Şimdi Ara

Ram den anlayan gelsın bı sorum olcak :S

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kingston pc2 6400 2gb 800mhz bıde veritech 2gb ddr2-667 mhz sımdı bu verıtech ı kuzenden aldım onda calısıyodu vın 7 de benmkısınde calısmıyor 2 ram ı takıyorum wındows yuklenme goruntusunde 4 ısık tan 1 tanesı tam gozukurken reslenıyo pc !!! sorun ne olabılır
    bıos dan mhz ayarlarınıda degıstrdım olmadı
    ram ı xp hdd de taktımı gozukuyo ama 3.25 gozukuyo
    anakart 4 gb ram alıyo bu arada.

• xp de 3,25 gözükmesi normal çünkü xp en fazla 3,25 kullanabiiliyor (istisnalar hariç)

yeni taktığın 2 gb lık rami tek çalıştırda dene bir de hocam bakalım
  • vın 7 de calısmıyo ama xp de tek calısıyor bende cok sınır oldum 2 gundur ugrasıyorum
  • bılen yokmu ya
  • windows 7 de çalışmıyor ama xpde çalışıyordan kastın nedir tam olarak anlayamadım.Sanırım bu ikisi farklı bilgisayarlar.Belkide anakart ramleri beğenmiyordur ?

Öncelikle iki rami de takıp biosa girebiliyorsan iki rami de 667 mhz olarak ayarla ve kaydedip çık.Daha sonra biosa tekrar gir ve ikisininde 667 mhz olarak çalıştığından emin ol.Şimdi bilgisayarı açıp windowsun gelmesini bekle eğer reset atarsa veya mavi ekran verirse ramleri farklı slotlara takıp dene.Yine sonuç alamazsan tek tek dene.Teker teker taktığında çalışıyorsa birbiriyle veya anakartla uyumsuz olabilir.Bu aslında biraz şans işi.İşletim sisteminle falan ilgisi yok yani

Ha bu arada 3.25 gb görünmesinin sebebi 32 bit işletim sistemi kullanman.Eğer 64 bit işletim sistemi kurarsan 4 gb olarak görünecek ve kullanılabilecektir.

• yok sadece hdd ler degısık baska pc dıgıl yanı bıos dan dedıklerını yaptım kardes ama bı sonuc alamadım bos bı hdd ye 64 bıt vın7 atıp denesemmı orda ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.