Şimdi Ara

Railworks 5: Train Simulator 2014 [ANA KONU] (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.841
Cevap
9
Favori
160.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TREN SİMULATOR OYUNLAR ÜZERENİNE YORUM

Bir arkadaş diyorki " Tek yol Trainz Simulatör "....Bu arkadaşımız , TCDD Lokomotifleri yapıyorum diyerek beyanat vemiştir...Bunun akabinde Tren Modelleme Üzerinde bir ekip ile çalışan ve kendisini de Taktir ettiğim Arkadaşım MERTCAN DOĞAN " TCDD Modelleme üzerine açıklamalarda bulunmuştur ve bu konuda gereken mesajı vemiştir..Ben bu işi yapıyorum diyen arkadaşımızdan bu konuda hiç bir açıklama göremedik..Eğer kendi başına bu işi yapıyorsan gereken açıklamayı yaparsın..Yok MERTCAN 'ın ekbindeysen bunu da ben yapıyorum diye ortaya çıkmak yerine " biz bu işi ekipçe hazırlıyoruz " bilginiz olsun denir..Böyle bir ekip işini sasece kendi yapıyormuş izlemini vermen yanlıştır..Gelelim ikinci konuya.." Tek yol Trainz " beyanı ise bana hiç de mantıklı gelmedi..Auran Trainz 2006 'yı ve 2009 oynayan ve bilen biri olarak, diyorumki bu sürüm oyunlarda her hangi bir sıkıntı görmedim..Fakat Trainz en son sürümünde bir çok sıkıntılar gördüm..2006 ve 2009 Trainz , en son sürümden çok daha iyilerdi...Ben de o zaman " Tek yol Rilworks " demem mi gerekiyordu...Trainz 'in en son sürümünde çok bariz Grafik sıkıntıları vardı ve bilgisayarımdan kaldırdım..Açıkçası memnun kalmamıştım..Yeni bir oyun sürümü çıkaran oyun firmalarının zaman , zaman hatalarına şahit olmaktayız..GTA 4 Grafik bakımından bir çok PC ' ye ağır gelmekte ve isteyen kişiler bunu oynarken ,oynayamaz hale gelmektedir..Tabiki bu durumda biraz daha büçlü 3-4 çekirdekli PC gerekiyor sanırım..Ama , Trainz 2010 'nun Grakikleri her PC ' nin kaldırabileceği grantisi yoktur..Bundan dolayı " Tek yol Trainz " demek yanlış bir beyandır..Şunu açıkça belirteyim ki eğer Traniz Simulatör Uygulamaları çok karışık olmasaydı belki Editöründe birşeyler hazırlardım..Çok zor ve karışık olan editörü biraz daha anlaşılır yapmaları gerekirdi..Kötü bir oyun mu ..Hayır..Fakat editör ve grafik açısından RAİLWORKS ' dan üstün olamaz..Bırakın Railworks 'u bir kenara RAİLSİMULATOR 2007 'den bile grafik açısından üstünlüğü yoktur..Gerçekçi veya gerçeğe yakın grafikleri olan Tren Simulator oyunları arasında RAİLWORKS 'un yanına bile yaklaşamazlar..Her zaman için ispata hazırım...

Sami Samioğlu

• Ever bende Memür arkadaşa katılmıyorum zira beyanatları şüphelidir.
  • POLATAGA Arkadaş....Mesajın için teşekkür ederim..Sağol.

