Şimdi Ara

FORMAT HAKKINDA DİSK BİÇİMLENDİRME????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar sitemim asus s551lb nootbook.
    format atacam win 10.

bölüm silerken şöyle birşey var nrmal her bölümü sildiğimde 22.4 gb ayrılmamış alan kalıyor normal ayrılmamış alanla birlikte. bunu ne silebiliyom ne biçimlendirebiliyom. pc de 32lik ssd mevcut melez sanırım. ne yapmam gerek

ACİLLLLL YARDIMMM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juvanpix -- 22 Eylül 2015; 14:10:51 >

• güncel
  • Orda gömülü işletim sistemi olmasın sakın?

Eğer onu istemiyorsanız başka bir format DVD ile deneyip silebilirsiniz. Silinmemesi için biosta başka bir ayar olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rerererara

Orda gömülü işletim sistemi olmasın sakın?

Eğer onu istemiyorsanız başka bir format DVD ile deneyip silebilirsiniz. Silinmemesi için biosta başka bir ayar olabilir.

doğru olabilir. windows 10 temiz kurulum yapacam usb üzerinden. acaba silsem mi yoksa kalmalı mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: juvanpix

quote:

Orda gömülü işletim sistemi olmasın sakın?

doğru olabilir. windows 10 temiz kurulum yapacam usb üzerinden. acaba silsem mi yoksa kalmalı mı

şuan format atacam da bu sorunu çözmeden atmak istemiyorum
  • Laptopun win10 sürücüleri hepsi (audio, ethernet, wireless, VGA intel VGA AMD) tamamsa internetten indirin onları bir dvd veya usb ye atın. Gerekli resim vesairelerinizi de flaşa veya dvd ye atın. Sonra bütün bölümleri silerek temiz kurulum yapın. Format atmayı bildikten sonra eski sisteminin silinmesi çok problem değil.
  • quote:

Laptopun win10 sürücüleri hepsi (audio, ethernet, wireless, VGA intel VGA AMD) tamamsa internetten indirin onları bir dvd veya usb ye atın. Gerekli resim vesairelerinizi de flaşa veya dvd ye atın. Sonra bütün bölümleri silerek temiz kurulum yapın. Format atmayı bildikten sonra eski sisteminin silinmesi çok problem değil.

Format atmayı biliyorum evet. Fakat dediğim o bölüm silinmiyor. Siz de dediniz bios üzerinde bi ayarı olabilir diye. Önceden atmıştım silememiştim. Şimdi atacam yine silinmicek. C yi zaten hep siliyom fakat ona bişe yapamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juvanpix -- 22 Eylül 2015; 16:01:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Usb Disk Format Atılmıyor
    15 yıl önce açıldı
    Format Sonrası Veri Kurtarma
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • pcyi yeni aldığım için fabrikadan silinmesin diye o bölümde kalmış olabilir.
  • Windows yükleme ile boot ettiğinizde shift f10 ile cdm yi açıp diskpart açıp list volume ile volumeleri listeleyip clean ile temizleyi deneyip format atmayı deneybilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • juvanpix J kullanıcısına yanıt
    ille de silmek istiyorsan maxblast 5 i indir ve cdye yaz.pc yi bu aygıttan başlat. sonra disklerine low level format at. Muhtemelen silinecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 22 Eylül 2015; 16:14:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfeYakupKarahanlı

ille de silmek istiyorsan maxblast 5 i indir ve cdye yaz.pc yi bu aygıttan başlat. sonra disklerine low level format at. Muhtemelen silinecektir.

anladım. bios üzerinden etkin felan yapma yok yani.

eğer yapamazsam silinmemesinin bi zararı olur mu acaba. sonuçta yer kaplıyo eski sitem bir de
    O bölümün ne işe yaradığını ve içinde ne olduğunu bilmiyorum. Madem ki temiz kurulum yapmak istiyorsun,o zaman sil gitsin. Ama tabii ki ben seni zorlamıyorum kesinlikle. Sonra bi problem çıkınca senin yüzünden oldu deme Ben sadece fikir verdim. Karar senin..
  • quote:

