Şimdi Ara

RAM hakkında acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar öncelikle 2 sorum olucak size;

1)Bende 3 yıldır kullandıgım Casper bi bilg. var ve üzerinde ddr3 1066mhz 4 gb bi ram var fakat içinde extra slotta var 4 gb daha alıp takmayı dusunuyorum ama sistem destekler mi maximum olarak onu nasıl öğrenebilirim bulamadım.

İşlemci intel core i5 M480. Sitesinden girip bakınca 8 gb'a kadar destekler diyorum ama maximum bellek işini anakartişlemci mi sorguluyor merak ediyorum.
    Bilgisayarda 4 gb ram var fakat bilg. özelliklerinden bakınca 3.80 gb gözükmekte.
    Kısaca alsam aynı frekans hatta aynı marka ram'i (sahibinden'den buldum bu arada 100 tl'ye) 8 gb'a cıkarabilir miyim Ram'i ?

2) 2.olarak ta bilgisayarıma ssd bağlayıp bağlayamayacağımı nasıl öğrenebilirim ?

Yardım ederseniz sevinirim.

• carlos_1903 kullanıcısına yanıt
    Oncelikle ssd her sata girisi olan pcye baģlanir

Ikinci olarak pc nin anakart modelini cpuz dan bakip sohlerseniz ram konusunda yardim ci olabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Playexata

Oncelikle ssd her sata girisi olan pcye baģlanir

Ikinci olarak pc nin anakart modelini cpuz dan bakip sohlerseniz ram konusunda yardim ci olabilirim

ssd hakkında verdiğiniz cevap için çok tşk ederim en azından aklıma takılan bi soru cevap bulmus oldu.
    ve anakart marka modeli de : PEGATRON H36ST CPU-Z'de mainboard kısmında yazanlar
    Sanirim 2*4 8gb ramndestekliyor fakat alicağiniz ramin ozelliklerinin birebir ayni olmasi gere kir aksi halde cakisir

Ayriyetten ram hakkinda daha saglikli bilgi icin servisi arayin cunku markalar anakartlari ozel modifiye ettirebiliyor yani ayni model kartlarin destekleri farkli olabiliyor
    iyi forumlar
  • quote:

Sanirim 2*4 8gb ramndestekliyor fakat alicağiniz ramin ozelliklerinin birebir ayni olmasi gere kir aksi halde cakisir

Ayriyetten ram hakkinda daha saglikli bilgi icin servisi arayin cunku markalar anakartlari ozel modifiye ettirebiliyor yani ayni model kartlarin destekleri farkli olabiliyor
    iyi forumlar

bitane aynı marka buldum aslında ram olarak herşey aynı sadece üzerindehttp://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-4gb-pc3-8500-1066mhz-204pin-laptop-notebook-sodimm-cl7-1.5v-210288398/detay bu linke 1040.TW yazan yerde benim ramde 1104.TW yazıyor. Eğer bu ikisi arasında bi fark yoksa alayım ben bu ram'i. çünkü işlemci olarakta baktım 8 gb destekliyo yazıyo eğer işlemci sorguluyorsa işte ama ram işini

Kendi raminizin modelini cpizdan bakin eger ayni ise sikinti cikartmayacaktir
  • quote:

hersey aynı gibi gözüküyo valla tek fark o dediğim sayılar geri kalan hersey aynı.
    şuan tek istediklerim ram ve ssd ikisi hakkında da son 1 saat itibari ile baya bilgi öğrendim sayılır. yardımınız için çok tşk ediyorum sağolun
  • quote:

Orijinalden alıntı: carlos_1903

quote:

hersey aynı gibi gözüküyo valla tek fark o dediğim sayılar geri kalan hersey aynı.
    şuan tek istediklerim ram ve ssd ikisi hakkında da son 1 saat itibari ile baya bilgi öğrendim sayılır. yardımınız için çok tşk ediyorum sağolun

