Arkadaşlar bende 4*320 lik hddler var. Bunları haftasonu raid 0+1 yapim dedim. Ama beceremedim. Öncelikle Biostan raid olarak ayarladım. Sonra raid biosuna girip bölümüe oluşturdum. Ama sata driverlarını kuramadım. Sata driverlarını winxp işletim sistemini yeni bir klasör açıp (masaüstünde) xp cd içindekileri oraya attım, ayrıca sata driverlarını attım. Nero dan bootable cd yapim dedim (bootable cdyi image yazdırarak yaptım doğrumu acaba !?) fakat cdyi boot etmiyo boot etmeyince haliyle driverı kuramıyorum ve raid yapamıyorum bu sorunu nasıl halledebilirim arkadaşar !!?? (Birde raid biosundayken bölüm oluşturduktan sonra 596 GB görüyor bunu 1192 GB görmesi gerekmiyor mu !?,yoksa raid 0+1 diye iki tane 596 GB mı oluşuturuyo...!!??) Yardımlarınız için şimdiden tşkler !!
Raid 0 performans,raid1 güvenlik içindir.Raid 0 da 2 diski 1 disk olarak görür ve kapasitelerinin toplamı kadar disk alanı olur.Ancak raid1 de 2 disk kapasitesi yerine 1 disk olarak görür ve verileri 2 diske birden yazar.Raid 1+raid0 kullanmadım ama tahminime göre kapasite 596Gb olmalı.Bence 3 diskle raid 5 yap,diğerini de depo olarak kullan.