O bölümün ne işe yaradığını ve içinde ne olduğunu bilmiyorum. Madem ki temiz kurulum yapmak istiyorsun,o zaman sil gitsin. Ama tabii ki ben seni zorlamıyorum kesinlikle. Sonra bi problem çıkınca senin yüzünden oldu deme Ben sadece fikir verdim. Karar senin..

asusla görüştüm silmeniz dışında destekten mahrum kalırsınız dedi. sadece yer kaplar o alan dedi.bir de orjinal keyim var bu recovery kısmını silersem otomatik olarak ektifleşmez sanırım donanımları tanıyıp :)
  • quote:

bahsetmek istediğim bu disk 1 oem bölümü. silsem orjinal lisansım tekrar aktifleşir mi acaba. ya da sroun çıkar mı. silinmesi ayrı bi mesele tabi

resim ekliyorum ama olmuyor nasıl eklerim konuya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juvanpix -- 22 Eylül 2015; 17:44:47 >

ORASI RECOVERY BOLUMU ANLADI[IM KADARIYLA.. RECOVERY BOLUMUNU SILSEN DE ETKINLESHTIRMEDE BIR PROBLEM CIKMAZ. SADECE FABRIKA AYARLARINA GERI
    DONEMEZSIN BILDIGIM KADARIYLA. HER SEFERINDE DVD DEN TEMIZ KURULUM YAPMAN GEREKECEK. LAPTOPUN ALTINDA URUN ANAHTARI YAZIYOR MU!!
  • quote:

ORASI RECOVERY BOLUMU ANLADI[IM KADARIYLA.. RECOVERY BOLUMUNU SILSEN DE ETKINLESHTIRMEDE BIR PROBLEM CIKMAZ. SADECE FABRIKA AYARLARINA GERI
    DONEMEZSIN BILDIGIM KADARIYLA. HER SEFERINDE DVD DEN TEMIZ KURULUM YAPMAN GEREKECEK. LAPTOPUN ALTINDA URUN ANAHTARI YAZIYOR MU!!

Yok hocam yazmıyor.

Windows 10 sorunsuz oldukça neden döneyim ki. Asus da bana öyle yaparsan destek vermeyiz diyor. Ben sistem için en uygunu hangisiyse onu yapmak istiyorum hocam bi yardımcı ol halledelim şunu

Hocam sen evvela şu silme olayını bi kesinleştir. Sonra w10 u şöyle bi incele. Bazı donanımların w10 için sürücüsü olmadığını okudum bikaç yerde. Ona göre yani..
    Diyelim ki kesin karar verdin. O zaman önce w7 mi 8 mi neyse artık dvd veya usbyi tak. Biçimlendirme bölümüne geldiğinde silmeyi bi dene. Olmazsa maxblast 5 i dediğim şekilde cdye yazıp pcyi bu aygıttan başlat. Forumda şu konuya bir bak :
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=107258362&p=1#107258362

Ben de yorum yapmıştım. Bakarak yaparsın. Bu işlem bittikten sonra temiz kuruluma geçersin.

• quote:

Orijinalden alıntı: juvanpix

quote:

Yok hocam yazmıyor.

Windows 10 sorunsuz oldukça neden döneyim ki. Asus da bana öyle yaparsan destek vermeyiz diyor. Ben sistem için en uygunu hangisiyse onu yapmak istiyorum hocam bi yardımcı ol halledelim şunu

Ama herşeyden önce speecy programını kur. Ürün anahtarını gösteren bölümden anahtarı öğren, sonra silme işine geç. Burada en önemli şey ürün anahtatını kaybetmemek. Dediğim gibi sonra bana atma topu.

• Tamam hocam dediğiniz gibi yaparım. Sonuçta eski bi sistem zararı yok diyorsunuz silecem. Ama şu ana kadar yükseltme yaptığım için 7 ve 8 sistemleri yok mecburen o programı kullanacam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.