Şimdi Ara

RADYOYA DUYULAN ILGI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Radyolara ve kaset koyulan yerdeki kokuya bayiliyorum sebebi nedir bilmiyom teyplere ve lanet radyolara asiri ilgi duyuyom anlamadim gitti ve eski model laptoplara ilgi duyuyom sebebi acaba ne

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende çoğu cihazın kokusunu severim. Çok hoşuma gider. İlk yaptığım devrelerden biri öyle güzel kokuyordu ki,hala unutmadım o kokuyu.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Abi bu forumda normal alışkanlıkları olan insan yokmu ya

• Ben de ısınan LM7805 kokusu severim ciddiyim 😃

• Aynen ben de eski radyo kasetçalarların kokusunu seviyorum.. Onların içindeki bobinlerde mum vardır, o da bir değişik kokar..
    Eski oto teyplere de merakım var.. Kendilerini bulamadığım için fotoğraflarını biriktiriyorum..
     RADYOYA DUYULAN ILGI
    Eski bilgisayarlar da aynı hazzı veriyor..
    Aklıma estikçe google'a 486dx, pentium 100, 266MMX gibi şeyler yazıp çıkan görsellere uzun uzun bakıyorum..
    Bazen de virtual pc ile windows 98'den nete giriyorum.. Eski günleri hatırlamanın zevki bir başka oluyor..

RADYOYA DUYULAN ILGI

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• @Overclock Makinesi Senin dediğin gibi bende çoğu cihazın kokusunu severim de sen ne ara "Bölüm Yetkilisi" oldun? Hayırlı olsun.

@djoz bende bir tane Toros'tan kalma araç teybi var, yaklaşık 3-4 ay önce elime geçti, bağlantısını yaptım güzel çalışıyor.
    Direkt bilgisayara bağlayıp kullanacağım, nasıl dersen kaset okuma kristali ayaklarına bağladım güzel ses veriyor.
    En çokta Bass, Tre ayarını yapabilmem hoşuma gidiyor.
    İçini temizleyip, şişmiş kondansatörleri değiştirip, çatlak plaketleri onarmaya çalışıp, kabloları yenileyeceğim fakat vakit bulamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55electronicdesign -- 29 Ekim 2014; 23:31:59 >
  • Benimde bir lambalı amfi hevesim var ama, bakalım ne zaman yapacağız

• Kardeşim bu merak bende de var ama çok zahmetli meletler ve bir o kadar da külfetli ülkemiz de fakat hepsini geçtim çok ama çok güzeller yavvvvvvvv.
    Elimde dede yadigari full lambali ki sanirim orijinal FM bantli bir radyo var tamir istiyor fakat cesaret edip giresemiyorum uzay montaj daha da mahvetmekten korkuyorum. :)

• 55electronicdesign kullanıcısına yanıt
    Benim de elime roadstar oto teybi geçti bi hafta önce. Hariçten ses vercem teybe ama teybin ekolayzırını de kullanayım diyorum. O yüzden tda 7350nin girişine direkt ses veremiycem. Düşünüyorum artık. 5bant ekolayzır var teypte. Teybin çıkış kabloları çorbaya donmuştu, bir suredir doğru kabloları bulmaya uğraşıyordum, teypten çıkan kabloların rengi üzerinde yazan şemaya uymuyordu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

Benimde bir lambalı amfi hevesim var ama, bakalım ne zaman yapacağız

Ne kadar güzel o vu metreler öyle

• Bende severim cihaz kokusunu,, kardeşimin evine tv kurmuştuk, tv nin üst eleklerinde sıcak sıcak koku geliyordu,, bir o kokuyu severim, birde somun ekmek fırını kokusunu
    Sene 2000 lerde,, genelde müzik seti alınırdı, o hoparlor kabini içinden mis gibi bir koku gelirdi, süperdi. şimdi evimde kolon var koklayım bakalım.....
    yok abi kokmuyor
    Teyp çıkışları konusunda özel mesaj PM den ulaşabilirsiniz (anfi kartı-ekolayzer kartı,, soru cevap çok olacak
  • Daha transistör bulunmadan (1940 önceleri) üretilen radyolar da iyidir Ama çok yakıyorlar..
  • quote:

Benimde bir lambalı amfi hevesim var ama, bakalım ne zaman yapacağız

Uzun zamandır proje aşamasına geçemeyen bu heves bendede var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: cowsmilk

Daha transistör bulunmadan (1940 önceleri) üretilen radyolar da iyidir Ama çok yakıyorlar..

Evet orjinal eski üretim bulmak gerekli, onlar daha kaliteli.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cowsmilk

Daha transistör bulunmadan (1940 önceleri) üretilen radyolar da iyidir Ama çok yakıyorlar..

Evet orjinal eski üretim bulmak gerekli, onlar daha kaliteli.

Bizim var bir tane ama çalışmıyor. Çalıştığı zaman lambalar ısınınca transistör görevini görüp şehir isimlerini de aydınlatıyordu. Zaten 100 yıllık neredeyse, orjinaldi ama kötü halde şimdi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.