Şimdi Ara

RAİD 0 KURULMUŞTUR, basit anlatım içeridedir. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
667
Cevap
7
Favori
27.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bence wd'in yeni seri 500gblık disklerini seçmeniz daha iyi olur.. tek plaka ve erişim süresi diğer tüm 500gblıklardan iyidir.. günlük kullanımda farkı da zaten erişim süresi belirler aktarım hızı çok abartılıyor.. tabi daha düşük kapasiteli raptor'lar ile raid0 yaparsanız performans olarak çok daha iyi olur.. 150gblıklarınd erişim süresi 7ms dolaylarında.. raid ve short stroke ile 5ms görülebilir..

yaklaşık 9 aydır raid kullanıyorum konumda mevcut.. henüz bir sorun olmadı.. bir kere uçarmış gibi oldu ama baktım kablosu yerinden oynamış halloldu.. disklerden biri 2 yıllık diğeri de raid yaptığımda satın almıştım..

raid yaparken en yüksek performans için short stroke yapmaya özen gösterin.. forumda konusu vardı.. windows için 100gb, oyunlar için de 200gb ayırmıştım.. windows kısmının erişim süresi 7ms, oyun kısmı ise 8ms civarında.. eğer diskleris short stroke yapmasaydım 12ms olarak kullanmak zorunda kalcaktım..

raid yaptıktan sonra insan bir tane daha eklemek istiyor, ama performansa getirisi yok.. ayrıca sorun çıkarma riski de artıyor..

kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man From Atlantis -- 30 Mart 2011; 17:40:42 >

• raid0 ın 50 wd ile w7 puanı kaç olur. Şuan tek olarak 5.9 @MÜŞAVİR bekliyorum pazarı biosun ami mi?
  • birde kafama takılan raid kurduk. Peki format atınca bozulurmu raid
  • quote:

Orijinalden alıntı: KEREM04283

birde kafama takılan raid kurduk. Peki format atınca bozulurmu raid

Bozulmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KEREM04283

raid0 ın 50 wd ile w7 puanı kaç olur. Şuan tek olarak 5.9 @MÜŞAVİR bekliyorum pazarı biosun ami mi?

Sanırım ami bios.

Ula format atılınca raid bozulacak olsa, raid kurmanın ne manası var. Sende benden betermişsin.
  • 2X500 GB HJ siparişi verdim. 2 Güne gelecek. Gelsinde bakalım.
  • Hayırlı olsun MÜŞAVİR. Ben de raid peşindeyim. HDD gidici. F4 lere bakmıştım 320GBlık olanlara. Ama pek de farkı yok 502HJden. Ben de 2x500GB F3 alacağım bugünlerde bakalım. Beraber kurarız, ben de pek bilmiyorum
    MFA WD alın demiş yine kafamızı karıştırdı iyi mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilazimdegilx -- 30 Mart 2011; 18:21:32 >
  • önce böyle şeylerle uğraşmazdım. Oc yaptım raid cf de yapacam :D
  • youtube da videoları izledim biraz. Win7 ile raid kurulumunda driver felan istemiyor. Biostan ayarlar yapılıyor, sonrada win7 kuruluyor o kadar basit görünüyor. Ama hep eski bioslar için video var, bu yeni uefi bios için bulamadım. Birde onu bulsaydım ellerim terlemeden yapabilirdim raid işini. Şimdi bazı yerlerden biraz ter akacak yaparken.
  • Yalçın Abi takipteyim. Ben de nasipse yakın zamanda bir raid girişiminde bulunacağım. Senin konun baya işime yaradı. Özellikle driver konusundaki soru işaretleri kafamdan silindi. Raid için de HD502HJ biçilmiş kaftandır; raid yapacak arkadaşlara duyrulur.
  • Hocam bu kadar sıkma kendini ya. Bundan önceki anakartım x48 çipsetli gigabyte markaydı ve 2x320 gb raid0 kullanıyordum.o anakarttan dfi x48 çipsetli anakarta geçtim benim raidde benle beraber hiçbir sorun çıkmadan geçti. Eğer elindeki hdd ler üretim hatalı değilse,psu da elektrikten çıkacak bir sorun yoksa burada milletin temcit pilavı gibi yazdığı raid0 uçarsa herşey gider laflarına çokta kanma bence. 2 farklı anakartta aynı raidi 3 senedir kullanıyorum ve daha 2 kere falan format atmışımdır pc ye ki o da artık makine çöplüğe döndüğü içindi.Yapacağın şey gayet basit hdd leri sata çıkışına bağla, anakartın kitabına bakarak biosu raid e ayarla. tekrar başlattığında bios geçerken raid menusu için ctrl-I ya basın diyecek (bende bu şekilde senin anakartı bilemem) oradan menüye girip raid oluştur deyip kaydedip çıkacan.Tekrar pc başlayınca standart windows kurulumu yapacaksın. Kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

