Şimdi Ara

>>>Ram Hakkında Merak Ettiklerim<<<

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim laptobun ramlar yandı yeni ram filan aldık şu eski rama bir bakıyım dedim üstünde dikdörtgen şeklinde 4 tane siyah birşeyler var ve onların dışında pek birşey yok bunların görevi ne? Ne yapıyorlar. Ram 333mhz ddr ram 184 pin. 2.5v üstündede inferneon diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamasylar -- 20 Haziran 2008; 11:36:21 >

• Ramlerin üzerinde siyah dikdörtgen birşeyler "hafıza modülü entegreleridir". Modüllerden biri arızalanırsa bütün ram arızalı sayılır. Entegrelerin üzerindeki part numaralarına göre Google'de araştırma yaparsanız, modüllerin kaç megabayt olduğunu öğrenebilirsiniz.

Örneğin: 256 MB lik ramde 4 modül var ise 256/4=64. Yani modüllerin her biri 64 MB olup seri bağlanmışlardır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: command_4

Ramlerin üzerinde siyah dikdörtgen birşeyler "hafıza modülü entegreleridir". Modüllerden biri arızalanırsa bütün ram arızalı sayılır. Entegrelerin üzerindeki part numaralarına göre Google'de araştırma yaparsanız, modüllerin kaç megabayt olduğunu öğrenebilirsiniz.

Örneğin: 256 MB lik ramde 4 modül var ise 256/4=64. Yani modüllerin her biri 64 MB olup seri bağlanmışlardır.

Dedinizya biri bozuldumu komple bozulur. Bu olay yüklenmeden olabilirmi? Benim laptopta sadece 256 vardı ve çok kasarsı sistem mavi ekranlar gelirdi bir gün hiç açılmadı bip bip error sesi verdi. 512 taktırdım daha hatalar gelmiyor. Dediğim gibi çok yüklenmedenmi bozuldu. Yine merak ettiğim bir konu var Nelerin aşınmasıyla bozuluyor yanma olayı nasıl gerçekleşiyor?

• quote:

Orjinalden alıntı: kamasylar

quote:

Ramlerin üzerinde siyah dikdörtgen birşeyler "hafıza modülü entegreleridir". Modüllerden biri arızalanırsa bütün ram arızalı sayılır. Entegrelerin üzerindeki part numaralarına göre Google'de araştırma yaparsanız, modüllerin kaç megabayt olduğunu öğrenebilirsiniz.

Dedinizya biri bozuldumu komple bozulur. Bu olay yüklenmeden olabilirmi? Benim laptopta sadece 256 vardı ve çok kasarsı sistem mavi ekranlar gelirdi bir gün hiç açılmadı bip bip error sesi verdi. 512 taktırdım daha hatalar gelmiyor. Dediğim gibi çok yüklenmedenmi bozuldu. Yine merak ettiğim bir konu var Nelerin aşınmasıyla bozuluyor yanma olayı nasıl gerçekleşiyor?

Çok yüklenmeden bozulmaz. Fabrikadan üretim hatalıysa bu şekilde mavi ekranlar ve hatalar alırsınız. Sonuçta buda kul yapısı. Her ne kadar test yapılsada zamanla bozulabiliyor. Kaldı ki üreticiler fabrika hatalarına karşı 2 yıl garanti veriyor.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: kamasylar

quote:

Çok yüklenmeden bozulmaz. Fabrikadan üretim hatalıysa bu şekilde mavi ekranlar ve hatalar alırsınız. Sonuçta buda kul yapısı. Her ne kadar test yapılsada zamanla bozulabiliyor. Kaldı ki üreticiler fabrika hatalarına karşı 2 yıl garanti veriyor.

3.5 sene filan oldu alalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamasylar -- 19 Haziran 2008; 0:21:01 >

• ram bellekleri yakacak olan 2 ana etken var. birincisi statik elektrik, daha yaygın olan ikincisi ise overclock uygulamalarıdır. bios'tan ram bellek ayarlarını standart dışı değerlere yükseltmeniz yeterlidir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dergul

ram bellekleri yakacak olan 2 ana etken var. birincisi statik elektrik, daha yaygın olan ikincisi ise overclock uygulamalarıdır. bios'tan ram bellek ayarlarını standart dışı değerlere yükseltmeniz yeterlidir.

Dediğiniz hiçbirini yapmamıştım zaten son 1 ayda hep mavi ekran gelirdi bende windowsdan sanal bellek alanını çoğaltmıştım bundan kaynaklana bilirmi?
  • o siyah dedğin şeyler bi nevi çok küçük çaphı hardisk gibi düşün bunların görevi ise mesla 256lık bi ram 256 mb lık bilgiyi işlemi herneyse harddiskten çok çok ızlı bir şekilde işleyip kullanıma sunmasıdır ramlerin görevi budur...
  • Peki beyler dosyalar rama yazılıyorda taşınca ne oluyor? Diyelim bir bilgisayarda 256mb ram var değer 350 mb'a çıkıyor bilgisayar nasıl kapanmıyor?
  • arkadaşıkm taşması mmkün değil senin dediğin gibi olsa taşar taşar ama onlarıda mişler o zmn avaşlama kasma die bi şey olmaz bilgisayarda
  • Hmm ok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.