Sami Samioğlu
  • RAİLWORKS 3 VE PC YORUMU

Railworks 3 oynayanların PC konusunda ne ölçüde bilgileri vardır bilemeyiz..Fakat böyle oyunlarda PC' yi de iyi tanımak gerekiyor...İşletim sistemi nedir , İşlemci hızı ve gücü nedir , Ekran Kartı ne derece güçlüdür ve Ram 'ın gücü nedir...Bunlar bir oyunu kaldırıp kaldırmama etken işlemlerdir..Bilgisayar oyun fırmaları bildiğim kadarıyla Bilgisayar Üretim Firmalar ile anlaşmalı olarak çalışmaktalar..." Sen böyle bir oyun hazırla , bende üstün performanslı bilgisayar üreteyim " gibi bir anlaşmara giriyorlar gibi geldi bana..Tabiki bundan emin olamamam..fakat sadece tahmin ediyorum..Çıkartılan yeni bir sürüm oyun için güçlü bir Pc gerektiriyor..Bu durumda harhalde mecburen elimizdeki Pc bir kenara atıp yenisini mi almalıyız..Bunu her insanın kısa bir sürede yapabileceğini sanmıyorm..Sormak gerekiyor RAİLWORKS 3 için güçlü PC Gerekiyorsa maddi gücü yetenler bunu en kısa zamanda başarabilir..

Şimdi bu durumda benim de Railwork 3 ve PC hakında kesin olmamakla beraber bilgi vermek isterim..PC 'nizi değiştirmeden Performansını nasıl artırabilirim girişimleri kısa vadede çözüm olabilir..Araştırmalarıma göre PC ' nin işlemci gücünü veya hızını artırma girişimi sağlıklı değil..PC 'nin kaldıramadığı oyunlar ya Ekran Kartı gücünü artırmakla ve bu yeterli gelmez kesinlikle Ram 'ı yükseltmek gerekir..Bildiğim kadarıyla yanılmıyorsam Hardisk Ram 'dan yer..yanı Ram'ın gücünü azaltır ..Bu durumda PC 'nin hızı yavaşlar ve Ekran donmaları yaşanır ...Bunu bizzat ben yaşadım...Düşük olan Ram ' ı 2 GB çıkardım..Hatta işlemcinin kaldırabileceğini bilsem 3 GB ' ye çıkartırım..Fakat buna gerek kalmamış ve Bilgisayarımın Hızı Performansı artmıştır...Bu hali ile memnunum..Fakat RAİLWORKS 3' ün Grafik ve diğer sorunları nana göre CONTENT Dosya Klasörü içindeki yeni düzenleme ve farklı dosya ilavesi ile alakalı olduğunu tahmin ediyorum..Content içinde Route Dosya Klasöründe bütün oyunları kayıtları burdadır..Burada her bir numarası olan oyun dosyasına tılanıp açıldığında alt dosyalar verir.. " MİX MAP harita grafiğni, Network rayların ,yoların grafik dosyasıdır...Secenery zemin garfiğini verir..Scenery kaldrdığınızda oyuna girip baktığınızda oyun açılır etrafta her şey görünür fakat havada yüzüyor gibi görüntü gelir..Yani toprak zemin yok olmuştur..Bu haliyle Treni bile sürersiniz ..Ama Treniniz havada uçuyor gibi gider...SCENARİO Dosyası içinde O oyun seçeneğine ait Bütün trenlerin grafik dosyaları vardır..En önemli dosyası ise Scanario Bin Dosyasıdır..Bunun yanında instal bin. vb...Bu dosya düzeni RAİLWORKS 2 ' de böyledir..Fakat RAİLWORKS 3 Scanario içine bunlara ilave olarak çok farklı dosyalar ileve edilmiş..Ben bu ilave edilen dosyaları kaldırıp mevcut ana grafik dosyalarını karldırmadan oyuna girip baktım..Favkalade oyun grafiğikleri düzeldi ve oyu performansı arttı...Bilgilerinize...

