Şimdi Ara

Ram Cpu .. İle alakalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler suan sistemim 4000 + Amd Athlon günlük 2.31 ghz da %10 overclockla çalıştırıorum imzamdaki sistemi fakat aklıma takılan bişi var Bu cpu overclock 'unun ramle olan bağlantısı suan Cpu Fsb Standart 200 deyken 220 de çalıştırıorum fakat bunun ram için sınırı nedir biliorum birde Bios menüsünde Ddr voltage denilen bir kısım var 1.95 w dior bunuda artırabilirim opsiyonel yapmıs fakat bu sisteme zarar verirmi vede bu cpu ile olan overclocka katkı sağlarmı teşekkurler ..

• Bu arada Everest Ultimate Edition da Bellek yolu hızı 330 mhz gözüküo .
  • Arkadaşım o belleklere maksimum 2.05 volt ver. Sonrası bazen problem olabiliyor. Çünkü her anakart aynı ram çarpanına sahip değil. Örneğin, FSB:450 Ratio:8 CPU:3600 Ram:900 Mhz oluyorsa, senin anakartta çarpan 1,5 olabilir ve Ram hızı 675 olur. CPUZ yi devamlı gözlemleyerek FSB-RAM ilişkisini buraya yazarsan daha çok yardımcı olabiliriz. Örneğin, 13:10 gibi.

Anakartın için söylüyorum; birçok kişinin DIMM voltaj regulatörü duman oldu. Bellek gerçek saatini artırmanın (tabi voltajla birlikte) mutlaka faydası var. Bu farkı zaten Everest karşılaştırmalı testlerde görürsün. Bir zaman sonra deneyerek o bellekler ile FSB maksimum ne kadar gidiyor zaten anlarsın. Mesela imzamdaki sistem beni 3.9'a kadar taşıyabildi. İşlemci daha gidiyor, ama bellekler artık izin vermiyor, sistem açmıyor mavi ölüm ekranı geliyor reset atıyor felan...

Ram voltajını 700 Mhz ve üstünde artırmaya başla. Tabi +0,05 gibi küçük kademelerle. Parmak ucuyla da bellek sıcaklıklarını kontrol et. Single channel çalışıyorsan yolun daha açık. FSB'yi 10 ar 10 ar artır. Hemen voltaj verme.

• resim at resim
  • quote:

FSB'yi 10 ar 10 ar artır. Hemen voltaj verme
    =) Zaten Min Cpu fsb 200 Max 232 Ben 220 verdim durdum daha da ne voltage verdim nede carpanla oynadım
  •  Ram Cpu .. İle alakalı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.