Şimdi Ara

Raijintek Ereboss İşlemci Soğutucusu İncelemesi [Türk İşi Performans]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
3.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • NOT : İncelemenin en iyi şekilde görüntülenebilmesi için Ayarlar kısmından Tercihler / Resim Küçültme Ayarlarım sekmesinde , Sadece 900'den büyükleri küçült açık olmalıdır.

Selam arkadaşlar.

Bugün piyasada artık sıkça duyulmaya başlanan ve ülkemizde de ürünlerini satışa sunmaya hazırlanan Raijintek firmasının Ereboss isimli , işlemci soğutucusu örneğine yakından bakıyoruz. İncelemeye geçmeden önce firma hakkında biraz bilgi vermekte yarar görüyorum.

Raijintek, Almanya merkezli kurulan bir firma. En ilgi çekici noktası ise eski Cooler Master ve Xigmatek çalışanlarının kurmuş olması. Firma CEO su ise Xigmatek'in eski baş tasarımcısı Tony Şahin. Soyisim tanıdık geldi biliyorum , firma sahibi bir Türk. Raijintek , piyasaya işlemci soğutucusu ve kasaları ile girmiş olsa da , yakında güç kaynakları ile de kullanıcılarla buluşmaya hazırlanıyor. Ülkemizde henüz satışı bulunmasa da kısa zamanda raflarda raijintek ürünlerinin yerini alacağını söyleyebiliriz. Böylece bir Türk markası ürünlerini de kullanabileceğiz.

Şuanda 8 çeşit işlemci soğutucusu modeli bulunan Raijintek'in , Ereboss kod adlı 14Cm Slim bir fan ile gelen irice modeline yakından bakıyoruz.

ÖZELLİKLER

Ürün Adı EREBOSS / EREBOSS SİYAH
    Ürün Numarası 0P105250 / 0R100011
    Boyut [GxDxY] 140x110.5x160 mm
    Ağırlık 808 g [Isı Emici Only]
    Isı Direnci 0.11 ° C / W
    Isı Emici
    Baz Materyal Nikel Bakır Taban
    Fin Malzemesi Alüminyum Alaşım; Lehim-ücretsiz e montaj
    Isı borusu
    SPEC Φ6mm
    Miktarı 6 adet

Fan
    Boyut [GxYxD] 140x150x13 mm
    Voltaj Derecesi 12V
    Gerilim başlangıç 7 V
    Hız 650 ~ 1400 RPM [PWM kontrollü]
    Rulman Tipi Yatak kovanının
    Hava Akışı 44.43 ~ 56.55 CFM
    Hava Basıncı 0.76 ~ 1.24 mmH2O
    Ömrü 40.000 saat
    Ses düzeyi 28 dBA
    Bağlayıcı PWM ile 4 pin
    UYUM
    Intel ® Tüm Socket LGA 775/1150/1155/1156/1366/2011 CPU (Core ™ i3 / i5 / i7 CPU)
    AMD ® Tüm FM2 + / FM2/FM1/AM3 + / AM3/AM2 + / AM2 işlemci

KUTU ve İÇERİĞİ

Raijintek Ereboss İşlemci Soğutucusu İncelemesi [Türk İşi Performans] Raijintek Ereboss İşlemci Soğutucusu İncelemesi [Türk İşi Performans] Raijintek Ereboss İşlemci Soğutucusu İncelemesi [Türk İşi Performans] Raijintek Ereboss İşlemci Soğutucusu İncelemesi [Türk İşi Performans]

Kırmızı ve büyük bir kutuda gelen Ereboss'un kutu içeriğinde montaj aparatları, 14cm lik PWM özellikli Slim yapıda ve sessizliğine hayran kaldığımız bir fan ve en önemlisi oldukça büyük yapıdaki alüminyum alaşımlı 800gr ağırlığındaki soğutma bloğu bulunuyor. Normalde montaj için kutu içeriğinde uzun uçlu bir yıldız tornavida bulunuyor lakin bendeki soğutucuda çıkmadı sanırım yolda kayboldu

Raijintek Ereboss İşlemci Soğutucusu İncelemesi [Türk İşi Performans] Raijintek Ereboss İşlemci Soğutucusu İncelemesi [Türk İşi Performans] Raijintek Ereboss İşlemci Soğutucusu İncelemesi [Türk İşi Performans] Raijintek Ereboss İşlemci Soğutucusu İncelemesi [Türk İşi Performans]

Firma CEO'sunun Türk olması, Türk kullanıcılar için avantaj olmuş. Türkçe dil seçeneğini kullanma klavuzunda görmek oldukça güzel. Bazı ürünlerde olsada bir çoğunda Türkçe olmayabiliyor. 14cm lik fan slim bir yapıda ve plastik titreşim önleyici aparatlar ile soğutucu bloğuna tutturuluyor. Kullanıcı dilerse aynı fandan bir adet daha alıp performansı arttırabiliyor yani soğutucuya 2.fanı takmakta mümkün.