Sami Samioğlu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Railworks 2 Yorum -- 12 Ekim 2011; 13:49:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Railworks 2 Yorum

RAİLWORKS 3 VE PC YORUMU

Railworks 3 oynayanların PC konusunda ne ölçüde bilgileri vardır bilemeyiz..Fakat böyle oyunlarda PC' yi de iyi tanımak gerekiyor...İşletim sistemi nedir , İşlemci hızı ve gücü nedir , Ekran Kartı ne derece güçlüdür ve Ram 'ın gücü nedir...Bunlar bir oyunu kaldırıp kaldırmama etken işlemlerdir..Bilgisayar oyun fırmaları bildiğim kadarıyla Bilgisayar Üretim Firmalar ile anlaşmalı olarak çalışmaktalar..." Sen böyle bir oyun hazırla , bende üstün performanslı bilgisayar üreteyim " gibi bir anlaşmara giriyorlar gibi geldi bana..Tabiki bundan emin olamamam..fakat sadece tahmin ediyorum..Çıkartılan yeni bir sürüm oyun için güçlü bir Pc gerektiriyor..Bu durumda harhalde mecburen elimizdeki Pc bir kenara atıp yenisini mi almalıyız..Bunu her insanın kısa bir sürede yapabileceğini sanmıyorm..Sormak gerekiyor RAİLWORKS 3 için güçlü PC Gerekiyorsa maddi gücü yetenler bunu en kısa zamanda başarabilir..

Şimdi bu durumda benim de Railwork 3 ve PC hakında kesin olmamakla beraber bilgi vermek isterim..PC 'nizi değiştirmeden Performansını nasıl artırabilirim girişimleri kısa vadede çözüm olabilir..Araştırmalarıma göre PC ' nin işlemci gücünü veya hızını artırma girişimi sağlıklı değil..PC 'nin kaldıramadığı oyunlar ya Ekran Kartı gücünü artırmakla ve bu yeterli gelmez kesinlikle Ram 'ı yükseltmek gerekir..Bildiğim kadarıyla yanılmıyorsam Hardisk Ram 'dan yer..yanı Ram'ın gücünü azaltır ..Bu durumda PC 'nin hızı yavaşlar ve Ekran donmaları yaşanır ...Bunu bizzat ben yaşadım...Düşük olan Ram ' ı 2 GB çıkardım..Hatta işlemcinin kaldırabileceğini bilsem 3 GB ' ye çıkartırım..Fakat buna gerek kalmamış ve Bilgisayarımın Hızı Performansı artmıştır...Bu hali ile memnunum..Fakat RAİLWORKS 3' ün Grafik ve diğer sorunları nana göre CONTENT Dosya Klasörü içindeki yeni düzenleme ve farklı dosya ilavesi ile alakalı olduğunu tahmin ediyorum..Content içinde Route Dosya Klasöründe bütün oyunları kayıtları burdadır..Burada her bir numarası olan oyun dosyasına tılanıp açıldığında alt dosyalar verir.. " MİX MAP harita grafiğni, Network rayların ,yoların grafik dosyasıdır...Secenery zemin garfiğini verir..Scenery kaldrdığınızda oyuna girip baktığınızda oyun açılır etrafta her şey görünür fakat havada yüzüyor gibi görüntü gelir..Yani toprak zemin yok olmuştur..Bu haliyle Treni bile sürersiniz ..Ama Treniniz havada uçuyor gibi gider...SCENARİO Dosyası içinde O oyun seçeneğine ait Bütün trenlerin grafik dosyaları vardır..En önemli dosyası ise Scanario Bin Dosyasıdır..Bunun yanında instal bin. vb...Bu dosya düzeni RAİLWORKS 2 ' de böyledir..Fakat RAİLWORKS 3 Scanario içine bunlara ilave olarak çok farklı dosyalar ileve edilmiş..Ben bu ilave edilen dosyaları kaldırıp mevcut ana grafik dosyalarını karldırmadan oyuna girip baktım..Favkalade oyun grafiğikleri düzeldi ve oyu performansı arttı...Bilgilerinize...