Alıntıları Göster
    Ssd evet takılır şu anda kullandığın hard disk i koyacak yerin varmı sorunda burda başlıyor zaten laptop üreticisi sdd için yer koydumu koymadıysa takamazsın
    Söyle birşeyde ilave edeyim sdd i sataya bağladıktan sonra hdd ni optik sürücünün yerine koyup anakarta bağlarsın optik sürücün içinde kasa alırsın flash dan takıp kullanırsın felan filan
    Ram evet 4 gb daha aynı mhz de çalışan ram alırsan sorunsuz kullanabilirsin
    i5 m... işlemci markandan laptop olduğunu algıladım sanırım arkadaşlar gözden kaçırmış konuyu başlatırken keşke ayrınlı bilgi verseydin o işlemciyi masaüstünde kullanıyorsan bilemem tabi
    laptop markanı ayrıntılı yazarsan sdd için daha çok yardımcı olabilirim....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi squill -- 12 Mayıs 2015; 1:03:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: squill

Ssd evet takılır şu anda kullandığın hard disk i koyacak yerin varmı sorunda burda başlıyor zaten laptop üreticisi sdd için yer koydumu koymadıysa takamazsın
    Söyle birşeyde ilave edeyim sdd i sataya bağladıktan sonra hdd ni optik sürücünün yerine koyup anakarta bağlarsın optik sürücün içinde kasa alırsın flash dan takıp kullanırsın felan filan
    i5 m... işlemci markandan laptop olduğunu algıladım sanırım arkadaşlar gözden kaçırmış konuyu başlatırken keşke ayrınlı bilgi verseydin o işlemciyi masaüstünde kullanıyorsan bilemem tabi

evet notebook'tan dolayı sorduğum şeylerdi hepsi ve aklıma bi kaç soru daha düştü daha doğrusu ben üzerinde ki sata hdd'i cıkarıp yerine gene 2.5''lik bi ssd takmayı dusunuyorum fakat tek ssd hdd olsa olmaz mı yani ssd'yi takıp normal sata hdd'e kurar gibi bi win7 kursam olmaz mı ?
    sonra bi hdd kutusu ile cıkan sata hdd'i de harici hdd gibi kullanıp depolamamı ona yparım diye düşünüyorum.

Ve ram olarakta 4 gb üzerinde var 1066 mhz tek yapmam gereken bi 1066 mhz frekansta mı almam yani aynı marka almam şart mı yoksa farklı bi marka alıp sadece frekansları tuttursam yetiyor mu ? şimdiden tşk ediyorum cevaplayacağınız sorular için

• quote:

quote:

evet notebook'tan dolayı sorduğum şeylerdi hepsi ve aklıma bi kaç soru daha düştü daha doğrusu ben üzerinde ki sata hdd'i cıkarıp yerine gene 2.5''lik bi ssd takmayı dusunuyorum fakat tek ssd hdd olsa olmaz mı yani ssd'yi takıp normal sata hdd'e kurar gibi bi win7 kursam olmaz mı ?
    sonra bi hdd kutusu ile cıkan sata hdd'i de harici hdd gibi kullanıp depolamamı ona yparım diye düşünüyorum.

Ve ram olarakta 4 gb üzerinde var 1066 mhz tek yapmam gereken bi 1066 mhz frekansta mı almam yani aynı marka almam şart mı yoksa farklı bi marka alıp sadece frekansları tuttursam yetiyor mu ? şimdiden tşk ediyorum cevaplayacağınız sorular için

Alıntıları Göster
    olur neden olmasın, ama dvd sürücüsünü çıkarıp oraya eski hdd nizi takmanız daha kullanışlı olacaktır, sonuçta dvd sürücüsünü sürekli kullanmıyorsunuz harici bir sürücü kullanabilirsiniz.

birde ssd için ne kadar bütçe ayırdınız 120 gb bir ssd 150 liradan başlıyor kalitesine göre fiyatları değişir

• quote:

Orijinalden alıntı: Whisper81

olur neden olmasın, ama dvd sürücüsünü çıkarıp oraya eski hdd nizi takmanız daha kullanışlı olacaktır, sonuçta dvd sürücüsünü sürekli kullanmıyorsunuz harici bir sürücü kullanabilirsiniz.

birde ssd için ne kadar bütçe ayırdınız 120 gb bir ssd 150 liradan başlıyor kalitesine göre fiyatları değişir

