Şimdi Ara

RAID SISTEMI NEDIR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • agalar sımdı bu raıd sıstemı nedır benım en ufak bı fıkrım yok ya arkdasın bırı dedıde 2 tane hard dıskı mı bısı yapıomusssun ama tam anlamadım yada anlatamadı bı yardımcı olursanız sevınırım nedır bu raıd nasıl yapılır ne yararı vardır benım almak ıstedıgım hard dısk

WD 3.5" 640GB CAVIAR BLACK SATA 3.0 7200RPM 64MB CACHE HARDDISK

bu ancak raıd denen seyı de ogrenıp ole karar vermek ıstıyorum sımdıden ılgınız ıcın tesekkurler

• raid in birçok çeşidi var..yedekleme,veri güvenliği,hız kazanma gibi sebeblerle kullanılırlar
    ama genellikle raid deyince raid 0 dan bahsedilir..
    amacı: hdd sistemlerdeki tek mekanik parça ve doğal olarak en yavaş parça olduğundan
    2 tane(yada daha fazla) hdd yi tek bir hdd gibi sisteme tanıtıp yükü 2 hdd ye yayarak hız kazanmaya çalışmaktır..
    sonuç: okuma yazma hızlarında ciddi performans artışları olur..
    ama veri güvenliği açısından oldukça risklidir.. diskler biribirinden ayrılırsa veriler okunamaz..
    o nedenle verileri yedeklemek için 3. bir disk yada harici disk kullanmak önerilir..

bütçesi geniş olanlar için ssd ler raidden daha fazla performans sağladığından raid 0 daha az kullnılır olmuştur
  • Piyasada az bulunan bir HDD.
    Raid'den kastın hangisidir? 2 tane HDD'ı bişi yapıyormuşsun kısmını anladık. Sonra ne oluyormuş? Datalar daha mı güvenli oluyor, hız mı artıyor? Raid kendi içinde de çeşitli amaçlara hizmet ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

raid in birçok çeşidi var..yedekleme,veri güvenliği,hız kazanma gibi sebeblerle kullanılırlar
    ama genellikle raid deyince raid 0 dan bahsedilir..
    amacı: hdd sistemlerdeki tek mekanik parça ve doğal olarak en yavaş parça olduğundan
    2 tane(yada daha fazla) hdd yi tek bir hdd gibi sisteme tanıtıp yükü 2 hdd ye yayarak hız kazanmaya çalışmaktır..
    sonuç: okuma yazma hızlarında ciddi performans artışları olur..
    ama veri güvenliği açısından oldukça risklidir.. diskler biribirinden ayrılırsa veriler okunamaz..
    o nedenle verileri yedeklemek için 3. bir disk yada harici disk kullanmak önerilir..

bütçesi geniş olanlar için ssd ler raidden daha fazla performans sağladığından raid 0 daha az kullnılır olmuştur

bu dedıgın raıd 0 benım kafama yattı ozaman ben 2 tane 500gb lık 32/64mb verı aktarım hızı ve 7200rpm olan hard dıskten alıp ne yapıcam bunların nasıl kombıne edıldıgını bılıyomusun gayet kullanıslı bı sısteme benzıyor bende suanda wd nın bı tane 1.5 tb lık harıcısı var zaten onu kullanıyorum ama bu raıd 0 sıstemı guzelmıs anlattıgın dogruysa bana bıde bu sısıtemın teknık veya teorık olarak nasıl yapıldıgını anlatırsan sevınırım yada anlatabılecek bırı varsa ıyı olur

• Raid le uğraşma dönemi sona erdi ,devir ssd devri.
    Bu zamana kadar denemediysen hiç bulaşma derim.
  • Bu konu daha önceden tartışılmıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkadım52 -- 8 Mayıs 2011; 10:39:49 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BILGISAYARIMI SOGUTMAK ISTIYORUM
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • eywalllah vazgectım zaten bı ınternet arastırması sonunda yapılırsa bı raıd 10 yapılır oda 4 hdd ıle ona verecegım parayı sdd ye verırım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.