Sami Samioğlu

selamlar bu scenario dosyasının içindeki hangi dosyaları kaldırdınız? yazarsanız ben de kaldırıp denemek istiyorum. tabii yedekleme yaptıktan sonra

fakat bulamadım scenario dosyasını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pzero_nero -- 13 Ekim 2011; 15:08:21 >

• quote:

RAİLWORKS 3 VE PC YORUMU

Sami Samioğlu

1 Installing TS2012
    1.1 System Requirements

Minimum Requirements

OS Windows XP with latest service pack installed /Windows Vista / Windows 7
    CPU XP - Intel Pentium 4 / AMD Athlon 2.0 GHz or equivalent Vista orWindows 7 - Intel Pentium 4 / AMD Athlon 2.8 GHz or equivalent
    RAM 2 GB
    GFX 256MB DirectX 9.0c compliant video card supporting Pixel Shader 3.0 or above
    SFX DirectX 9.0c compatible
    HDD 6 GB of space is required to install the game. You may need more space if you install extra add-on material

Note: For compatibility with previous versions of RailWorks, TS2012 will work on lower specification machines, however some new features may not operate correctly.

Recommended Specifications

OS Windows XP with latest service pack installed / Windows Vista / Windows 7
    CPU Intel Pentium 4 / AMD Athlon 3.0 GHz or equivalent
    RAM 4.0GB
    GFX 512MB DirectX 9.0c compliant video card, supporting Pixel Shader 3.0
    SFX Sound Blaster® X-Fi™ series from Creative Labs
    HDD 8GB of space is required to install the game

yukarıda görüldüğü üzere minimum sistem gereksinimleri ve tavsiye edilen sistem gereksinimlerini kopyaladım oyunun quick start guide'ından. tavsiye edilen sistem gereksinimleri ahım - şahım birşey değil. yeni bilgisayar almaya gerek yok kanaatimce. oyunun optimizasyon sorunu var ve yama çıkarılıp halledilmedilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pzero_nero -- 13 Ekim 2011; 15:46:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pzero_nero

quote:

RAİLWORKS 3 VE PC YORUMU

Sami Samioğlu

selamlar bu scenario dosyasının içindeki hangi dosyaları kaldırdınız? yazarsanız ben de kaldırıp denemek istiyorum. tabii yedekleme yaptıktan sonra

fakat bulamadım scenario dosyasını

selam Sami Bey bende sizin gibi çocukluğumdan beri Tren hastasıyımdır ve trenlere karşı hep özel bir ilgim vardır,evimin penceresinden trenleri seyrtemekten zevk aldım,v e hep makinist olamk istedim;neyse şimdi bende ilk defa aldım railworks3'ü oynuyorum fakat trenle giderken oyun sürekli tekliyor ve donuyor buda beni deli ediyor,Settingsten Low seçeneğimi seçsem bile aynı,ve oyundan zevk alamıyorum.Ş,mdi bu önerdiğiniz yöntemi bend eyapmak istiyorum,ama bende railworks 2 oynu kuruludeğil ve tabiki Content dosyasıda yok,yani railworks 2deki contente bakıp railwork 3teki content dosyasındaki fazlalıkları silemiyorum ,bize railworks2 nin contentini bir linkle atarmsınsız yada railworks 3 teki Scnerios dosyasındaki hangi dosyalırı sileceğimizi tam olarak söylermsisniz çünkü Scenerios dosyasına giriiryorum çeşitli hafrlarden ve dosyaladan oluşmuş bir sürü dosya var,bunların içindede bir sürü karışık dosya adları tam olarak neyi silelim ??