Alıntıları Göster
    evet tek sdd le kullanabilirsin ama sahsen ben 100-200gb hafızası olan bir bilgisayar istemem :D ondan dolayı yazdım . Filmdir oyundur dizidir programdır koyacak ek bir hafızası cok hdd olmasını isterdim. Usb hdd kulanmaya üşenmiyorsan evet sen bilirsin :D

ram de ise aynı marka olması gerekmiyor 4gb aynı mhz alsan da olur.eski ramin aynısını bulabiliyorsan garanti olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Blue Sun

dvd cıkarmak istemiyorum acıkcası cunku cok laptop donanımından anlayan birisi degilim masaustu olsa amenna ama notebook'ta daha dün içini açtım temizledim hayatımda ilk defa varın siz düşünün.
    dvd'yi format gerekirse diye cıkarmak istemiyorum ne bileyim harici dvd sürücüsüne de para vermek istemiyorum suan için tek düşündüğüm ssd'yi notebook'un içine sata hdd yerine takıp win7 kurmak ve bi hdd kutusu ile de cıkan sata hdd'i harici hdd gibi kullanmak.

ssd fiyatlarına bende baktım 140-150 liraya 120-128 gb ssd'ler yeter bana diye düsünüyorum sistem içinde olsa olur zaten dediğim gibi cıkanı harici hdd yapacagım için çok yer sıkıntım olacagını düsünmüyorum.

• quote:

evet tek sdd le kullanabilirsin ama sahsen ben 100-200gb hafızası olan bir bilgisayar istemem :D ondan dolayı yazdım . Filmdir oyundur dizidir programdır koyacak ek bir hafızası cok hdd olmasını isterdim. Usb hdd kulanmaya üşenmiyorsan evet sen bilirsin :D

ram de ise aynı marka olması gerekmiyor 4gb aynı mhz alsan da olur.eski ramin aynısını bulabiliyorsan garanti olur

bana hafıza gerekmiyor ki açıkcası ben cok depocu biri değilimdir işm bitti mi silerim bana 100-200 gb ta olsa yeter acıkcası geri kalan dosyalarım zaten 3-5 bişey ve onları da harici hdd olarak tak cıkar olarak kullanırım diye düsünüyorum. Film,dizi haddinden fazla izlerim ama 1-2 oyun yeterli bana zaten steam kullandıgım için oyundada indir kaldır bidaha ara et sorun yaşayacağımı sanmıyorum.

Ram'de de aslında aynı marka hatta aynı model üstte ki uzun numaraların hepsi aynı yani birebirini buldum. Ama satan bi bilg. firması olunca 100 tl'ye satıyor millet cıkmasını baska marka olanını 50-60 liraya satıyor. o yuzden aynı marka olmak zorunda mı diye sordum işin acıgı aynı ddr3 1066 4gb olan her markayı alabiliyorsam amenna onlardan alayım diye diyorum

• quote:

quote:

dvd cıkarmak istemiyorum acıkcası cunku cok laptop donanımından anlayan birisi degilim masaustu olsa amenna ama notebook'ta daha dün içini açtım temizledim hayatımda ilk defa varın siz düşünün.
    dvd'yi format gerekirse diye cıkarmak istemiyorum ne bileyim harici dvd sürücüsüne de para vermek istemiyorum suan için tek düşündüğüm ssd'yi notebook'un içine sata hdd yerine takıp win7 kurmak ve bi hdd kutusu ile de cıkan sata hdd'i harici hdd gibi kullanmak.

ssd fiyatlarına bende baktım 140-150 liraya 120-128 gb ssd'ler yeter bana diye düsünüyorum sistem içinde olsa olur zaten dediğim gibi cıkanı harici hdd yapacagım için çok yer sıkıntım olacagını düsünmüyorum.

Alıntıları Göster
    usb ile format atmak daha kolay, dvd den atmaya göre daha hızlı ve daha pratik, sırf sürücüyü format atmak için bulundurmak pc de gereksiz, özellikle de usb ile sistemi kurabilme olanağınız varken

ben yinede dvd yerine nasıl hdd takacağınızı belirteyim belki sonradan kararınızı değiştirirsiniz.

öncelikle buna benzer bir dvd hdd kutusu alacaksınız, tabi almadan önce dvd niz sata mi ide mi onu kontrol edip ona uygun sata yada ide kutu alacaksınız

bu ürün kaliteli değil ama yinede iş görür fiyatları bu civarda
    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/ssd-kizak-dvd-to-hdd-ssd-extra-yuva-kutu-164404639?gclid=CN-41672vMUCFUP3wgodVngA7w&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0

dvd yi çıkarmak zor değil, genel olarak sürücüyü tutan 1 tane vida olur arka kapağını açtıgınız zaman, onu çıkardığınız da hafifce iterseniz dvd yuvasından çıkar.
    2.5inc hdd nizi bu kutunun içine yerleştirip kenarlarındaki 4 vida ile hdd yi kutuya sabitledikten sonra, çıkardığınız dvd yerine aynen takacaksınız bu kadar