Montaj Klavuzu

TEST SİSTEMİ

Hem soğutucu büyüklüğünü hemde sıcaklık farklarını gösterebilmek adına , Amd FX8350 Stok fanı ile kıyasını da eklemeyi uygun gördüm.

İşlemci : FX8350 4.0Ghz / 4.4Ghz / 4.6Ghz
    Anakart : AsRock Fatal1ty 990FX
    Bellek : Corsair Vengeance LP 2x4GB 1600Mhz
    SSD : WD Black 2 120GB+1000GB
    Kasa : Corsair Air 540 ( Ön tarafta 2X14cm / arkada 1X14cm / üstte 2X14cm )
    Güç Kaynağı : Corsair AX760i

MONTAJ / KURULUM

Montaj klavuzuna bakarak , montaj işlemini nasıl yapacağımızı kolayca algılıyoruz. Herşeyi gösterildiği şekilde uyguladıktan sonra bir şeyin farkına varıyoruz , kutu içeriğindeki uzun tornavida yok ve benim evimde 5-6 tornavidanın hiç birisi malesef yetişmiyor. Bu sebeple montaj biraz uğraştırsada sürekli soğutucu söküp takmayanlar ve sisteminde sık değişiklik yapmayanlar için problemli bir durum değil zaten kutu içeriğinde tornavida bulunuyor.

Raijintek Ereboss' oldukça kalıplı bir soğutucu ve AMD sistemde kullanıldığında fan yukarı üfleyecek şekilde, intel sistemde ise egzosta üfleyecek şekilde konumlanıyor. Belleklere teması önlesin diye soğutucuda bazı tasarımlar yapılsa da , uzun soğutuculu bellekler ile kullanılması zor görünüyor. Özellikle intel sistemde fanın teması dolayısı ile sorun yaşanması muhtemel görünüyor. Lakin bizdeki gibi Low Profile' bellekler kullanıyorsanız hiç bir şekilde sorun yaşamazsınız gibi görünüyor. Tabi anakartınızda da devasa blok soğutucular yok ise.

PERFORMANS

FX8350 4.0Ghz Stok Fan - FX8350 4.0Ghz R.Ereboss - FX8350 4.4Ghz R.Ereboss - FX8350 4.6Ghz R.Ereboss
    (Testler Sırasında Sadece Artic Cooling MX4 Macun Kullanılmıştır)

Amd FX8350 , bilindiği üzere stok kullanımda aslında çok ısınmayan bir işlemci. Ama malesef amd öyle bir stok fan yapmışki , fan işlemciyi nasıl soğutmayı başarıyorsa çıkardığı sesle de bizi kendinden soğutmayı başarıyor. Traktör motoru gibi çıkardığı ses ile kasanız ızgaralı bir yapıda ve hele bir de masanın üzerindeyse işiniz gerçekten zor Allah sabır versin. Bu gürültüye bir son verip sessiz ve performanslı bir kullanımın tadına bakmanın tek yolu ise yeni bir işlemci soğutucusu almak. Kasa içi yeterli boş alanı olanlara minimum 12cm fanı olan bir soğutucu almasını önermemizin nedeni de esasında bu ses ve performansa dayanıyor. Özellikle hızaşırtma yapmak isteyen kullanıcıların mutlaka iyi bir soğutucuya ihtiyacı olur. Hatta daha üst düzel hızaşırtmalar içinse üst düzey hava soğutmalara yada hazır su soğutma kitlerine yönelebilir kullanıcılar.

Bugün incelediğimiz Raijindek Ereboss , hem performans hemde sessizliğiyle bizi tatmin etmeyi başardı. Özellikle FX8350 ve 4.6Ghz deki performansı ile güzel işler çıkarmayı başardı.