• scnerios dosyası,Content-Routes-bir sürüharflerin bulundupu herhangbir dosya-Scenerios,sıra böyle
  • scenario dosyalarının hepsinin içeriği aynı
  • 149 numrası ile başlayan dosya farklı,neyse önmeli olan hangilerini silmemiz lazım Sami Bey bi söylese..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bomba70

149 numrası ile başlayan dosya farklı,neyse önmeli olan hangilerini silmemiz lazım Sami Bey bi söylese..

evet sami bey çok bilgili bu konuda yardımını bekliyoruz
  • Evet Arkadaşlar...Sırasıyla her birinizin sorusuna cevap vereceğim ve ayrıcada yorumlar yapacağım..Daha önce cevap vemek isterdim , fakat yazılanları okuduktan sonra Elektrik kesintisi nedeni ile cevap veremedim..Yine her an bir daha kesilir kaygısıyla bu durumu öncelikle ifade etmek istedim..Bu mesajı garantiye alıp, bundan sonraki mesajlarımda daha detaylı bilgiler veririm..

Sami Samioğlu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Railworks 2 Yorum -- 12 Ekim 2011; 17:06:24 >
  • geç olsunda güç olmasın Samibey önemli değil,bi keyfimiz var tren sürelim diyoruz yapamıyoruz.
  • Arkadaşlar Scenarios dosyasına ulaşmıssınız.. Ben baştan başlayayım..Content >Routes > Aç ( Burada bir çok numaraları olan dosyalar var...Şımdi gelin bir numara seçip anlatıma başlayalım..Mesela numara ..: 00004.000.000 numaralı dosyayı seçelim...Bu numaraya çift tıklayıp açıyoruz..İşleme başlamadan önce masaüstünde bir yerde yedeğe alıyoruz..Çift tıklayıp açınca ..: MixMap - Networks - Secenery - Terrain - RouteInformation ve Scenarios Dosyası işte burada..Buna çift tıklayıp açınca yine bir çok numaralar görürsünüz..Bu numaraların her biri o oyun bölgesine ait oyun seçenekleridir..Bizim seçtiğimiz 4.bin numarası " Hagen to Siegen " oyun Rotasıdır..Bu Rotanın oyun seçeneklri Scenarios Dosya Klasörü içindeki numaralarda kayıt altındadır..Buradan da numara seçip aç derseniz yine bazı dosyalar görürsünüz..Burada bulan dosyalar arasında " Scanarios Properties XML Belşgesini " silmeyin sakın..Bu oyun seçeneğinin İsimi ile ilgilidir..Silinirse ne olur " Hagen to Siegen " oyununda bu oyun seçim ismi silinmiş olur..Burada bunun haricindeki tüm dosyalar silinebilir , fakat " Scanarios Bin Dosyası " Tren Grafik dosyası olduğu için silimeyebilir..Silinirse ne olur , o oyun seçimine ait kurulu tüm trenlerde silinmiş olur..Bu oyun seçeneğini açtığınızda mekanda hiç bir kurulu tren göremezsiniz.." Secenarios Properties XML Belgesi ve Scenarios Bin Dosyası harcinde hepsini silebilirsiniz...Fakat Secenarios Bin Dosyası içinde bu açılamayan dosyadır ne olduğunu bilmiyoruz..Bu işlem bittiğinde bu dosyaları silinen oyun seçeneğine girdiğinizde yine ekran donması yaşarsanız bilin ki bu dosyanın da silinmesi gerekir..Ve EDİTÖRÜNDE Trenleri kendiniz kurmanız gerekir..Şimdi yine burası çok karışık olduğu için GÖREVLİ OYUN ile Serbest Oyun numaraları birbiri içine karışık olduğundan ayırt etmek çok zor ve görevli oyunların numarasında yapılan silme işlemleri sorun çıkartabilir..denemeniz lazım..Yada Serbest oyun numaralardan birini tesbit etmeniz ( bunu yapmak çok zor )
    Ben Secenarios Bin dosyasını görevli veya görevsiz tüm numalar içinden silerim..Yani TREN Kurulumsuz boş bir " Hagen to Siegen " olur..Editörde bütün trenleri kurma tecrübem olduğu için istediğim silinmiş numaralı seçeneğe trenleri yeniden kurarım..Bu en sağlıklı yol..Fakat bu işin kolay olduğunu söyleyemem..Gelin en iyisi ben size silinmiş olarak hazılayıp vereyim deneyin..Bu en doğrusu olacaktır..Bu kadar şeyi niye anlattın o zaman diyebilirsiniz..Merakı olanın belki ilgisini çeker ve kendisi uğraşır ve daha iyi öğrenir..Yada Railworks ' u daha iyi tanımaya başlar...