@squill dediği gibi 100-200 gb hafızası olan bir pc bende istemem

• quote:

usb ile format atmak daha kolay, dvd den atmaya göre daha hızlı ve daha pratik, sırf sürücüyü format atmak için bulundurmak pc de gereksiz, özellikle de usb ile sistemi kurabilme olanağınız varken

ben yinede dvd yerine nasıl hdd takacağınızı belirteyim belki sonradan kararınızı değiştirirsiniz.

öncelikle buna benzer bir dvd hdd kutusu alacaksınız, tabi almadan önce dvd niz sata mi ide mi onu kontrol edip ona uygun sata yada ide kutu alacaksınız

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/ssd-kizak-dvd-to-hdd-ssd-extra-yuva-kutu-164404639?gclid=CN-41672vMUCFUP3wgodVngA7w&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0

dvd yi çıkarmak zor değil, genel olarak sürücüyü tutan 1 tane vida olur arka kapağını açtıgınız zaman, onu çıkardığınız da hafifce iterseniz dvd yuvasından çıkar.
    2.5inc hdd nizi bu kutunun içine yerleştirip kenarlarındaki 4 vida ile hdd yi kutuya sabitledikten sonra, çıkardığınız dvd yerine aynen takacaksınız bu kadar

işin açığı şuan tek korkum formattan yana usb ile hiç yapmadım. yoksa dediğiniz mantıklı aslında.

hadi diyelim dvd yerine bu kızaktan aldım ssd'yi içine taktım windows'u ssd'ye gecirip diğer diskleri sadece depolama amaclı kullanabilir miyim

herseyi gectim flash bellekten format atmayı bilmiyorum. napıcaz win indirip usb'ye mi kurucaz sonra bios'tan usb'yi 1.sıraya alıp felan mı yapıcaz.

onlarda tamam diyelim suan ki sata hdd'in c ve d'sini boşaltmam için ssd'ye windows kurup sata hdd'i harici gibi biçimlendirerek mi boşaltıcam.
  • quote:

quote:

işin açığı şuan tek korkum formattan yana usb ile hiç yapmadım. yoksa dediğiniz mantıklı aslında.

hadi diyelim dvd yerine bu kızaktan aldım ssd'yi içine taktım windows'u ssd'ye gecirip diğer diskleri sadece depolama amaclı kullanabilir miyim

Alıntıları Göster
    elimde eski bir laptop üzerinde bu şekil yaptım ben;

64 gb bir ssd aldım bunu harddisk yuvasına taktım, normal harddiskinide dvd yuvasına taktım, 64 gb olan ssd ye sistemi kurdum, disk bölümleme vesaire hiç uğraşmadım, zaten o yüzden 64 gb yeter bu pc ye diye almıştım ssd yi, sadece sistemi kurdum herhangi bir oyun vesaire yok, sistemde 2 harddisk var ,biri sistemin kurulu olduğu ssd c diski,diğeride yuvadaki hdd d diski, birşey indireceğim zaman direkt d ye yani dvd yuvasındaki harddiske indirme yapıyorum.normal indirme yapıp ondan sonra bunu harici diske almak yerine direkt depo olan diskime indiriyorum. ayrıca 2.5inc harici harddisk kutusuda var elimde, pc götüremeyeceğim ama bir harici diskin lazım olacağı bir yere gideceğim zaman, yuvadaki diski çıkarıp harici kutuya yerleştirip götürüyorum

• quote:

herseyi gectim flash bellekten format atmayı bilmiyorum. napıcaz win indirip usb'ye mi kurucaz sonra bios'tan usb'yi 1.sıraya alıp felan mı yapıcaz.

onlarda tamam diyelim suan ki sata hdd'in c ve d'sini boşaltmam için ssd'ye windows kurup sata hdd'i harici gibi biçimlendirerek mi boşaltıcam.
    sdd e windows kurup hdd i depolama amaçlı kullanacaksın. Ayrıca usb optik sürücüde almıycaksın hali hazırda mevcut optik sürücüne kasa alıcaksın lazım olursa takar usb den kullanırsın
    usb den de format atmanın cd den atmakla farkı yok "windows 7 usb dvd download tool" diye bir program var microsoftun yaptığı bir program bunu çalıştırıyorsun flash ını takıyorsun pc ne o seni yönlendiriyor zaten iso dosyası halindeki windows u flash a yüklüyor program,sonra gidip 15 dk da format atıp windows yüklüyorsun cok daha hızlı cd e göre
    yinede sen bilirsin ben olsam böyle yapardım senin yerinde
    kafana yatmadıysa dediğin gibi yap mal senin zevk senin

