Şimdi Ara

RAID 0 ne kadar performans kazancı sağlıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Laptobumda şu anda bir adet 128 gb SSD var. Bir tane daha alıp RAID 0 yapmak istiyorum. Fakat bir arkadaş forumda masaüstülerde RAID'in hiçbir kazanç sağlamadığını söylemiş. Bu arkadaşın söylediği doğru mudur? Doğruysa laptoplar için de geçerli midir? Bir de sanırım RAID yapınca trim özelliğini kullanamıyormuşuz. Bu trim neyin nesidir? Ne işe yarar? Son olarak bir şey daha soracağım. RAID yapmak için iki SSD'nin aynı model olması gerekmiyor değil mi? Çünkü şu an bendeki Sandisk marka ve yeni alacağım muhtemelen Sandisk olmayacak. İkinci SSD'yi alırken dikkat etmem gereken hususlar nelerdir? Şimdiden teşekkür ederim.

• trim özelliği son updatelerden sonra raidlerde de çalışıyor.
    aynı boyutta ve mümkünse aynı ssdden veya yakın performanslı bir ssd al.
  • up
  • Bütün okuma yazma değerlerin 2 kat olur.

Trim desteği son İRST sürümü ile mümkün amd bilmiyorum.

Sendeki diskin aynısını al blue screen yememek için..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynısını almam mümkün değil ne yazık ki. Türkiye'de zaten çok az sayıda mSATA SSD var ve benim modelden hiç yok. Model aynı değil diye mavi ekran hatası oluyor mu gerçekten? Ben çeşitli yerlerde sadece kapasitenin aynı olması gerektiğini okumuştum. Hatta kapasite aynı olmasa bile oluyormuş herhalde. Küçük olana göre ayarlıyormuş bilgisayar onu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omeren83

Aynısını almam mümkün değil ne yazık ki. Türkiye'de zaten çok az sayıda mSATA SSD var ve benim modelden hiç yok. Model aynı değil diye mavi ekran hatası oluyor mu gerçekten? Ben çeşitli yerlerde sadece kapasitenin aynı olması gerektiğini okumuştum. Hatta kapasite aynı olmasa bile oluyormuş herhalde. Küçük olana göre ayarlıyormuş bilgisayar onu.

okuma yazma hızları aynı olmayacağı için Windows saptırma oranı yüksek olacaktır.

Bir de laptopun bios undan raşid desteği olup olmadığını kontrol et boşa vaktini harcama.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • RAID desteği var. Benim için önemli olan mevzu bana kayda değer bir performans artışı sağlayıp sağlamayacağı.

Şu anda bilgisayarda mevcut olan SSD:

http://www.misco.co.uk/Product/199527/Sandisk-X110-128GB-mSATA-Solid-State-Drive

Almayı düşündüğüm ikinci SSD:

http://www.exa.com.tr/kingston/sabit_diskler/kingston_120-327-20349.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omeren83 -- 21 Temmuz 2013; 4:29:31 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • oyun yükleme ve Windows açılış hızların biraz artar işte.5-10 sn

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.