Şimdi Ara

RAİD DİSK KURTARMA YÖNTEMİ ANLATIM !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
3.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim başıma geldi internette tam bulamadığım için uzun süren araştırmalarım sonucu çöken yada herhangi bir sebepten dolayı bozulan raid sisteminizdeki diskleri başka bir bilgisayara takarak kurtarma yöntemini anlatacağım. Benim başıma gelen olay Raid 0 olan bir bilgisayarımın anakartının arızalanması sonucu daha açılmaması ve içinde çok önemli bilgilerimin bulunduğu disklerimi nasıl kurtaracağımı kara kara düşünmemdi. Sağolsun buradan bir arkadaş DiskInternals diye bir program önerdi o programla dosyalarımı gördüm ama progmram trial olduğu için kullanamadım.

Önce bozulan sisteminizdeki raid olan diskleri çıkartın ve fazladan sata girişi olan bir bilgisayara takın (taktığınız sistemin raid yada sata olması farketmez).

daha sonra Runtime Software'a ait olan Raid reconstructor programını bulup bilgisayarınıza kurun ve programı çalıştırıp yönergeleri takip edin. Program Raid diskinize ait bir sanal disk dosyası oluşturacak ve bilgisyarınızda herhangi bir yere kaydedeceksiniz. Daha sonra yine runtime software'a ait olan GetDataBack for NTFS programını kurun diskleri tarattıktan sonra diğer programla oluşturduğunuz sanal disk dosyasını seçin ve açın. Artık tüm dosyalarınız elinizin altında. İstediğiniz klasöre gelip copy derseniz çıkan pencereden nereye kaydedeceğini sorar bu şekilde önemli verilierinizi geri alabilirsiniz...

Not: Bahsetmiş olduğum programlar free değildir fakat internette seri nolu hali birçok yerde mevcuttur. Tavsiye edilen programı satın almanızdır diyerek mesuliyetten kurtulalım

• İyi ki bu yazıyı buraya yazmışım aylar sonra raid diskli başka bir bilgisayarım bozuldu çok sağolasın kendim aylar sonra tekrar bu yöntemi denemem gerekecek
  • eğer çalışırsa çok iş görür
  • Bilgi için teşekkürler. Birgün lazım olabilir.
  • Hocam çok iyi oldu bu bilgi çok teşekkürler.
  • Mesajım bulunsun...
  • Sana soyle bir oneride bulanayım madem surekli raid gocuyor :D bir tane 500gb disk al normal sekilde bagla raid grubuna member etme bir program var < Yadis > bunu kur cok kucuk bir program bununla onemli dosyaları gorev olarak ayarla source ve destination goster bu arkadas senin dosyalarını gosterdigin yere kopyalıyor ve sen orjinal dosyada bir degisiklik yaparsan ekleme gibi backup dosyayada son ekleneni transfer ediyor.Eger istersen orjinal dosyadan silmis olduklarınada backupdan sildirebiliyorsun ayarı mevcut.Bende raid 0 kullandıgım için gocme tehlikesine karsı bir internal birde externalla bu program ile yedekleme yapıyorum artık patlasada umrumda degil :D buda aklında olsun.

SAYGILARLA
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Format Sonrası Veri Kurtarma
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhabalar tekrar ben yıllar sonra yine aynı problemle karşılaştım. Ve çıkarttığım sonuç şu. Göçen disklerin hepsi SEAGATE o Yüzden artık WD kullanmaya çalışıyorum....
  • Bi bizim basimiza gelmediydi siimdi bide biz ugrasalim ins calisiyodur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paylaşım için teşekkürler msj dursun belki lazım olur. Buarada Seagate hala arıza problemlerini aşamadı. Wdden şaşmayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Raid 1 ile 3 harddiski (3 harddisk birbirinin kopyası olmuş oluyor)veri güvenliği için kullanılsa da raid kartının bozulması(pc de anakart içine gömülü raid kartı nas sistemde ise direkt raid kartı ile) sonucunda verilere erişememe problemlemi son derece can sıkıcı bir durum. Usb ile ya da sata kablosu ile pcye bağlayıp verilere ulaşmak maaleef mümkün olmuyor.

"Diskinternals Raid recovery" Programı ile kurtarabilirsiniz. Bu program ücretlidir. "Diskinternals partition recovery" programı ile de bozuk harddikteki dosyalara ya da silinen verilerinize ulaşmanız mümkün benim 3tblık harddiskimi 16saat gibi sürede tarayıp tüm dosyalarımı bulmuştu.

7/24 açık sistem harici raid kullanımını pek önermiyorum. Qnap marka nas cihazımın arızalanması sonucu raid 6 sistemimdeki verilere ulaşmak için epey vakit harcamak durumunda kaldım (Raid6 en az 4 harddisk ile yapılır ben 5 disk ile yaptım 3ü veri çin 2 si yedek için yani sistemde 2 harddisk aynı anda arızalansa da tolere edilir.) Film müzik fotoğraf gibi verilerinizi elle yedeklerseniz raid kartının bozulması ya da elektiriksel arızlar sonucu günlere veri kurtarmaya uğraşmak zorunda kalmamak için elle ya da yazılımla yedekleme yapmak daha mantıklı. "Acronis" firmasının veri yedekleme programlarını tavsiye ederim. (Not:Ücretlidir).

Mesajım bulunsun ayrıca konuyu hortlatayım =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi experiment67 -- 6 Aralık 2018; 23:51:32 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.