• quote:

Orijinalden alıntı: Whisper81

64 gb bir ssd aldım bunu harddisk yuvasına taktım, normal harddiskinide dvd yuvasına taktım, 64 gb olan ssd ye sistemi kurdum, disk bölümleme vesaire hiç uğraşmadım, zaten o yüzden 64 gb yeter bu pc ye diye almıştım ssd yi, sadece sistemi kurdum herhangi bir oyun vesaire yok, sistemde 2 harddisk var ,biri sistemin kurulu olduğu ssd c diski,diğeride yuvadaki hdd d diski, birşey indireceğim zaman direkt d ye yani dvd yuvasındaki harddiske indirme yapıyorum.normal indirme yapıp ondan sonra bunu harici diske almak yerine direkt depo olan diskime indiriyorum. ayrıca 2.5inc harici harddisk kutusuda var elimde, pc götüremeyeceğim ama bir harici diskin lazım olacağı bir yere gideceğim zaman, yuvadaki diski çıkarıp harici kutuya yerleştirip götürüyorum

Alıntıları Göster
    ilk önce düzgün bir windows iso dosyası bulacaksınız, daha sonra microsoft un sitesinde usb dvd tool aracını pc nize kuracaksınız, en az 4 gb bir flash ı pc nize bağladıktan sonra , programı çalıştıracaksınız, iso dosyanız uygunsa (bazıları sorun çıkarıyor bu programda ) , flasınızı seçip devam ediyorsunuz, ve iso kalıbındaki windows u usb ye kopyalıyor program. usb niz hazır olduktan sonra;

usb yi pc nize takıyorsunuz, pc niz başlarken logo ekranında f2 for bios ve f10 for boot menu gibi bir seçenek vardır elbet, burdan ister biosa girip birinci siraya usb hdd yi alın, yada boot menüye tıklayıp pc nizi direkt olarak usb den başlatın, devamı normal herzamanki işlemler, bios dan usb yi ilk siraya aldığınızda ama dikkat etmeniz gereken noktalardan birisi, windows dosyaları kopyaladıktan sonra pc niz yeniden başlarken tekrar biosa girip kurulum yaptiğiniz hdd yi tekrar ilk sıraya alacaksınız yada yeniden başlarken usb yi çıkaracaksınız, yoksa yoksa sürekli usb den başlar, ama boot menü ile yaparsanız gerek yok,çünkü bios daki ayarlara dokunmuyorsunuz hiç

şuan kurulu olan c d ye dokunmanız şart değil, sonuçta pc nize yeni bir harddisk takacaksınız içi boş, buna direkt kurulum yaptıktan sonra, bu c ve olarak bölünmüş diskinizdeki verileriniz aldıktan sonra, disk bölümlemede eski hdd nizdeki c ve d bölümlerini sildikten sonra tek parça haline gelirler birleştirirsiniz

usb ile windows 7 vesaire kurma diye ararsanız resimli anlatımlar mevcut, pek bir fark olmadığını göreceksiniz

• quote:

yaptığınız şey aklıma yattı aslında ama suan kullandıgım laptop casper oldugu için usb'den format baslı basına bir risk cunku elimle usb soketlerinin uzerine cok hafif bi baska bile uygulasam sanki usb'de takılı olan seyi cıkarmısım gibi baglantı kesiyor bilg. usb'den yani bunu format atarken düsünsenize ?

ve notebook alıp bi yere gitmediğim için acıkcası hdd kutusuna içinde ki satayı takıp usb'den kullanmak bana daha az riskli ve sorunsuz geliyor.

Son olarak şuan ki düşüncem sata'yı cıkarıp yerine ssd takıp sonra da hdd kutusu alıp satayı biçimleyip kullanmak.
    Ram olarakta aynı markayı buldum oda olmadı gene 4gb 1066mhz ddr alırım bitane diye düşünüyorum. Yardım eden aydınlatan herkese çok teşekkür ediyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.