Şimdi Ara

Ram 4GB'mi 8 GB'mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AMD Phenom II X6 1055T 3.3 GHz, 9 MB, AM3 BOX İşlemci
     GIGABYTE 880GA-UD3H, AMD 880G, DDR3, 2X PCIExp, Socket 938 AM3, ATI HD4250, CrossFireX
     KINGSTON 4 GB (2X 2GB) DDR3 1333 MHZ RAM DUAL KIT
    WESTERN DIGITAL 1 TB SATA II HDD 32MB Caviar Black 3GB/s
     GIGABYTE GTX 460 OC, 1024 MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X11, GDDR5, 256 bit, 715/3600
     SAMSUNG P2250 21.5'' LCD Wide Screen MONİTÖR 2 MS, DVI, Full HD
     DARK EVO 600W, USB, Ses 5 Fanlı, Oyuncu Kasası
     MICROSOFT WINDOWS 7 HOME PREMIUM TR DVD 64BIT OEM
     LG 22X DVD-RW Double Layer Siyah SATA

Yukarıdaki sistemi toplamayı düşünüyorum. Ram konusunda kararsızım. Bir kere toplamışken tam olsun diyorum. 8 GB fazlamı olur bu sistem için?

• quote:

Orijinalden alıntı: selimsoy

AMD Phenom II X6 1055T 3.3 GHz, 9 MB, AM3 BOX İşlemci
     GIGABYTE 880GA-UD3H, AMD 880G, DDR3, 2X PCIExp, Socket 938 AM3, ATI HD4250, CrossFireX
     KINGSTON 4 GB (2X 2GB) DDR3 1333 MHZ RAM DUAL KIT
    WESTERN DIGITAL 1 TB SATA II HDD 32MB Caviar Black 3GB/s
     GIGABYTE GTX 460 OC, 1024 MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X11, GDDR5, 256 bit, 715/3600
     SAMSUNG P2250 21.5'' LCD Wide Screen MONİTÖR 2 MS, DVI, Full HD
     DARK EVO 600W, USB, Ses 5 Fanlı, Oyuncu Kasası
     MICROSOFT WINDOWS 7 HOME PREMIUM TR DVD 64BIT OEM
     LG 22X DVD-RW Double Layer Siyah SATA

Yukarıdaki sistemi toplamayı düşünüyorum. Ram konusunda kararsızım. Bir kere toplamışken tam olsun diyorum. 8 GB fazlamı olur bu sistem için?

Kullanım profilin, normal bir ev kullanıcısı ise 3GB ram hiç bir şekilde darboğaz yapmaz.
    4GB ram ile zaten 1 GB fazla ram alıyorsun.
    8GB çok fazla olur!.

• 8 daha sonra yaparsın ....keyfine göre...

ilk başta 4 le yap çünkü 8 çok yüksek ev kullanıcısı için gereksiz kaçabilir...
  • Kasa olarak bunu tavsiye ederim.Ocz Fatal1ty çok kaliteli bir psu'dur.max.650w'a kadar güç verebilmektedir.

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_32571_DARK_EVO_OCZ_Fatal1ty_550W__USB__Ses_5_Fanli__Oyuncu_Kasasi.html

Sizin seçtiğiniz bu sanırım.Fakat içindeki psu ile ilgili hiç bilgi yok...
    http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_32283_DARK_EVO_600W__USB__Ses_5_Fanli__Oyuncu_Kasasi.html

Ayrıca 4gb ram fazlasıyla yetecektir.8'e gerek yok.

• Kasa tavsiyesi ve diğer tavsiyeler için teşekkürler.

Ram olarak KINGSTON 4 GB (2X 2GB) DDR3 1333 MHZ RAM CL7 HYPERX alsam tavsiye edermisiniz. Bu ram takviye ile ileride 8 GB olabilir mi?
  • Kesinlikle 4 Gb ram almalısın.8 Gb fazla olur :P
  • 8 fazla olur ama daha iyisini istiyosan 1600mhz de alabilirsin ama çok farketmez
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    dual 1 gb mı yoksa 1,25 gb mı?
    16 yıl önce açıldı
    4 GB RAM e 8GB RAM eklemek
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sistem topluyorsanız bu sisteme en fazla 6 Gb rahat gider fakat en uygunu 4 GB tır.. çok fazla birşey yapmayacaksan 4 GB lık ram rahat yeterli gelir ileride tekrar değiştirebilirsiniz ama önemli olan anakartın geleceğe yönelik olması lazım.
  • bilgisayarı oyun oynamak & surf yapmak için alıyorsanız 4 gb fazlasıyla yeter. ben 4 gb ram aldım 2 yıldan beri herhangi bir "raminiz doldu hdd den kullanacak" yazısı görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 21 Eylül 2010; 18:01:01 >
  • 4gb 'ı doldurdunuz mu daha önce ?

Boş yere masraf yapıp boş boş ram yatsın diyorsanız alın tabi, bir de "makinemde 8gb ram var" demek için de alabilirsiniz, fazladan boş boş yatan ram hiç bir şey kazandırmaz.
  • işletim sistemini kaç bit kullanıcaksınız? 32 bit kullanıcaksanız 3.5gb den fazlasını görmez zaten kullanırsınız gerçi herşeyin bir yolu var ama 8gb ram bilmem bence hamallık:) ilerde değil tabiki ama şu an için..
  • 4 GB daha alacağınıza MHz'si yüksek bir model terkic edin ve bu ramler için soğutucu şeyler var onlardan alırsanız performansı 8 GB aldığınız kadar olur hatta daha iyi olur.
  • Gskill 4 gb DDR3 1333 mhz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Se_co

Sistem topluyorsanız bu sisteme en fazla 6 Gb rahat gider fakat en uygunu 4 GB tır.. çok fazla birşey yapmayacaksan 4 GB lık ram rahat yeterli gelir ileride tekrar değiştirebilirsiniz ama önemli olan anakartın geleceğe yönelik olması lazım.

Seçtiğim ankart geleceğe yönelik mi acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: selimsoy

quote:

Orijinalden alıntı: Se_co

Sistem topluyorsanız bu sisteme en fazla 6 Gb rahat gider fakat en uygunu 4 GB tır.. çok fazla birşey yapmayacaksan 4 GB lık ram rahat yeterli gelir ileride tekrar değiştirebilirsiniz ama önemli olan anakartın geleceğe yönelik olması lazım.

Seçtiğim ankart geleceğe yönelik mi acaba?

Gelecekten kastınız nedir?
    Öncelikle geleceğe yönelik sistem demek; yakın geleceğin teknolojilerinin kullanılabileceği ve yakın gelecekte (Bence 1.5 Seneden fala değil) işlemcisi ve ekran kartını yükseltildiğinde board değişimi istemeyen bir sistem demek değil sadece. Gelecekte KASA+PSU'nun da kullanılabilesi gerek.
    Geleceğe yönelik sistem kurarken amacınız en pahalı board'u almak yerine (Bence BOARD değişimi upgrade yaparken çok da kaçınılması gereken bir şey değil.) en pahalı(f/p) KASA+PSU seçeneğine yönelmeniz.
    EKSTREM o/c yapmayacaksanız, GELECEĞE YÖNELİK aynı özellikteki boardları daha ucuza alabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.