Şimdi Ara

RAM Benchmark(Everest/AIDA64) sonuçları buraya... (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
404
Cevap
2
Favori
49.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

RAM Benchmark(Everest/AIDA64) sonuçları buraya...
  • Skorumu Geliştirdim Timingler Berbat Olduğu Halde Yüksek Frekanstsa Hızlı Oluyor
    Değer 2.55V İle Alınmıştır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ylpc -- 13 Mart 2008; 21:12:13 >

• arkadaşlar ramlere biosdan mı o/c yapıyorsunuz acaba? ve ben ramlerimi test etmek istiyorum bi sorun varmı yok mu diye o/c yaptıkdan sonrada bi sorun olup olmadığını test etmek içn hangi programı kullanıcam? lütfen yardımcı olurmusunuz ...
  •  RAM Benchmark(Everest/AIDA64) sonuçları buraya...
  • OCZ sli ready ramler... Maksimum 1000 mhz e çıkıyor...

• ya bi arkadaş ardım etsin bu programı nereden indirebilriim??? ve siz nereden o/c yapıyorsunuz biosdan mı???????????
  • ewt Biosdan yapılıyor oc.

everest den yapıyoruz arkadaşım bu testi.
  • arkadaşlar buraya nasıl resim konuyor bi türlü yapamadım
  • niye burda skorlar bi yerde toplanmıyor daha faydalı olabilir.. 5dk lık ddr3 deneme şansım oldu fiyatları ne zaman düşçek bu meretlerin bakalım

skor kötü olabilir , direk set edip aldım vistada

Name: hey
    Brand: OCZ
    Model: DDR3-1800 8-8-8-27 Platinum
    Size: 2GB Kit ( 2x1GB )
    Voltage: 2.22V (bios)
    Timings: 7-7-7-20
    Frequency: 1010MHz ( DDR3-2020 )
    CPUz Validation: i have valid 1.44 , needed 1.44.1
    Cooling: Air Cooling
    Motherboard: Asus P5E3 Deluxe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hey -- 16 Mart 2008; 16:02:48 >

• OCZ Reaper ddr2 800

• 3 gb ddr2 667 mhz kıngston ram kullanıyorum. ıkısını takınca dual calısıyor. test sonucları dual olarak daha ıyı cıkması gerekırken.3 gb sıngle olarak daha ıyı cıkıyor

• Veritech 800

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 21 Mart 2008; 23:02:07 >
  • OCZ Platinum
  • Corsair 675 v7.1 promos

bu testte islemci ve rame gerekli mhz yi vermeden zamanlama hic bir ise yaramiyor.3-3-3-5 sonucu

su mantikli olani

• Cok guzel bir konu,anladığım kadari ile testlerimin sonucunda işlemci ve chipset çok daha önemli ramler 3. planda oldugunu dusunuyorum,
    Penitum d 2.8 ghz takoz işlemcim 955x anakart ve geil 5300 66hz ram ile bir kaç test yaptım
    işlemci %33 overclock ve ramlerin defualt ayarları iken latency 77.6 iken,
    işlemci %33 overclock ve ramler 885 mhz 4-4-4-12 iken 70.2

işlemci %50 overclock(4.2 ghz) ve ramler 800 mhz 5-5-5-15 iken

Geil okuma hariç çok iyi ram değilmiş,zamanında 300 ytl vermiştim ama sistemime gore iyi ram :)

• Skorumu Biraz Daha Geliştürdüm 8984

• Buda benden olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solid -- 25 Mart 2008; 23:04:46 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: eagle58

@Conqueror_Pasha ramleri 2.5 V ile günlük nasıl kullanabiliyorsun.Isı sorununu nasıl çözdün?
    Ramlerin iyi değerlere çıkmış ama timingleri düşüreyim derken ramlerin stabilitesi bozulduğu için sonuçların böyle kötü çıktı herhalde benim bir üst mesajımda oldugu gibi.Büyük ihtimal timingleri yükseltip 5-5-5-15 yaptığında daha iyi sonuçlar alabilirsin...

İnan denedim hocam şahsen 1300 mhz rekorları konusu (hey hocamın heyt be dedirttiği) ve senin açtığın bu konuya bakıyorum da AMD çipsetli sistemler ben anakarttan olduğunu düşünüyordum ama AMD işlemci yapısı gereği odüşük frekansta oldukça iyi kopyalama ve yazma değerlerine ulaşıyorlar.

Zamanlamalarla çok oynadım ama nafile anakarttan mı bilmiyorum bir türlü 1230'u aşamadım az daha havaya uçacaklardı.Zamanlamaları düşürdüğüm zaman Crucial'ların şanına hiç yakışmayacak sonuçlar çıkıyor denemedim zannetmeyin.

Soğutma olarak da basit bir soğutma OCZ XTC Cooler kullanıyorum ama kasada 25 cm'lik fan olduğu için taze hava 41 derecede sorunsuz çalışmasını sağlıyordu ki geçen hafta 2 gb'lık kitin 1 GB'ı mefta oldu :) Diğeri de yolcu sanırım sistem mavi ekran vermeye başladı 1000 mhz çektim korkumdan şimdi sorunsuz.

Acemilik ve özentinin hazin sonu diyorum ama iyi bir ders oldu.

• quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

bu voltajda ne kadar soğutursan soğut ramlerin kesin bozulacaktır haberin ola

Mesajının tarihine baktım da kahin olduğunu düşünmeye başladım gerçi korkmuyor da değildim ama hadisde ''Cahil cesur olur'' demiş ya Peygamberimiz (S.a.v) aynen öyle oldu. Kitten 1 GB ram şimdi ABD yolcusu ve 1 haftadır yolda

Konuyu unutmuşum ne zamandır satış ilanlarımı güncelleme dışında siteye uğramaz oldum.

Artık rekorlardan uzak duracağım o bu işin profesyonellerine aitmiş benim gibi özentili acemiler aklını başına almalı

• A-DATA 2 X 1 GB DDR2 800 MHZ +/ VITESTA EXT (KUTULU-SOG.) +0.3 volt

Memory bus 400-500 değerleri

3000 mhz de ramlari hangi (400-500) mhz de çalışması sağlıklı olur.
    500mhz yaptığımda işlemciyi 3200 e voltunu 1.35 ayarlamıştım.
    Fakat bilgisayarı yi yeniden başlattığımda yine 3000 olarak açıldı.
    Overcloc yapmaya yeni başladım.Bu iş bağımlılık yapıyor kurcalamadan rahat edemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dandini -- 26 Mart 2008; 22:55:42 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.