Şimdi Ara

RAID 0 Veri Kurtarma Yapabilen?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar. Çöken raid'in ardından kaç gündür raid 0 veri kurtarmayla uğraşıyorum fakat nedense hiçbir programla adam gibi bir veri kurtarabilmiş değilim. Veri kurtarma programlarıyla taratıyorum hdd'leri fakat bulduğu bilgiler yarım olduğu için (diğer yarısı diğer hdd'de) hiçbir bilgi sağlam değil. Raid'de 2 tane hdd kullanıyordum. Çökmüş bir raid 0'dan veri kurtarmış veya raid 0'daki verileri kurtarabilirim diyen bir arkadaş varsa bana yardım edebilirmi? veya ücreti neyse ödemem koşuluyla benim çöken raid0'daki verilerimi kurtarabilirmi? Sizden sadece program ismi alsam bile bana yeter. Çökmüş Raid0'dan veri kurtarabilen bir program biliyorsanız adını dahi yazsanız yeterli benim için. Saygılar

• Hocam teşekkürler yardım için, fakat istediğim gibi verim alamadım hiçbir programla. Bilen ve kullanmış bir arkadaştan tavsiye olarak bir program ismi gelse çok iyi olacak aslında.
  • Çöken RAID derken eğer iki disk kullanılır durumdaysa RAID recovery deneyebilrsin.
    Yok eğer diskin biri tamamen gittiyse tek diskten hiçkimse ve hiçbir program veri kurtarma yapamaz.
  • çöken hdd'ler sağlam çalışıyor üstüne veri felan hiçbirşey yazmadım henüz. sadece raid için çöken 2 hdd'de ayrı ayrı takılı çalışıyor şu anda bilgisayarda. Active @ File recovery ile taratıyorum. 56 saat sürecek gibi gözüken bir tarama var. bakalım kurtarabilecekmiyim
  • arkadaşlar denemediğim yazılım kalmadı. hiçmi umut yok nasıl kurtarabilirim bu raid'deki bilgileri. 5-6 gündür geceli gündüzlü uğraşıyorum yok

• geçmiş olsun durup dururkenmi çöktü, işletim sistemi neydi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Format Sonrası Veri Kurtarma
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kurtaraılır basit birşey easis easy recover ile
  • Helsloot hocam keşke dediğin kadar basit olsa. Diskler raid 0 olarak çalıştığından bir dosyanın yarısı bir diskte diğer yarısı diğer diskte malesef. yaklaşık 8-10 tane felan programla taradım dosyaları buluyorum kurtarıyorum fakat dosyala çalışmıyor hiçbir şekilde. Raid 0 mantığında 2 diskide tarayıp verileri birleştirip sağlam kurtarabilecek bir program lazım bana. Fakat oda malesef yok galiba. En son Active@ File Recovery ile deniyorum. Bakalım, umarım kurtarırız. Sistemi o.c. yaparken gitti diskler bu arada. Nasıl oldu anlamadım. Diskler sağlamdı fakat raid biosu kendini sıfırladı ve diskleri raid olarak görmedi sistem malesef.

• akkinooo2

gecmiş olsun bu oc yapınca raidin uctuğu anakart nedir en azından başkaları temkinli olsun
  • Gigabyte X38 DS5
    Anakartı herkese tavsiye ederim ama raidimi uçurdu yaktı başımı
    O.c. kabiliteyine diyecek yok ama süper bi bord
  • P5B Deluxe ile OC yaparken RAID uçmuştu benim de.
    pembe renki yazıyordu ICH8R. RAID failed dedi.

BIOS sıfırlayıp tekrar kurduğumda düzeldi, işletim sistemini açtı, ama RAID için uyarı vermeye devam ediyordu.
    işletim sisteminden Matrix RAID Manager uyarıyı düzeltmiştim.

