Şimdi Ara

Raid 0 'Offline Member' sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugün tüm gün bilgisayarla boğuştum resmen. Soruna geçmeden önce ilgili parçaları söyleyeyim: Sistemde Asus P8P67 Deluxe anakart ve Raid 0 yapılmış iki adet Corsair F60 SSD kullanıyorum. Sabah bilgisayarı açtığımda Raid Setup ekranında SSD harddisklerin yanında "Offline Member" yazısı çıktı. Daha sonra bilgisayar sanki hiç Windows yüklenmemiş gibi "boot etmek için gerekli diski takın ve reset atın" gibisinden bir uyarı verdi. İşletim sistemi bu raid yapılmış SSD'lere yüklüydü. İnternette bir araştırma yaptım. Zaman zaman raid kullanılan makinalarda böyle bir problem olabiliyormuş. Ancak kesin bir çözüm bulamadım. Bulabildiğim tek çözüm raid'i bozup tekrar yapılandırmaktı ki bu da format atmak demek. Bu arada SATA bağlantılarını da kontrol ettim. Mecburen format atıp Windows 7'yi yükledim. Tam driver'ları yükleyip update'leri yapmıştım ki (bilgisayarı sorunsuz bir 6-7 kere kapatıp açtım) yeniden başlattığım bir defasında yine aynı hatayı aldım. Bu durum çok canımı sıkıyor. Üşenmem tekrar format atıp Windows 7'yi yüklerim ama sonuç aynı olacak diye korkuyorum. Bu konuda bir bilgisi olan ya da çözüm önerisi getirebilecek olan varsa çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe_Yılmaz -- 9 Mart 2011; 23:24:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Efe_Yılmaz

Merhabalar arkadaşlar.

Bugün tüm gün bilgisayarla boğuştum resmen. Soruna geçmeden önce ilgili parçaları söyleyeyim: Sistemde Asus P8P67 Deluxe anakart ve Raid 0 yapılmış iki adet Corsair F60 SSD kullanıyorum. Sabah bilgisayarı açtığımda Raid Setup ekranında SSD harddisklerin yanında "Offline Member" yazısı çıktı. Daha sonra bilgisayar sanki hiç Windows yüklenmemiş gibi "boot etmek için gerekli diski takın ve reset atın" gibisinden bir uyarı verdi. İşletim sistemi bu raid yapılmış SSD'lere yüklüydü. İnternette bir araştırma yaptım. Zaman zaman raid kullanılan makinalarda böyle bir problem olabiliyormuş. Ancak kesin bir çözüm bulamadım. Bulabildiğim tek çözüm raid'i bozup tekrar yapılandırmaktı ki bu da format atmak demek. Bu arada SATA bağlantılarını da kontrol ettim. Mecburen format atıp Windows 7'yi yükledim. Tam driver'ları yükleyip update'leri yapmıştım ki (bilgisayarı sorunsuz bir 6-7 kere kapatıp açtım) yeniden başlattığım bir defasında yine aynı hatayı aldım. Bu durum çok canımı sıkıyor. Üşenmem tekrar format atıp Windows 7'yi yüklerim ama sonuç aynı olacak diye korkuyorum. Bu konuda bir bilgisi olan ya da çözüm önerisi getirebilecek olan varsa çok sevinirim.

kaç gündür ben de benzer sorunla uğraşıyordum.. sürekli format at disk raid0 bozulunca tekrar kur vs.vs. yerli kaynak bulamadım. sonunda çözdüm buraya yazayım da sorun yaşayan faydalansın. çünkü bu konu ilk başta çıkıyor googleda.

ctrl+ı yaparak raid ayarlarına girin. delete diyip raidi silin. dosyalarınız gidecek diyor ama sorun yok. dosyaları kaybetmeniz için harddiskin biçimlendirilmesi lazım. raidi bozmak bunu yapmaz.

raidi bozduktan sonra aynı isimle raidinizi tekrar kurun. diskler online olarak görünecektir.

windowsu başlatmak istediğinizde haliyle açılmayacak.

windows 7 veya 8 diskiniz ile boot edin. windowsu onarın seçeneğini seçin. ve başlangıcı onar deyin. bu işlemden sonra bilgilsayarın restart edecek. ve bi sorun olmaz ise eski haliyle çalışmaya devam edecek. ben bu şekilde sürekli formattan kurtuldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Death Time -- 4 Kasım 2012; 13:46:49 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.