Daha önce aynı anakart ve işlemci ile incelemiş olduğum 3-4 soğutucunun değerleri bulunmasına rağmen , kasa ve içerisindeki fanlar (hava akışı) değiştiği ve değerlerin yanıltıcı olacağı için eklemedim arkadaşlar.

SON SÖZ

Kutu ve İçeriği / Malzeme Kalitesi : Kutu ve içerik olarak harikalar yaratmasada tatmin edici olduğunu söyleyebiliriz. Sadece kutu içeriği köpük ile desteklenirse kargo sırasında soğutucu blok üzerinde eğilmeler ve bozulmalar engellenmiş olur. Ürün Alüminyum alaşım kaplama ve oldukça sağlam bir yapısı var. Zaten montaj sırasında da elimizde kalması pek mümkün değil zira sürekli kurcalanan birşey değil işlemci soğutucu Bu sebeple 10 / 9 Puan verilebilir.

Montaj Kolaylığı / Uyum : Şuanda piyasadaki her işlemciye uyabilen Ereboss , boyutları sebebiyle bazı anakartlarda problem yarabilir. Satın almadan önce bunu göz önünde bulundurmak gerekiyor. Montaj ise eğer kutudan tornavida çıkmaz ise sıkıntılı biraz lakin eğer anakartı , soğutucuyu montajladıktan sonra kasaya montajlarsanız vidalar parmak vide olduğu için elinizlede sıkma şansınız var. Bu sebeple 10/8.5 Puan verilebilir.

Performans / Sessizlik : Performans anlamında , stok fana göre oldukça iyi bir soğutma sunuyor, bazı giriş seviyesi su soğutucular ile denk diyebiliriz. Lakin atlanmaması gereken en önemli nokta sessizlik. Bu soğutmayı sağlarken neredeyse hiç ses çıkarmıyor ve kesinlikle bir fan yada hava sirkülasyonu sesi duymuyorsunuz. 14cm ebadındaki slim yapıdaki fan işini fazlasıyla iyi yapmayı başarıyor. Bloğu gören herkes performans konusunda az çok fikir sahibi olacaktır zaten, bu konuda tek söyleyeceğim keşke 2 adet fan çıksaydı Bu sebeplerle 10/9.5 Puan Verilebilir.

Genel Olarak 10 / 9 Puan verdiğimiz soğutucu , Avrupada 60$ ' lık bir etiket ile satılıyor.

Hem sessiz hemde güçlü bir soğutma isteyip kasasında yeri olanların kesinlikle düşünmesi gereken bir alternatif Raijintek Ereboss, üstelikte bir Türk'ün eseri.

Teşekkürler

BONUS

Raijintek Ereboss İşlemci Soğutucusu İncelemesi [Türk İşi Performans] Raijintek Ereboss İşlemci Soğutucusu İncelemesi [Türk İşi Performans] Raijintek Ereboss İşlemci Soğutucusu İncelemesi [Türk İşi Performans] Raijintek Ereboss İşlemci Soğutucusu İncelemesi [Türk İşi Performans] Raijintek Ereboss İşlemci Soğutucusu İncelemesi [Türk İşi Performans] Raijintek Ereboss İşlemci Soğutucusu İncelemesi [Türk İşi Performans]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 12 Ocak 2015; 7:15:26 >

• Fanı beğendim :D 60$ lık bir soğutucu için oldukça iyi. 212evo yaklaşık bu fiyatta.

Edit. 55$ +Kdv ye TPC-812 V2 LGA 775/1156/1155/1366/2011 & AM3/FM1/FM2 İŞLEMCİ SOĞUTUCUSU alınabilirken sessizlik dışında pek artısı yok gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaLCoN^ -- 21 Haziran 2014; 11:39:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FaLCoN^ kullanıcısına yanıt
    Zaten Cooler Master'da F/P oranı yüksek soğutucular mevcut. Ama sessizlik dışında artısı performans olabilir belki , ama oda aynı sistemde test edilmedikten sonra bilinmez. Lakin ben muhtemelen benzer sonuçlar çıkacağını düşünüyorum. Zaten aynı klasman (fiyat) daki soğutucular birbirlerine ciddi fark atamazlar.
  • Görüntü olarak kesinlikle incelemesini yaptığınız urunu tercih ederim. Sessizlik ise biraz kişisel. Beni rahatsız eden bir ses başkasını etmeyebilir. Ülkemize gelir yakın zamanda umarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnceleme için teşekkürler.