Yazacaklarım daha bitmedi devam edecek...Tabiki bu konuda...

Sami Samioğlu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Railworks 2 Yorum -- 12 Ekim 2011; 18:08:25 >

• Secenarios Properties XML Belgesi ve Scenarios Bin Dosyası harcinde hepsini silmek teker teker(şuan deniyorum)özellikle es.lan,ru.lan...
    tamam Sami bey bide hazır alalım sizden silinmiş olarak,
  • es.lan,ru.lan..bunlarda dil dosyaları silmeye çekindim açıkçası en iyisi sende hazır almak Sami bey
  • Şimdi arakadaşlar size kestirme bir deneme yolu tarif edeyim..Bu hazırlamış olduğum " Hagen - Siegen " Rotasının 4.binli olan numarasından yedek çıkartarak, numarasını değiştirip hazırladığım başka bir numaralı " Hagen - Siegen " Rotasıdır..Burada yaptığım iş " Secenarios " Dosya Klasörü içindeki numaraların içindeki , silinmesi gereken dosyaları silerek hazırladım..Ve üstelik Railworks 3 'e yeni ilave edilen " HITACHI TRENİ " Kurulmuş olarak..Burada 1.sayfada bu hazıladığım proje oyunun linkini bulup, indiriniz.." HITACHI TRENİ HAGEN-SİEGEN HATTI DOWNLOAD " Başlığı altında linki bulabilirsiniz....Bu sizin aradığınız silinmiş ve yeniden hazırlanmış halidir..Denenesini bununla yaparsınız..Kurulumun nasıl olascağı " BUNU OKU " Metin Belgesinde yazılı..Rarı açınca görürsünüz..Fakat kısa tarif gerekirse bu rardan çıkan numaralı dosyayı " Content > Route > Aç ve açılan yere kopyalayın ve Aynı Türkçe yazılmış ismi ile oyun seçeneklrinden birini tercih edip oyuna giriniz...Bakınız donma yapıyor mu... ROTA içinde 3 seçenekli Hagen - Siegen rotasıdır.. Yine açıkça ifade ediyorum, yapılan yeni işlemlerin Railworks 3 de uyumsuz olabileceğini ve sonuç alamayabilceğinizi bilin..Zira Railworks 3' ün sıkıntısı sadece "Content " le sınırlı olmayıp asıl işlemleri gerçekleştiren " ASSETS " Dosya Klasörü içindeki yeni ilave edilen uygulamalardan da kaynaklanabilir ve "Content " deki sıkıntılarla birleşince problem büyümüş olabilir..Ben daha fazla kafanızı karıştırmamak için ilk etapta " ASSETS" dosya klasörünü karıştırmadım..Assets ve Content ortak çalışırlar...Bu nedenle Assets Dosya Klasörünü de değiştirdim..Bu değişim ( zaten kuruluydu Railworks 2 ' nin Assets Dosya Klasörünü Railworks 3 ' e kopyalarak ) gerçekleştirdim..Bu haliyle Railworks 3 randıman verdi..Tabiki buda bana yeterli gelmedi, Railworks 3 'ün Assets dosyası içindeki yeni ilave edilen lokomotif ,vagon, ve diğer işlem ilave dosyalarına alarak Railworks 2 Assets dosyası içine ilave ettim..Diğer dosyaların hiçbirini kopyalamadım...Bu durumda oyun yine Railworks 3 olarak devam ediyor ve oyun kasmaları vede diğer sıkıntılar bertaraf edilmiş olarak..Bu işlemlerin inanın hepsini izah etmek ve anlatmak çok güç...Anlatsam bile tam sağlıklı uygulayamayasınız..Bende hazırlanmış olan "Content ve Assets " dosyalarını link halinde vermem de güç olabilir..Zira oyunun en büyük hacmi bu iki dasyadadır..Çok gerekirse verebilirim belki...Size başka bir kolaylık, Railworks 2 'yi kurun " ASSETS Dosyasını ve " CONTENT "Dosyasını olduğu gibi Railworks 3 ' e kopyalayın.(Tabiki Bu işlemi yapmadan önce Railworks 3 ' ün " ASSETS ve CONTENT Dosyasını başka bir yere taşıyın ki iki ayrı yapıda olan Assets 'ler birbirine karışmasın..Bu karışım nasıl olur Windows aynı dosyadan var değiştireyim mi diye sorar..Sormasına izin vermemek için Railworks 3 'ün Asıl ASSETS Dosyasını başka bir yere taşımakla mümkündür. ...Ondan sonra ben " Assets " içine kopyaladığım dosyaları linkini veririm , Railworks 2 'nin Contenti ve Assets 'i Railworks 3 içinde uyumlu olarak çalışır vede hiç kasma ve diğer sıkıntılar yapmaz...Benden bu kadar..Şimdilik...

