Şimdi Ara

RAID Denetleyicisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
9.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • RAID denetleyicisini driverini nasıl yüklerim ? Anakartın Modeli : ASRock P4V88+.Buyrun RAID Denetleyicisi problemi için resim burada :

RAID Denetleyicisi

• Yapay Zekanın Yanıtı

RAID Denetleyicisi: Verilerinizi Korumanın Güvenli Yolu

Verilerinizin güvenliği ve bütünlüğü, modern dijital dünyada olmazsa olmazlardandır. RAID denetleyicisi, verilerinizi korumak ve kaybını önlemek için kritik bir araçtır.

RAID Denetleyicisi Nedir?

RAID denetleyicisi, birden fazla sabit sürücüyü bir araya getirerek disk dizisini yönetmek için kullanılan bir donanım veya yazılım bileşenidir. Bu diziler, verileri depolama ve erişme şeklini değiştirerek güvenliği ve performansı artırır.

RAID Denetleyicisinin Avantajları

• Veri Koruması: RAID denetleyicileri, verilerinizi disk arızalarına karşı korur. Bir sürücü arızalanırsa, diğer sürücülerdeki kopyalar sayesinde verilerinizi kurtarabilirsiniz.
    • Performans Artışı: RAID dizileri, verileri birden fazla sürücüye yayarak okuma ve yazma işlemlerini hızlandırabilir.
    • Esneklik: RAID denetleyicileri, farklı RAID düzeylerini destekler ve bu da özel ihtiyaçlarınıza uygun bir yapılandırma seçmenize olanak tanır.

RAID Denetleyicisi Sürücüsü

RAID denetleyicisinin düzgün çalışması için doğru sürücünün kurulu olması gerekir. İşletim sisteminizden RAID denetleyicisi sürücüsünü indirmeniz ve yüklemeniz gerekebilir.

RAID Denetleyicisi Güncellemesi

RAID denetleyicisi sürücülerini düzenli olarak güncellemek, en son performans iyileştirmelerinden ve hata düzeltmelerinden yararlanmanızı sağlar.

RAID Denetleyicisi Hatası

RAID denetleyicisi hatası oluşursa, verileriniz risk altında olabilir. Hatayı düzeltmek için RAID denetleyicisi kılavuzuna başvurun veya bir IT uzmanından yardım alın.

Sonuç

RAID denetleyicileri, verilerinizi korumak ve performansı artırmak için vazgeçilmez araçlardır. Doğru RAID denetleyicisini seçmek ve yapılandırmak, verilerinizin güvende olmasını ve işletmenizin sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Disklerinizi raidli olarak mı kullanıyorsunuz? Bu alakasız bir soruydu, merak ettim.

Raid denetleyicisini anakartın cd'sinden, burada yoksa anakart üreticisinin sitesinden bulabilirsiniz.

• peki bunu mecburen yapmak gereklimi ? resimde görüldüğü gibi eksik birşeymiş gibi gözüküyor ondan sordum ? eğer mecbur değilse yapmayayım
  • Elzem değil açıkçası ama aygıt yöneticisi içindeki sarı ünlem işareti içinize dert olmalı :) bir sakıncası olmamasına rağmen içinizin rahat olması için sürücüyü bularak uygulayınız. Emin olun daha rahat uyuyacaksınız bugün :) basit bir iş zaten :)
  • nihat35nihat'ın verdiği linklere baktım ama kafa almadı :D inshroud sürücüyü neye bağlı olarak bulurum ? yani anakartla alakalı bişeymi ?
  • Evet anakartın sürücüleri arasında olması gerekiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Soft RAID-Hard RAID
    21 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende anakart cd'si yok.internetten indirsem ne olarak geçiyor bu RAID driverı ?
  • Anakart driverları içinde raid driver olarak geçer. Anakartınızın modeli sanırım imzanızda yazan gigabyte. Versiyonu 2 mi yoksa 2.1 mi? İşletim sistemi ne? Ona göre sürücüyü indirebileceğiniz linki bulup göndereyim, sanırım sizin istediğiniz bu şekilde bir yardım.
  • gibi :) ama bu problem olan pc arkadaşımın pc ve modelide ASRock P4V88+ , işletim sistemi xp sp3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Impacto -- 1 Ağustos 2009; 1:16:19 >
  • http://download.asrock.com/drivers/VIA/SATA/Floppy_IVD11c.zip

google aramasında ilk sonuç olarak çıkması da bir hayli ilginç :)

Şurda da açıklamaları var raid için:

http://www.asrock.com/support/SATARAIDDriver.html
  • of ya boş disket yok
  • Adres ver boş disket göndereyim? :)

Disketsiz falan halledilebilirdi ama dermanım kalmadı, kafam da iyi olduğu için yatak yolu göründü bana. Sevdicek ısıtmış zaten, müsadenizi istiyim. İyi geceler :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.