Bildirim
RAID 0 HDD SICAKLIK SORUNU :S
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Raid yaptıktan sonra sıcaklık değerlerine ulaşamaman normal.İki disk sensörleri bir diske entegre olduğundan sıcaklık değerini gösteremeyebilir.
Fakat diğer SMART bilgilerine ulaşabilirsin
Kasanın havalandırmasını iyi yap yeter. -
Teskler cvp için.Smart bilgileri benim işimi görürmü ne oldunuda bilmiyorum açıkcası nerden görebilirim. -
Dostum bende aldım ama daha kısmet olmadı yapmak...Seagate ST3250620AS depo olarak kullandıgım hdd'ım yandı ve ne yapcam bilmiyorum....Kullandıgınız raid 0'dan okuma yazma testleri alabilme imkanımız varmı acaba???tskler -
HD TUNE ve HD TACH programları ile hdd hız ölçümü yapabilirsiniz.
HD TUNE de HEALTH bölümünde smart bilgilerin yer alır.Diskinde sorun varsa ordan öğrenebilirsin. -
hd tune da baktım değerlere ortalama 172 mb/sn gibi bi değer çıktı.anlık 130 mb/sn.erişim hızı 12 ms filandı.ama sıcaklık ölçemiorum hiç birşekilde. -
quote:
Orjinalden alıntı: sercanuysal
hd tune da baktım değerlere ortalama 172 mb/sn gibi bi değer çıktı.anlık 130 mb/sn.erişim hızı 12 ms filandı.ama sıcaklık ölçemiorum hiç birşekilde.
Hocam değerlerin güzel...güle güle kullan.... -
aslında seagateler 200 ün üstünde değerler çıkarmış.onları görünce biras burukluk oldu yanii bende.ama kaliteli ürünler aldım o yönden bi sıkıntım yok. -
quote:
aslında seagateler 200 ün üstünde değerler çıkarmış.onları görünce biras burukluk oldu yanii bende.ama kaliteli ürünler aldım o yönden bi sıkıntım yok.
dostum bosver garanti olarak sn ondesin koskoca 5 yıl garantin var.....kafana bile takma bnce...bnde aldm 2 tane ama daha kurmak kısmet olmadı ama en kısa zamnda kurucam inş....hdd'ler canavar. -
garanti ve kalite bakımından bi tereddütüm olmadı o yüsden rahatım ama bu sıcaklık olayı canımı sıkıyor insan görmek istiyor ne durumda bilmiorum :S -
quote:
garanti ve kalite bakımından bi tereddütüm olmadı o yüsden rahatım ama bu sıcaklık olayı canımı sıkıyor insan görmek istiyor ne durumda bilmiorum :S
hddlere üflücek sekilde 1 tane fan ayarla...ondan sonra daha korkma bisey olmaz....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WinKy -- 17 Nisan 2009; 15:38:53 > -
bitanesini ters koydum ikisinin devreler birbirine bakıyor aradanda bitane 80 lik fan üflüyor.iki harddiskin devreleri arasında hava akımı var yani :).ısınmıyolardır büyük ihtimal ama merak hepsi işde :) -
O fanla için gene rahat etmiyorsa http://www.hepsiburada.com/department.aspx?CategoryID=1125&sp=kullanim_yeri=harddisk&sorting=3 burdaki ürünlerden bir tane al.
Belki o zaman için daha rahat olur -
Raid yapıldığı zaman harddisk SMART bilgileri alınamayabiliyor, normal yani.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X