Fiyatı gayet uygun.Rakip olarak hyper 412S görülebilir.Görünüşü de çok hoşuma gitti.Soğutucuyu İntel sistemde İntel stok fan ile deneyebilme şansınız olsaydı gerçek performans farkı ortaya çıkardı.Amd stok fanları gayet güzel soğuttuğundan arada AAA diyecek bir fark gözükmüyor.Soğutucu üzerindeki Slim fanlar çok hoşuma gitti.Test ettiğiniz sistemdeki anakart ile güzel bir kombin olmuş.

Böyle soğutucu alacak olsam ve bu Türkiye de olsa alırdım fakat benim anakarta olacağını sanmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trktlh -- 21 Haziran 2014; 12:13:44 >
  • Açıkçası desibel ölçer cihazım yok ama ios programı var Ondakini de koymak istemedim belki yanlış filan ölçüyordur diye ama stok fan ile arasında ciddi fark var. 10-15db arasında fark çıkıyor.
  • trktlh kullanıcısına yanıt
    Soğutucu almadan önce anakart bellek vs. araştırmak gerekiyor mutlaka. Yoksa çarşıdan aldım 1 tane eve geldim sığmadı durumu olabilir Teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynen öyle.Benim gibi anakart kullananlarda sıvı soğutma kullanıyor genellikle.
  • İnceleme için eline sağlık. İnce fan tasarımına hasta oldum. Hava akımı nasıl acaba bunun.
  • İnceleme için teşekkürler ancak bunun da diğerleri gibi Tr ye geleceğini sanmıyorum.
  • @bocekgrafik

Teşekkürler hocam. Hava akışı mükemmel seviyede değil zaten sessizlik odaklı bir ürün ama yinede hissedilir derecede bol hava üflüyor.

@Iron Mask

Teşekkürler , kısa zaman içerisinde satışa sunulması hedefleniyor hocam
  • @Chris Brown

İncelemen için teşekkürler üstad, eline sağlık.Gereken ve belirli noktalara değinmişsin.Yani; çok çok karışık bir inceleme yerine sade ve güzel bir inceleme olmuş.Açıkçası bu markayı çok fazla detaylı bir şekilde bilmiyorum.Ama Türkiye' de satılmaya başladığı zaman; F/P oranı ile iyi işler çıkaracak gibi duruyor.

Soğutucunun üzerindeki fanı biraz alışılagelmişin dışında geldi bana. İnce ve yaprak sayısı fazla bir fanı temel almışlar.Ama gayet güzel bir performans sunmuş.Sıradışılık iyidir denebilir.

Dip NOT: Forumumuzdaki fotoğraf ve resim görüntülenememe sorunu sanırım halledildi gibi.Uzun bir zamandan sonra sanırım birazda olsa rahata erişmiş olduk.Yöneticilerimiz sağ olsunlar ilk başta bize hiç cevap veren olmamıştı ama daha sonradan çok ilgilendiler.Bende elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştım. (Yeri gelmişken burada dile getireyim dedim)

• Şimdilik fotoğraflarda bir sıkıntı yok gibi görünüyor ama eski konuların bazıları sıkıntılı durumda daha.
    Soğutucuya gelirsek, zaten performansın yanında sessizlik amaçlayan bir model bu. Nemesis isimli bir modelleri var su soğutmalarla yarışan
  • Ellerine , emeğine sağlık gayet hoş bir fan tasarımı olmuş kendi klasmanında ki diğer markalardan aşşağı kalır yanı yok hatta fazlasıda var diyebiliriz
  • kaan0101 K kullanıcısına yanıt
    Yorumun için teşekkürler hocam seni buralarda görmek sevindirdi
  • buralara uğramasamda seni takip ediyorum üstad

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaan0101 K kullanıcısına yanıt
    Estagfirullah hocam sağolasın
  • Güzel inceleme olmuş eline sağlık hocam. İyi bir ürüne benziyor, ilk izlenimim olumlu.
  • Thermalright Macho dan farkı yok. Diğer soğutucularda farklı markaların farklı modellerini andırıyorlar.
  • @Chris Brown

Fotoğraflar nihayet artık tam anlamıyla eski haline döndü.

@kaan0101

Dostum sen nerelerdesin ya ? Özlettin kendini ve bilgilendirici konularını...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.