Şimdi Ara

ram + harddisk + kart okuyucu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

uzun zamandır almayı düşündüğüm parçalar : ram-harddisk-kart okuyucu

benim istediğim ortalama 250gb harddisk ,2gb ram((2x1gb)) ve bir kart okuyucu

ama sizede sormak istedim nasıl bişey ne marka alıyım diye (:

para sıkıntısı yok .. siz bana bi marka model vede ortalama bi fiyat belirtin yeterde artar benim için :)

şimdiden herkeze teşekkür ederim (:

bu arada aşırı pahalı olmasın..ortalamanın biraz üstü olsun yeter.. (:

• kart okuyucuda bilgili değilim ama işlevleri aynı olduğundan ucuzunu almalı yeterki çok türdeki kartı okuyabilsin. internetten baktığım kadarıyla CONCEPTRONIC All in one 9dolar ve yeter sanırım.

250gb harddisk yeterliyse SEAGATE ST3250410AS . eğer 16mb cache yetmezse 32cachelikleride 10 dolar pahalıdır.
    500gb ye SEAGATE ST3500320AS var. hem bunlar 32Mb cachedir fiyatıda 104dolar.

ram olarak OC li bilgisayar kullanmıyorsanız 35dolara 2x1Gb veritech alabilirsiniz. Tabi OC kesinlikle olmaz diye bir şey yok. yapan yapıyor.
    yada A-DATA 2x1Gb 800Mhz ler alınabilir onlarda 69dolar. daha çok para ve performans için ise OCZ 2x1Gb800Mhz soğutucuları güzeldir. onlarda 100-120 dolar civarı.

Bu arada anakartınıza bu parçalar uyup uymadığına bakmamız lazım o yüzden modeli yazarsanız iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moffaka -- 29 Mayıs 2008; 3:34:38 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: moffaka

kart okuyucuda bilgili değilim ama işlevleri aynı olduğundan ucuzunu almalı yeterki çok türdeki kartı okuyabilsin. internetten baktığım kadarıyla CONCEPTRONIC All in one 9dolar ve yeter sanırım.

250gb harddisk yeterliyse SEAGATE ST3250410AS . eğer 16mb cache yetmezse 32cachelikleride 10 dolar pahalıdır.
    500gb ye SEAGATE ST3500320AS var. hem bunlar 32Mb cachedir fiyatıda 104dolar.

ram olarak OC li bilgisayar kullanmıyorsanız 35dolara 2x1Gb veritech alabilirsiniz. Tabi OC kesinlikle olmaz diye bir şey yok. yapan yapıyor.
    yada A-DATA 2x1Gb 800Mhz ler alınabilir onlarda 69dolar. daha çok para ve performans için ise OCZ 2x1Gb800Mhz soğutucuları güzeldir. onlarda 100-120 dolar civarı.

Bu arada anakartınıza bu parçalar uyup uymadığına bakmamız lazım o yüzden modeli yazarsanız iyi olur.

öncelikle mesajın için saol

-->bence de kart okuyucunun işlevleri aynı olduğundan ucuzunu almak daha iyi olacaktır.Ama bazı arkadaşlar vistada kart okuyucu çalışmaz diyolar((benim sistem vista ultımate)) ne kadar doğrudur ne kadar yanlıştır bilemem ama bilen varsa veya vistada olup kart okuyucusu olanlardan biraz bilgi alabilirsem ii olur..

--> SEAGATE ST3500320AS 32Cache 104 dolar..eğer gerçekten böle bi fiyatı varsa alırım..tada bende 80lik var sageate ama tam olarak modelini bilmiom..acaba ben bi 160lık alsam ikisini birlikte kullanabilirmiyim?

-->o\c yapmıyorum..ve bugün biraz araştırdım kendime uygun bir ram buldum..ama daha almadım

tekrar saol

• Kart okuyucu olayını bilmiyorum vistada. Çünkü ben o tip şeyleri kullanmam pek.

Makinada OC olmayacaksa sakın pahalı ram almayın. dediğim gibi veritechleri kapın resmen bedava ram satıyor.

Harddiskte evet dediğim gibi. 104 dolara 32cachelik 500Gb ler var. özelden firmayı yazarım.
  • saol moffaka..ram leri kendime göre buldum alacağım..kart okuyucu işini de biraz askıya alacağım..ve Harddiskide denin dediğin modelden alacağım..büyük bir ihtimalle 2-3 haftaya kadar alacağım...tavsiyelerin için saol
  • rica ederim hayırlı olsun.
  • Bu kart okuyucular floppy ile aynı boyda mı ? Floppyi çıkartıp kart aynı yere kart okuyucusu takılabilir mi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: SnypeR

Bu kart okuyucular floppy ile aynı boyda mı ? Floppyi çıkartıp kart aynı yere kart okuyucusu takılabilir mi ?

Okuyucuları çok bilmem belki vardır. Benim bildiklerim dışarıda duran USB ile bağlanan okuyucular. Boyutlarıda farklı oluyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SnypeR

Bu kart okuyucular floppy ile aynı boyda mı ? Floppyi çıkartıp kart aynı yere kart okuyucusu takılabilir mi ?

evet kardeşim aynen dediğin gibi.kasaların çoğunda iki tane disket sürücüsü yuvasından olur..ve birine floopy diğerine kart okuyucu takılır..ama genede istersen "moffaka" nın dediği gibi al..ama pahalıya gelir söliyim
  • laptopum için usbden takılan kart okuyucum zaten mevcut ama her seferinde laptop çantasından çıkartmaya üşendiğim için (ne olsa floppy'de artık kullanılmıyor) bir tane kart okuyucusu takıyım, hiç uğraşmiyim diye düşündüm.http://www.exa.com.tr/shop/product.asp?caid=397&pid=3778 yadahttp://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=32034 dahili, 3,5 diyor. Eğer bunlar uygunsa alıyım da floppy ile yer değiştirsinler artık

• hehe..üşengeçlikten kart okuyucu almak

zaten pahalı değil 8-10 lira falan..floopy boyutunda..ama benden demesi kart okuyucuyu kendin takmaya çalışma ne olur ne olmaz..profesyonellere bırak ..aldıın yer yapar zaten montajını
  • @FelakeTh

bi onun için montaj mı yapcaklar
    heriflere gıcık gidiosan çağar derim
    ben bi sakınca göremiyorum kart okuyucuyu kendin takmada

kararını vermişsin heralde hayırlı olsun derim
  • quote:

Orjinalden alıntı: crazy_19

@FelakeTh

bi onun için montaj mı yapcaklar
    heriflere gıcık gidiosan çağar derim
    ben bi sakınca göremiyorum kart okuyucuyu kendin takmada

kararını vermişsin heralde hayırlı olsun derim

yok onun için değil..mesela normal kasalarda kendin takarsın ama laptopların kasası çok ince ya işte o yüzden belki takamassın die dedim :D tabi bilgiliysen kendin tak..ama dikkat et kart okuyucu takarken laptopu dağıtma

tam anlatamadım ama inş. anlarsın..yani laptopların kasası çok ince ya şimdi sökmesi takması vb.. unuz iş..o yüzden dedim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.