O günden beri OCye abanmıyorum.
    RAID0 diski 300Mhz işlemci hızlandırmasına tercih ederim.
    Varsın E6600ü 3.5 da kullanmayayım. 3-3.2 bana yetiyor.
  • HDD leri anakarktta ki RAID denetleyicisine tıpkı eskisi gibi bağladığın halde PC açılışta RAID görmüyorsa artık o harddisklerde ki bilgiyi sadece IBM laboratuvarları(USA) kurtarabilir.
  • Bende dün akşam O/C denemesi sırasında uçurdum raidi. Yanlız benim raid ekranında herşey normal görünüyordu ama windows başlamıyordu.
    xp cd sinden bir açtım c: partitionu komple boş d: ve e: ye hiç bir şey olmamış
    Neyseki eski HDD hala yanımda ondan aldım bütün verileri windows fln kurdum 2.5 saatim gitti dün akşam. kurtarmakla ugraşmadım elimde olduğu için. O/C yaparken dikkat edin bende bios resetlenmedi windowsta orthos testi yaparken kitlendi bilg. reset attı açılmadı bir daha.
    Bu arada ACRONIS raid sistemlerdede işe yarıyormu tecrübe yada bilgisi olan varmı?
  • raid kurulu sistemlerin imajını adam gibi alan bir program yok mu ?
  • Bir daha raid kurarsan tren çarpsın beni. yaklaşıl 10gün oldu nerdeyse 1kb veri bile kurtaramadım. Taratıp kurtarıyorum programlarla fakat herşey bozuk. Bidaha asla raid yapmam arkadaşlar. Raid 0 bilgilerini firmalar bile kurtaramıyor. Verileriniz değerliyse sakın raid yapmayın. Ben artık raid yapmıycam.
    Helsloot@ hocam norton ghost programının son sürümü imaj alma konusunda işe yarıyor.
    Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkürler, son bi programla tarıyorum. bunlada kurtaramazsam hard format atıp ayrı ayrı kullanmaya devam etcem hdd'leri. Saygılar
  • Güvene almak istiyorsanız RAID 5 kullanın.

Şu an sistemim de hem RAID 0 hem deRAID 5 kullanıyorum. Performans olarak birbirlerine yakınlar.

Yalnız şurası da kesin; verileriniz sizin için çok önemliyse HDD lere güvenmeyin. DVD de yedeğini muhafaza edin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: suphion

P5B Deluxe ile OC yaparken RAID uçmuştu benim de.
    pembe renki yazıyordu ICH8R. RAID failed dedi.

BIOS sıfırlayıp tekrar kurduğumda düzeldi, işletim sistemini açtı, ama RAID için uyarı vermeye devam ediyordu.
    işletim sisteminden Matrix RAID Manager uyarıyı düzeltmiştim.

O günden beri OCye abanmıyorum.
    RAID0 diski 300Mhz işlemci hızlandırmasına tercih ederim.
    Varsın E6600ü 3.5 da kullanmayayım. 3-3.2 bana yetiyor.

deme yahu gözümü korkuttun

bende de aynı board var 4.0 Ghz kadar zorladım o-c için voltajları bile maxladım Allah'tan bişi olmadı ama bu aklımda olsun

• Benimde sistemim daha 1 haftalıkken oc yüzünden raid gitti hatta harddiskler gitti.Diskleri başka pc ye takmamıza rağmen diskler görünmüyordu.1 haftalık diye bilgisayarcı direk yenilerini verdi benimkileri garantiye gönderdi diskler bozulmuş yenisi verilmiş...OC disklere raid varken zarar veriyor yani nasıl oluyor anlamıyorum ama dikkatli olmak lazım...
  • Aynen arkadaşlar Raid yapmayın benden uyarı. Verilerim değerli diyorsanız raid önermiyorum. o.c. yapın veya yapmayın birgün raid0 çöküyor malesef. Bu arada aklınızda bulunsun o.c. yaparken raid 3 nedenden dolayı çöküyor genelde
    1- pci ex hızını fazla artırdığınızda (120-125+)
    2- south bridge voltajını abarttığınızda (1,20volt+)
    3- North bridge voltajn abarttığınızda (1,55volt+)
    bu değerler tabi ortalama çipsetler için. Fakat deişik çipsetlerde farklılık gösterebilir. 965x-975x-p35-x38 gibi çipsetlerde denemelerimden kaynaklanan deneyimlerimle yazdım. Mesela nforce 680i bordda vardı o borda voltaj veremiyordum zaten yanıyordu default voltajlarla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akkinooo -- 18 Mart 2008; 1:13:54 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.