youtube da videoları izledim biraz. Win7 ile raid kurulumunda driver felan istemiyor. Biostan ayarlar yapılıyor, sonrada win7 kuruluyor o kadar basit görünüyor. Ama hep eski bioslar için video var, bu yeni uefi bios için bulamadım. Birde onu bulsaydım ellerim terlemeden yapabilirdim raid işini. Şimdi bazı yerlerden biraz ter akacak yaparken.

İyi bari benim BIOS yeterince eski bakarım oradan. Madem sen samsung aldın ben de WD alayım iki tane, kapıştırırız

• quote:

Orijinalden alıntı: adilazimdegilx

İyi bari benim BIOS yeterince eski bakarım oradan. Madem sen samsung aldın ben de WD alayım iki tane, kapıştırırız

ses kıpraşım fazladan ısı değerini çözdüyse w.d cblacklerde tercih edilir tabi ama o çift bellek kontrolcusu ile bunları aşıcagını zannetmıyorum hala
  • bende bir tane hd322hj 320gb bulsam raid yapacağımda yok kimse satmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0245653D0 -- 30 Mart 2011; 20:14:26 >
  • 320 yi depo yap hocam

netsiparişte 72tl hd502hj ler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mckhan

quote:

Orijinalden alıntı: adilazimdegilx

ses kıpraşım fazladan ısı değerini çözdüyse w.d cblacklerde tercih edilir tabi ama o çift bellek kontrolcusu ile bunları aşıcagını zannetmıyorum hala

MFA kafamı karıştırıyor şimdi. Erişim süresi gerçekten önemli. Ama ne kadar etki edeceğinden emin değilim denemediği için. Bunun yanında 502HJler çok daha ucuz. Yarına kadar karar versem iyi olacak, hafta sonuna kalmasın kargo.

• bende raid 0 yapicam yine ama gelgelelim nkit kalmadi..sataIII 6gb/sn ile yola dewam yalçin abimizinde bilmedikleri varmiş megersem
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR
    youtube da videoları izledim biraz. Win7 ile raid kurulumunda driver felan istemiyor. Biostan ayarlar yapılıyor, sonrada win7 kuruluyor o kadar basit görünüyor. Ama hep eski bioslar için video var, bu yeni uefi bios için bulamadım. Birde onu bulsaydım ellerim terlemeden yapabilirdim raid işini. Şimdi bazı yerlerden biraz ter akacak yaparken.

Hocam bios'tan sata konfigürasyonu raid yapıp ctrl+f ile raid manager'i açtıktan sonra gerisi kolay neyin olduğu anlarsın zaten video'ya falan bakmana bile gerek yok. Raid kurma bittikten sonra ahci moda alıp w7 kurmayı unutma ama sonra benim gibi raid olarak bırakırsan ide olarak kullanmak zorunda kalırsın. Raid 0 güzelde okuma hızım 260mb ama erişim süresi 12ms. 4k skorları r/w 1/2mb oluyor. Ssd olmadan yine birşeyler eksik olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x_tol -- 30 Mart 2011; 22:45:07 >

• @MFA doğru söylemiş olayın getirisi bu yönde olursa(erişim süresi) size bişey kazandırır. Yoksa zaten ,zaman izafi bi kavram olduğu için kopyalama hızının bence çok önemi yok.Yukarda da bunu anlatmak istemiştim aslında

Uefi olsun phoenix olsun biosun çok bi önemi yok zaten üçüncü parti yongayla değil intelle kuracaksınız. W7 olduğu için kolay ben xp kurarken nlite gibi programlar yoktu vardısada biraz sorunluydu .Sata sürücüsünü mecbur disketten yüklerdik

1 tane 418as, 1 tane 502hj var bende, ama wd yi bilmiyorum testlere bakmak lazım seagate almayın da
  • Raid yapacaksanız ve fazla alana ihtiyacınız yoksa Samsung 322GJ yide inceleyin 500lükten çok daha hızlı. Grup bilgisayarda var ben oradan almıştım: eski Star bilgisayarı biliyorsanız onun yerinde star bilgisayarın eski ortaklarından Orhan abi açtı, ilgili biridir. Hdd nin kodunu verirseniz 3-4 saat içinde getiriyor.Ben 70ya da 75e almıştım gayet memnunum.

http://www.grupbilgisayar.com/
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.