Şimdi Ara

Ram 1600mhz de ÇALIŞMIYOR!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Kingston HyperX DDR3 1600Mhz 4Gb ram aldım fakat anakartın bu hızı desteklemesine rağmen ram 800Mhz de çalışıyor bir türlü 1600Mhz ye çıkartamadım
    sistemimde şu şekilde
    Anakart : Asus M5A97 REV2.0
    İşlemci : Amd Phenom II X4 965(3.4Ghz)
    Ram : Malum :)
    Psu : 460 Watt Cooler Master
    İşletim Sistemi : Windows7 Ultimate 64Bit
    Birde Windows derecelendirmesi ilk başta 7.4 dü sonra anakartın driverlerını asusun kendi programlarını AI Suit II ve TurboV EVO programlarını falan kurduktan sonra 5.9 a düştü. Acaba program mı otomatik olarak düşürüp yükseltiyor çünkü işlemcide aynı şekilde yük altındayken 3.4 de çalışıyor ama normalde 0.8ghz de. Aşağıdada CPU-Z programından alıntı var. Birde bios dan ramin hızını 1600mhz olarak seçtim ve bios da güncel. Hızı nasıl yükseltebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emirkose -- 13 Ekim 2012; 18:37:38 >

• Hocam o değeri 2 ile çarpıyosun. Mesela ddr2 800 lük ramlar 400mhz olarak gözükür cpu-z de
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phoen1X

Hocam o değeri 2 ile çarpıyosun. Mesela ddr2 800 lük ramlar 400mhz olarak gözükür cpu-z de

Aida64 extreme edition da da aynı sonuçları aldım acaba onda da mı aynı şekilde yarısını gösteriyor? Fark ediyor mu bilmiyorum ama ramim ddr3. Birde Windows derecelendirmesi neden düşmüş olabilir 7.4 den 5.9 a ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emirkose -- 14 Ekim 2012; 12:11:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten çalışan hız yarısı olarak gösterilir. Sen orada 800mhz görüyorsan bellek 1600mhz de çalışıyor demektir. Bir sıkıntı yok yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre Candemir

Zaten çalışan hız yarısı olarak gösterilir. Sen orada 800mhz görüyorsan bellek 1600mhz de çalışıyor demektir. Bir sıkıntı yok yani.

Anladım çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.