Şimdi Ara

Raid 0 Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni Toplayacağım Sistemimde Raid 0 Yapacağım. 2x 120 GB SSD Kullanacağım.Fakat Yetmez Diye Yanına Bir de 1 TB HDD Almak İstiyorum.
    SSD'ler Raidli iken Yanında HDD Taksam Bir Problem Yaratır Mı ?

Cevaplarınızı Bekliyorum Teşekkürler

• serdar598 S kullanıcısına yanıt
    neden yaratsın ?
    Daha detyalı anlatsan
    Mesela!! Raid yapacağın SSD'lerin yanına takacağın 1 tb hdd yi anakartın raid destekli sata portları üzerinden mi bağlayacaksın? Genelde yeni anakartlarda 2 farklı sata portları olur. Farktan kastın şu raid destekli portlar olur intelin veya marvelin, birde yanında sadece sürücü amaçlı raid desteklemeyen sata portları olur. Her ikiside artık 6gb/s hızlarında oluyor hızdan yana bi rahatsızlığın olmaz. ama sen tüm portları kullanıyorum yada ben raid destekli çıkışların olduğu yere bağlayacağım dersende merak etme bi sorun olmaz.
    Benim sistemimdede aynı şekilde ben 4'lü raid kullanıyorum tabi raid-5 olarak yapılandırdım ben. benim anakartımda 6 adet raid destekli çıkış ve 4 adet normal sata çıkış var. Bende hepsi dolu olduğu için dvd sürücümü ve bir adet raidleri ne olur ne olmaz diye windows yedeklemesi için kullandığım hdd yi bağladım. Raid yapılandırması yaparkende hiç bir sorun yaratmıyor..
    Ben yıllardır raidli sistem kullanıyorum. başka sorunun olursa yaz yardımcı oluruz.

• Donanımsal Bilgim Fazla Yok. MSI Z97 Gaming 5 Anakart Alacağım. Bir Sorun Çıkarmaması İçin İlk Önce Size Sormak İstedim. Teşekkür Ederim Bilgiler İçin.
    Bişey değil.
  • patlayabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bende imzamdaki dizüstü pc sahibiyim 2 tane sata3 portuna baglı ssd mevcut ancak biosda sadece ide-ahci var raid modu yok bu modu nasıl acabilirim ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • metinTasci M kullanıcısına yanıt
    Eğer biosu günceleyebiliyorsan önce onu dene derim. ondan sonra biosa gir yine kontrol et olması lazım. genelde çoğu laptopta yok fakat msı'ın modellerinde var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: moslevon

Eğer biosu günceleyebiliyorsan önce onu dene derim. ondan sonra biosa gir yine kontrol et olması lazım. genelde çoğu laptopta yok fakat msı'ın modellerinde var.

msi eski nesil bioslara güncelleme veremedi, yeni uefi bioslarda o zaman mevcut ve güncelleme yaparsam brick olcak
    başka bir yolu var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 18 Şubat 2015; 18:50:58 >
    Bi dakka senin laptobun modeline bakıyorum. sana 10 dakkaya dönerim dostum.
    Şu an baktım. Fakat senin laptop ta uefi biosta yok. gerçi raid için uefi şart değil. fakat senin laptopta raid de yapamazsın. anakart üzerinde raid desteğin yok malesef. Yapacak bişey yok. 2 disk var biri ssd diğeri hdd ama raid kuramazsın. Keşke olsa misss olurdu valla..:) yoksa güzel laptop zamanında onu almayı düşünüyordum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: moslevon

Şu an baktım. Fakat senin laptop ta uefi biosta yok. gerçi raid için uefi şart değil. fakat senin laptopta raid de yapamazsın. anakart üzerinde raid desteğin yok malesef. Yapacak bişey yok. 2 disk var biri ssd diğeri hdd ama raid kuramazsın. Keşke olsa misss olurdu valla..:) yoksa güzel laptop zamanında onu almayı düşünüyordum...

cevaplarınız için teşekkürler o zaman ssd yi bosuna aldım

yalnız araştırmalarımda intel 7 series chipsetin desteklegini goruyorum hatta ilk ssd raid 0 da trim yapabilecen chipsetmiş,pcden dolayı mı desteklemiyor acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 18 Şubat 2015; 20:44:19 >

Chipset destekler doğru. Hani ben anakartın dedim ama. Aslen üretici firmalar sebebi. adam msı raid desteğini o hani 5-6 milyarlık bi modeli vardı ona koymuştu. Bi nevi satış politikası. He şöyle de düşünülebilir acaba yazılımsal mı kapatılmıştır raid desteği.. Hayır keşke öyle olsa chipset üzerinden adamlar raid çıkışı vermiyorlar.:( gıcık bi durum aslında
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.