Şimdi Ara

Radyolu Çok Fonk. Işıldak Onarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimdeki ışıldağı onarmak ve çeşitli fonksiyonları ekleyerek güncellemek istiyorum.

Mevcut durum

-Aküsü bitik(içini açmadım ama 6V SLA akü olduğunu düşünüyorum.)

-Yuvarlak olan ışık çalışmıyor.

-Siren çalışıyor ama blink çalışmıyor.(sanırım yuvarlak olan ışıkta hızlı yanıp sönme olabilir.

-Anten kopuk

Yapmak istediklerim.

1-Mevcut bataryayı 12v (3s Li-ion yada 4S LiFePO4) dönüştürmek. Böyle qc 3.0 modülü çalıştırıp solar ile şarj edebileceğim. Ama mevcut sistem 6v nominal

2-Bluetooth ile müzik çalmak. Hangi kartı önerirsiiniz?

3-12'den 6V luk sistemi XL4015 buck converter ile beslesem kart boşta çok akım tüketir mi. Mevcut tuşlara veya yeni bir tuşa i/o atayayım mı?

4-Çalışmayan yuvarlak lamba yerine aynısı arıyayım mı? 6V LED var mı? Parlaklık ve verimlilik açısından hangisi daha iyi olur.

5-Solardan Voc 20 Vmp 18V u Pmax 35w Imax 1,86 solar şarj kontroleri yerine XL4015 ile şarj etsem verimli olur mu? (SCC için cihazın içi küçük ve boşuna masraf gibi geldi.

Teşekkürler.

• Ben şöyle düşünürdüm.
    2s bms devre ile 2 adet 18650 pil gerekiyorsa ışıldak lambasının yerine power LED veya beyaz ledlerden 10-15 ad. Kadar deler ledleri yerlestiri böylece fazla kurcalamadan kullanırdım .
    .
    Şöyle de olabilir
    Floresantlar sökülür yerine floresantlar boyutunda 2-3 sıra 12v şerit LED yapıştırılır . 12 v la beslenir.
    3s bms kart ile 3 lü 18650 pil grubu ile ledler beslenir. Gerekiyorsa 2*3 ad. Paralel pil grubu da bms de kullanılır
    Pil grubu çıkışına
    XL4015 buck converter devresi ile 6v radyo beslemesi yapılır.

Böylece kullanılır.

Bluetooth eklentisi içinde ayrıca bir cihaz yapardım.
    USB Bluetooth radyo için de ayrıca satılan modullerden alıp
    Komplike bir kutuda stereo 2 hoparlör ve ampli sistemi ile güzel bir müzik kutusu yapardım.
    Görseli aşağıdaki mesajımda yazdım.

Telefondan yazdım belki yazım hatalari olabilir.
  • Ben şöyle düşünürdüm.
    2s bms devre ile 2 adet 18650 pil gerekiyorsa ışıldak lambasının yerine power LED veya beyaz ledlerden 10-15 ad. Kadar deler ledleri yerlestiri böylece fazla kurcalamadan kullanırdım .
    .
    Şöyle de olabilir
    Floresantlar sökülür yerine floresantlar boyutunda 2-3 sıra 12v şerit LED yapıştırılır . 12 v la beslenir.
    3s bms kart ile 3 lü 18650 pil grubu ile ledler beslenir. Gerekiyorsa 2*3 ad. Paralel pil grubu da bms de kullanılır
    Pil grubu çıkışına
    XL4015 buck converter devresi ile 6v radyo beslemesi yapılır.

Böylece kullanılır.

Bluetooth eklentisi içinde ayrıca bir cihaz yapardım.
    USB Bluetooth radyo için de ayrıca satılan modullerden alıp
    Komplike bir kutuda stereo 2 hoparlör ve ampli sistemi ile güzel bir müzik kutusu yapardım.
    Görseli aşağıdaki mesajımda yazdım.

Telefondan yazdım belki yazım hatalari olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 28 Eylül 2023; 16:5:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Radyolu Çok Fonk. Işıldak Onarım
    Radyolu Çok Fonk. Işıldak Onarımtrendyol.com
    Arduino Bluetooth Mp3 Çözücü Modülü (sd Kart, Usb 2.0, Fm Radyo, Kumanda) Fiyatı, Yorumları - Trendyol
    https://www.trendyol.com/arduino/bluetooth-mp3-cozucu-modulu-sd-kart-usb-2-0-fm-radyo-kumanda-p-142432116

Bu modülden kendi müzik setlerimde (2*100w. ) kullanıyorum . Radyosu çekim gücü yüksek ve kaliteli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 28 Eylül 2023; 16:9:50 >
  • 12v akü, 12v şerit led ve 5v destekli 12v mp3 çalar(telefon şarj etsin istiyorsan 5-12v mp3 player diye ararsın). Niye 18650 derdinde herkes, yok voltu tutturmaya uğraş, yok voltu geçmesin diye özel şarj aleti al yok bms devresi uğraş... al bi tane 12v 9A kuru akü tamam işte. 2 hoparlör koysan 5er w stereo için sağına soluna.. river yazısının hizasına diğer yana da aynı şekil çubuk delersin diğer hoparlör için..

12x9=108w ışığı falan kullansan, 108/10= 10.8saat ışık mışık kullandıklarını da 10 saatten düş yeter sana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi producermk -- 5 Ekim 2023; 2:54:59 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.