Not..: Her hangi bir durumda bilgi alabilirsiniz..Tabiki bu anlatıkların zor iş diyorsanız , en iyisi sizler Railworks 2 ' yi kurun hiçbir sıkıntı yaşamazsınız..

Sami Samioğlu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Railworks 2 Yorum -- 12 Ekim 2011; 20:24:50 >

• BOMBA 70 ...Arkadaşım...Öncelikle Tren sevgisini taşıyor olmanızdan dolayı çok memnun oldum..Elbetteki küçük yaşlarda başlayan bu sevgi kolay kolay silinmiyor...isterse o kişi 70 yaşında bile olsa...

Gelelim korkunuza..O numarayı yedeğe aldıktan sonra hiç korkunuz olmasın ve dediğiniz es, lan ,ru dosyalarından korkmayın..silinse ana oyun kurulumuna hiç tesiri yoktur..Asıl orada silinmemesi gereken scenario Properties belgesidir..Diğerlerin hepsi silinse bile o numaraya ait oyuna bile zarar gelmez..Tek sıkıntısı şudur..: kurulu ternlerin hepsi o oyundan silinmiş olur.. Diğer oyunlardaki trenleri zaten bu yöntenle silemezsiniz..Fakat siz yine uğraşmayın , yıkarıda hazırkamış olduğum " HTACHI HAGEN-SİEGEN " Linkinden indirip kurun ve deneyin...Burada bir ilve edeyim scenario Properties belgesi silinse bile ana oyuna zarar gelmez...Siz asıl Assetsi ve Contenti silmeyin..İşte o zaman ortada oyun kalmaz...Sonuçta ne olur yeniden kurarsınız..Be bu araştırmaları yapayım derken çok kez yeniden kurdum..

Sami Samioğlu

• yahu bir railworksla trainzi nasıl bir tutarsınız ? hiç mi oynanış farkı görmezsiniz tamam grafik olarak railworks iyi kabul ama çeşitlilik ve oynanış bakımından ?? 0 !
    Trainzde istediğiniz gibi ( oldukça kolay şekilde ) rota yapıyorsunuz hava durumunu ayarlıyorsunuz bir sürü lokomotif vagon ekliyorsunuz peki railworksta ? bunları yapabilmek için en az 2-3 saatinizi ayırmanız gerekiyor 3dmax programıyla çeşitli kaplamalar yapıyorum trenlerindunyasi ekibindeyim isim vermek istemiyorum mertcan doğanı da iyi tanırım severim kendisinide
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.