Şimdi Ara

RAM ÇALISMIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar aldigim urun bu.TEk slotta 2gb ram var.4gb yukseltmek istedim.
    Ancak 2 farkli yerden 4 gb ram denedim.ancak bilgisayarim acilmadi.
    Yardimci olurmusunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stoploss30 -- 18 Temmuz 2015; 11:27:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Notebook modeli ne? Muhtemelen her slotta 2gb ram destekliyor notebookun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drk_m

Notebook modeli ne? Muhtemelen her slotta 2gb ram destekliyor notebookun.

Sadece tek Slot var.
    2 ram denedım,ancak pc acılmadı

Lenovo G50-30 80G001XBTX Notebook

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stoploss30 -- 17 Temmuz 2015; 9:10:32 >
  • Hdd çıkarıp yerine SSD taktım.ondan kaynaklanıyor olabilir mı?
    Ozellıklerınde 16gb desteklıyor,gorunuyor.

• İşlemciniz max 8gb desteği sunar.2 farklı ram denediniz olmadıysa makine ram seçiyor olabilir üzerindeki ramin marka ve özelliklerinde seçim yapın bu şekilde mi yaptınız.Birde geçen gün bir arkadaş bu işlemciye sahip bilgisayarda ram değişikliğine gidecekti ram hızını sormuştu.İşlemci üreticisinin verdiği bilgiye göre max ram hızı 1333mhz gözüküyor siz 1600 alır takarsınız olmaz verdiğiniz linkler açılmadığı için farazi konuşuyorum hangi ramleri aldığınızı göremiyorum.
  • Farklı derken 1333 mhz hızında kingston marka,bırını bımeksten,dıgerını hb dan aynı ürünü denedım.
    Daha öncede defalarca ram değiştiren biri olarak ilk defa böyle birşey başıma geldı.
    Ptesı servise danısacagım.

Ürün lınklerını yenıledım

http://www.netsiparis.com/lenovo-g5030-80g001xbtx-notebook

http://www.vatanbilgisayar.com/kingston-4gb-1333mhz-ddr3-cl9-notebook-ram-12570.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stoploss30 -- 18 Temmuz 2015; 11:27:02 >

• Lenovo servisi ile görüştüm.lenovo bilgisayarlarda Ram yükseltme sadece servis tarafından ve onların belirlediği fiyattan yapılabiliyormuş?
    Böyle bir uygulamayı ilk defa duyuyorum.Konu hakkında deneyimi olan var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ram Sorunum
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • stoploss30 S kullanıcısına yanıt
    Lenovo dediğinin meali şu : " Biz sizi çok güzel kazıklayacaz. Siz gönderin bize notebook u " :-)

O ram 1.5 v luk siz bir de 1.35v liklerden deneyin.

• İşlemci özelliklerinde ddr3L 1333 desteklediği belirtilmiş, taktığın ramin ddr3L olmasına dikkat ederek tekrar dede, sorun olmaması lazım.
  • Hocam 1.35v varmış birde onlardan deneyecegım.

• stoploss30 S kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın dediği de zaten o meale geliyor hocam. Ddr 3l ün sonundaki l harfi low power ı temsil ediyor. Normalde 1.5v kullananlar ddr3 diye geçerken 1.35v kullananlar ddr3l diye geçiyor. Ben sizin konuya baktıktan sonra hepsiburada.com da bir taneye baktım. Başlığında 1.35v yazarken özelliklerinde 1.5v yazıyordu. Yani siz de bakarken dikkatli olun. Gerekirse mesaj atıp sorun onlara.

• Hocam aynı cihazdan bende aldım. Yalnız sizin gibi ram alıcam fakat siz ne yaptınız sorunu çözdünüz mü? 4 yada 8 ram takacağım @stoploss30 malum yanlış yapmayalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beycan_18

Hocam aynı cihazdan bende aldım. Yalnız sizin gibi ram alıcam fakat siz ne yaptınız sorunu çözdünüz mü? 4 yada 8 ram takacağım @stoploss30 malum yanlış yapmayalım.

Ram yükseltmeyi erteledim.HDD yi komple cıkarıp SSD taktım,şuan için memnunum.
    Araştırmalarıma göre ram alırken 1,35v olmasına dikkat edilmesi gerekiyormuş.
    Ürün özelliklerinde-seri numarasında low veya L ibaresi olması gerek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.