Şimdi Ara

RAM Benchmark(Everest/AIDA64) sonuçları buraya... (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
404
Cevap
2
Favori
49.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kingston Hyperx 1200 mhz 5-5-5-12 & Core 2 Duo E6550 2.33@3.37GHZ

RAM Benchmark(Everest/AIDA64) sonuçları buraya...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heady -- 16 Şubat 2008; 16:01:13 >
  • bu da benden.. sınırlar henuz hıc zorlanmadı......hehe

• ''fikir olsun'' düşüncesi ile ekledim .

http://img99.imageshack.us/my.php?image=festinaib8.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi festina -- 25 Şubat 2008; 6:46:54 >
  • İşyerindeki 512 Mb lık DANE-ELEC marka ve chipleri kullanan rami imzamdaki sistem ile bir test edeyim bakalım ne kadar OC olacak dedim.Gözlerime inanamadım ve bendeki takoz CORSAIR lere o kadar para verdiğim için bir kez daha pişman oldum...

Bu ram default olarak 667 Mhz ve 5-5-5-15 timingde çalışıyor...

Benim çıktığım son nokta ise 2.4 volt ile 4-4-4-5 timiglerle 1100 Mhz.2.2 volt ile gene 4-4-4-5 timing ile 1035Mhz gördü. Nasıl ama...

Everest sonucunda ise tek kanal olmasına rağmen 8000 MB/sn e yaklaştı...

•  RAM Benchmark(Everest/AIDA64) sonuçları buraya...

Ramler iyi değil sanırım. Bir de işlemciyi Windsor çekirdekli almak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzgünK -- 2 Mart 2008; 0:35:13 >
  • @ÖzgünK ramlerine biraz OC yaparsan iyi değerlere çıkar herhalde.İşlemcidede Windsor isteyen bir seni gördüm.Brisbane iyidir...
  • Arkadaşlar ben bu sonuçları aldım
    ve hiç anlamam bu ışlerden ancak 5 gun once ramlerimi degıştırttım
    ve şu anda bılg. da 2 tane 1 gb kingston 533 luk ram takılı
    laptop v2045 var bende ve sankı eskıden makinam daha ıyıydı
    2 tane 256 varken daha ıyıydı bılgısayarımın performansı
    sizce bu performans ıyımı 2gb rami olan bir laptop ıçın

• 2x512 ddr 400 elixir 3-3-3-8 amd64 3700 cpu

• 5-5-5-15 2.55v kingston 667Mhz 1Gb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ylpc -- 6 Mart 2008; 15:17:42 >
  • Corsair 2*1 xms2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi troleybus -- 8 Mart 2008; 21:01:05 >
  • Çekinerek %5 lik artırma yaptım. Çarpanı 350 yaptım. Fark sonuçları:
  •  RAM Benchmark(Everest/AIDA64) sonuçları buraya...
  • @troleybus senin bu ramler 1000 i çok rahat geçer çekinme bastır.Ramlerinde işlemcinde OC için çok uygun...
    Ramlerin timinglerini fazla düşürme 5-5-5-15 in altına fazla düşmemeye gayret et...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle58 -- 10 Mart 2008; 10:30:49 >
  • Benim takoz Corsairlere rağmen gene Corsair marka yeni ram aldım.XMS2 PC6400C4...
    Çıktığım nokta 1080 Mhz 5-5-5-15.1093 Mhz e 5-5-5-5 timing ile de bilgisayar açılıyor ama stabil değil ve bu sebepten test sonucu olarakta daha düşük sonuç verdi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle58 -- 10 Mart 2008; 20:57:47 >

• Bugün biraz hızaşırtma denemesi yapayım dedim cpu'yu 3.7'ye çektim ram'i de 1230 mhz'e ayarladım ama cpu'yu hava ile soğuttuğumdan mı yoksa macundan mı bilmiyorum Orthos testine 2 dakika ancak dayanabiliyor sistem. Bende mecburen zamanlamalarla oynadım ve birazdık fsb ve frekans arttırdım ancak yazma, okuma ve kopyalama verileri hala istediğim gibi değil

2.5 volt voltaj ile 1224 mhz günlük değerlere ayarladım :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dil-Tarih -- 11 Mart 2008; 21:07:35 >

• @Conqueror_Pasha ramleri 2.5 V ile günlük nasıl kullanabiliyorsun.Isı sorununu nasıl çözdün?
    Ramlerin iyi değerlere çıkmış ama timingleri düşüreyim derken ramlerin stabilitesi bozulduğu için sonuçların böyle kötü çıktı herhalde benim bir üst mesajımda oldugu gibi.Büyük ihtimal timingleri yükseltip 5-5-5-15 yaptığında daha iyi sonuçlar alabilirsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: eagle58

Arkadaşlar Ramlerin hızının sadece frekans ve timinglere bağlı olmadığının farkına vardım.Herkes everest programında "Cache & Memory Benchmark" uygulayıp Marka-Model-Frekans ve timinglerini yazarsa daha objektif bir değerlendirme olur diye düşünüyorum.
    İlk olarak ben ekleyim.

hocam sen bu degeri nasıl aldın neler yaptın ne marka rem kullaandın bana anlatırmısın..

bunuda ben yaptım cok ugraştım ama senin degerlerine hic bir sekilde yaklaşamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meymet -- 12 Mart 2008; 8:01:18 >

• @Meymet senin verdigin bu değerleri CORSAIR XMS2 PC6400 v6.2 2*1 GB ramlerle aldım.Değerlerin bu kadar yüksek çıkmasının sebebi 1T olması.Yalnız ben bu ramleri tavsiye etmem.Yani V6.2 olanını.Yoksa CORSAIR çok iyi ram yapıyor.Diğer bir CORSAIR ram ile aldığım sonuçları bir önceki mesajda verdim...
    CORSAIR...
  • arkadaşlar ben amlerimi test etmek istiyorum ..bir program söylermisiniz bununla iligi..yani ramlerimde sorun var mı yok mu bilmek istiyorum?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Conqueror_Pasha

Bugün biraz hızaşırtma denemesi yapayım dedim cpu'yu 3.7'ye çektim ram'i de 1230 mhz'e ayarladım ama cpu'yu hava ile soğuttuğumdan mı yoksa macundan mı bilmiyorum Orthos testine 2 dakika ancak dayanabiliyor sistem. Bende mecburen zamanlamalarla oynadım ve birazdık fsb ve frekans arttırdım ancak yazma, okuma ve kopyalama verileri hala istediğim gibi değil

2.5 volt voltaj ile 1224 mhz günlük değerlere ayarladım :

bu voltajda ne kadar soğutursan soğut ramlerin kesin bozulacaktır haberin ola

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.