Ram almak istiyorum yardımcı olur musunuz?
-
-
makinenin modelini yaz. belki tek slot var ya da tümleşik ya da 4 yanına 8 takınca çalışmayacak buradan bilemeyiz biz takıp deneyeceksin ya da çıkıyorsa elindeki ram lehimli değilse iki tane yeni 8gb alıp yine deneyeceksin. notebookta masaüstü gibi tak çalıştır olmaz biosları falan özel olur ve ram destekleri cehennemden beterdir. sana bi samsung 2400mhz 8gb CL17 notebook ram ama kesin çalışır demiyorum.
www.n11.comSamsung M471A1K43CB1-CRC PC4-2400 8 GB DDR4 2400 MHz CL17 Notebook Ram Fiyatları ve Özelliklerihttps://www.n11.com/urun/samsung-m471a1k43cb1-crc-pc4-2400-8-gb-ddr4-2400-mhz-cl17-notebook-ram-1119132?magaza=tirsem
-
Laptopın markası Lenovo ideapad 3 15ada05 81W1005VTX
-
4gb olmasından şüphelenmiştim zaten ama evet dediğim gibi tümleşik ve sökemiyorsun elindeki rami.
https://www.epey.com/laptop/lenovo-ideapad-3-81w1005vtx.html
söküp 2x8 takabilseydin uyum konusu en problemsizi olurdu ama 16gb desteklemiyor zaten. yani 4+8 yapmak durumundasın ya netten alıp deneyeceksin olursa olacak olmazsa iade edeceksin ya da çevrende notebook tamir eden dükkan varsa ona yükselteceksin ya da lenovo teknik servisi varsa ona yaptıracaksın ben sana ucuzdan pahalıya doğru saydım en ucuz kendin netten alıp denemen olur.
-
Evet zaten içinde 4gb gömülü ram var, yanında bir slot var boş yuva ona takacagım bunu, sence linkini attığın rami taksam nası olur?
-
şimdi sana uzun uzun notebooklarda hatta masaüstünde farklı ramlerin neden uyumsuz olabileceğini anlatmayayım ama eğer netten alıp denemek istiyorsan en çok şans vermen gereken rami attım. başka yerden alırsın en ucuzu gibi bir iddiam yok çok uzun araştırmadım. yani bu iş üretim yerine göre bile değişir sendeki kore malıdır benim attığım çin malıdır farklı marka çip kullanıyorlardır aynı model altında o yüzden bu işin %100 garantisi yok. iadesi kolay bir yerden hb amazon gibi varsa aynısı alabilirsin ben sana modeli gösterdim satıcı farklı site olabilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X