Şimdi Ara

RAİD 0 KURULMUŞTUR, basit anlatım içeridedir. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
667
Cevap
7
Favori
27.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla bende bir tane var şu an performans harika.henüz sorun yaşatmadı bakalım ne zaman patlak vericek.
    Ama 2xf60tan alıcağın performans seni baya bi memnun eder bence.Amacın depo değil sırf perf.arttırımı ise 500tl civarı 120g ssd bence makul bir fiyat.günümüz piyasasına göre tabi.
  • yalçın abi partition yapmana gerek yok, ben 3x500GB'ı tek parça sistem olarak kullanıyorum, 1 sene de kullanırsın 2 sene de öyle zırt diye uçan birşey değil.
  • hdd nin kafa atmasını önlemek için ups şart abi
    o yüzden ucuz yollu apc 700w var bi tane netsiparişte işini çok rahat görür 1 yıl format atmadanda o&o defrag ile disk birleştirme yaparak kullanırsın bişey olmaz zaten günde 30 dk anca bakıyorsun bilgisayara evde
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

yalçın abi partition yapmana gerek yok, ben 3x500GB'ı tek parça sistem olarak kullanıyorum, 1 sene de kullanırsın 2 sene de öyle zırt diye uçan birşey değil.

Tamam bölmeden kullanıyım o zaman. 64 kb mı ayırım 128kb mı?

Bide bu driver kurma olayına kafam yatmadı. Mckhan ın verdiği videoda XP kurmuş herif, ben vin7 kuracam. Win7 olacağı için hiç bir şekilde driver kurmayacağım değil mi?
  • raid 0 da WD marka hdd lerin performansları nasıl oluyor hiç tavsiye edilmemiş =).hocam bende yapmak istiyom şu raidi bilmediğim için pek karışmadım bu konu çok iyi oldu =)
    Wd sata 3 1tb black. x2 raid performansı nasıl olur hocam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CiNDeRMooN_35

raid 0 da WD marka hdd lerin performansları nasıl oluyor hiç tavsiye edilmemiş =).hocam bende yapmak istiyom şu raidi bilmediğim için pek karışmadım bu konu çok iyi oldu =)

Ben bi uğraşıp, kuruyum, adım adım yazacağım burada nasıl yaptığımı ya da yapamadığımı.
  • Ben HD502HJ ile driver falan kurmadım. Direk tanıdı raidi. 1 sene yakındır kullanıyorum. Format falan atmadım ama ya anakartı değistirirsem ne yapıcam diye de kara kara dusunuyorum. İçerde 700gb dosya var. Onları baska diske aktarmak ölüm gibi geliyor
  • @t3

Hah, bu iyi oldu. Driver felan kurulmayacak demek. Biostan ayarlar yapılacak, o kadar.
  • abi driver olayı diske değil raid kontrolcüsünün driver'ının win 7 setup'ında tümleşik olup olmamasına bağlı. yoksa da usb'den gösterirsin sorun olmaz, youtube'a bir bak istersen strip size'ları hep 128 seçiyorlar, herhalde vardır bir hikmeti

@t3 hocam anakart değişirse tek disk te olsa format zorunlu zaten.

@CiNDeRMooN_35 emin hocam aman o diskleri almayın parasını hak etmeyen ve çok sesli çalışan bir disk, çok titreşim yapıyor okuma yazma yaparken benim kasayı sallıyordu 15 gün kullanmadan iade ettim.
  • @mùsavir hocam sen yap bakalım bende yapmayı düşünüyorum. Benim hdd 500gb WD 32mb cavir gren gibi bişey heralde aynısından 1tane daha alsak olurmu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KEREM04283

@mùsavir hocam sen yap bakalım bende yapmayı düşünüyorum. Benim hdd 500gb WD 32mb cavir gren gibi bişey heralde aynısından 1tane daha alsak olurmu?

raid0 için başka diskte olur da stabil olması için en iyisi aynı model numaralı olması.
  • @El Mukteda

Ben formattan değil raidin bozulacağı için öyle dedğim. Raid bozulduğunda içindeki bütün veriler gidiyo çünkü.
  • @t3

Aslında öyle olması bir avantaj. Hiç değilse vırt diyince donanım değiştirmenin önünde ufakta olsa bir engel olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

quote:

Orijinalden alıntı: CiNDeRMooN_35

raid 0 da WD marka hdd lerin performansları nasıl oluyor hiç tavsiye edilmemiş =).hocam bende yapmak istiyom şu raidi bilmediğim için pek karışmadım bu konu çok iyi oldu =)

Ben bi uğraşıp, kuruyum, adım adım yazacağım burada nasıl yaptığımı ya da yapamadığımı.

sizi takipteyim hocam

• Raid sanırım 2004 ten beri hevesti bende ,aynı sizdeki donanım hevesi gibi.Burda bide kendinize şunu sormalısınız raid 0 bana ne kadar fayda sağlar mekanik diskte
    2007 den 2009 a kadar kullandığım sürede (2x410as) kısmen kopyalama harici çok bi fayda sağlamadı .Kaldı ki disklerden birini son anda uçmaktan kurtarıp bilgilerimi alabildim

64 k da seçebilirsiniz 128 den daha güvenli ve performansı da iyi(bunun testleri var bakabilirsiniz) Xp kurmayacağınız için de sürücüyle uğraşmak durumunda değilsiniz
  • @hellteam

Değmez mi diyorsunuz yani kısaca?
  • Hocam biraz öyle anlaşılmış ama değmez değil ,bi donanım tutkununun mutlaka raid i yaşaması gereken tecrübelerden biri
    Tabi fayda konusu biraz tartışılır kendiniz kullandıktan sonra yorumlayabilirsiniz bunu

Dikkat çekmek istediğim nokta veri güvenliği ama şimdi win7 nin çökmesi daha zor daha güvenli yani,ben xp de kullandığım için biraz tedirgin oluyodum
    Sonuçta raid i daha sonra sonra bozsanız bile ,diskleri kullanmaya devam edersiniz bi kaybınız olmaz
  • bence değer. raidin kıymetini bozulduğu zaman anlıyorsunuz 2*500 seagate raid kullanıyorum. disklerimden biri bozulmuştu. içindekileri aldım tekini garantiye yolladım. değişti geldi. geldiği gün raidi geri kurdum. garanti sürecinde raidin farkını anladım .elbetteki uçurur durumu yok ama ben artık tek diske dönmem hatta 3 lemeyi düşünüyorum.

birde raid kolay bozulabilen birşey değil dikkat edildiği sürece. bendeki meşhur reallocated sector den gitti yoksa bir sorun olmayacaktı. oda o serinin klasik arızası . sanırım ilk gelen 7200,12 disklerde vardı sonraki 2 diskimde reallocated sıfır çok şükür.

birde raid aktarırken veriler gitmeyebiliyor. benzer çipsetler arası geçiş yaparsanız sadece anakartın sata türünü raid olarak seçmeniz yeterli. p45 den p67 ye taşıdım raidimi hiç sorun olmadı. 3 parçaydı yedeklemiştim fakat silmemiştim. 3 parça içindeki verilerle aynen korundu. sadece kendi isteğimle windows kurmuştum baştan. eskisi biraz çöplük olmuştu yeni sistem yeni os olsun diyerekten

• hj ile win7 sorunsuz kullanımda çok fark var özellikle oyun yükle kaldır yapan birisi iseniz.
  • Yazdıklarınızı okudukça raid kurmak için sabırsızlanıyorum. Cumartesi akşam yada pazar raid sonuçlarımı paylaşırım İnşallah.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.