapabilirsin...
  • Bu dersi nerden nasıl alabilirim. İnternette ne diye araştırmam gerekiyor bu konuyu
  • Bunun eğitimini tiyatro eğitimi verilen yerlerden alabilirsiniz. Google'a "yaratıcı drama" yazarsanız zaten eğitimin içeriğini faydası ve eğitimin yapıldığı yerler çıkar. Artık hangisine karar vereceğiniz sizin insiyatifinizde. Ben bu eğitimi almadım o yüzden önereceğim bir yer yok.

Yaratıcı dramanın önemi:

- FARKINDALIK KAZANDIRIR,
    - Bağımsız düşünmeyi sağlar,
    - İşbirliği yapabilme özelliğini geliştirir,
    - Sosyal ve psikolojik duyarlılık yaratır,
    - Dört temel dil becerisini (konuşma, dinleme, okuma, yazma) geliştirir,
    - Sözel olmayan iletişimin öğrenilmesini sağlar,
    - Yaratıcılık ve estetik gelişimi sağlar,
    - Etik değerlerin gelişmesine olanak sağlar,
    - Kendine güven duyma, karar verme becerilerinin gelişmesini sağlar,
    - Kaslarını hareket ettiren yeni yöntemleri bulmayı, denemeyi ve bedenini çok yönlü geliştirmeyi sağlar,
    - Hata yapma korkusu olmaksızın yeni davranışlar geliştirmeyi sağlar,
    - Sanat formlarına duyarlılık göstermeyi sağlar,
    - Duygunun sağlıklı ve kontrollü boşalımına olanak verir,
    - Kendini tanımayı sağlar.,
    - Kendini ifade etmede güven kazandırır,
    - Bilgiye ulaşmaya ve onu kullanmaya istekli duruma getirir

• bende prg cıyım arkadasım..

konuya başlarken mesela gunluk bır olaydan başlayabilirsin

örnegin bugun havalar çok karlıydı.. yada daha şimdi dısardan geldım trafık felakettı. vs vs boyle başlayabilirsin. yada guncel hayattan ((yaşadıgımız olayları)) baz alarak konuşmanı yönlendirebilirsin he bunlarıda algılamıyorsan.

ac kral fm'i aksam saatlerinde 21:00 23:00 arası engin ve sonrasında bedirhan gökçe prg mı var konuştuklarına bak ne konusuluyor takıp et az cok sende kaparsın. ama sen yayında yapmacık olursan kaliten ortaya çıkar bu yuzden kendınden yada cevrendekı olayları çok guzel dile getirerek anlatman gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: radyoturkalemi

bende prg cıyım arkadasım..

konuya başlarken mesela gunluk bır olaydan başlayabilirsin

örnegin bugun havalar çok karlıydı.. yada daha şimdi dısardan geldım trafık felakettı. vs vs boyle başlayabilirsin. yada guncel hayattan ((yaşadıgımız olayları)) baz alarak konuşmanı yönlendirebilirsin he bunlarıda algılamıyorsan.

ac kral fm'i aksam saatlerinde 21:00 23:00 arası engin ve sonrasında bedirhan gökçe prg mı var konuştuklarına bak ne konusuluyor takıp et az cok sende kaparsın. ama sen yayında yapmacık olursan kaliten ortaya çıkar bu yuzden kendınden yada cevrendekı olayları çok guzel dile getirerek anlatman gerekir.

merak ettim. hangi radyoda çalışıyorsun. Programın ismi ve yayın saati nedir ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.