Şimdi Ara

Ram Kullanımı Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle merhaba arkadaşlar. aşağıda belirteceğim sistemimde 3 adet 1gb 800mhz ram takılı(hepsi yanyana) ve şu ana kadar bir sorun yaşamadım anakartın kitapçığına göz gezdirdiğimde ya 2 slot ram takılı ya da 4 slot. ayrıca çoğu kişide de 2 slot kullanılıyor. dual chanel özelliği için.(tam net bilgim olmasada) birde kullandığım ram a baktığımda anakartın uyumluluk listesinde yer almıyor. ileride sorun çıkartırmı ve yaklaşık 3 aydır kullanıyorum oyun vs... için bir kere mavi ekran geldi pc resetlendi acaba bu yüzden midir? umarım sizde faydası olur burada cvplanacak bilgilerin.

anakart : gigabyte ga-p35-ds3r
    işl. : intel e8200 2,66 45nm
    ram : kingston 3*1gb 800mhz
    ekran k. : zotac 8800gt amp
    hdd : seagate 250gb 7200rpm
    psu : 500w coolermaster
    işl. sis. : xp profesyonel 32bit.

birde anakartım default ayarlarda...

ilginize teşekkürler.....

• Endişelenme sorun çıkarmaz. Mavi ekran bi defa değil her gün olmuyorsa dert etmen gerekmiyor.

3 yerine 2 veya 4 tane aynı boy RAM kullanman hız açısından biraz farkettirir. Dilersen aynı marka ve hızda 1 tane daha alıp deneyebilirsin. 4 GB olduğunda bu 32 bit XP ile 4 GB değil de 3.5 GB kadarını kullanabileceksin, ancak Windows görmese de anakartın kendisi düzgün tanıyacağı için sistem yine Dual Channel (Çift Kanal) çalışır ve bir sorun çıkartmaz.

O RAM listeleri anakartın üretcisi Tayvan'da, Japonya ve Amerika'da piyasada bulunan RAM'lere göre yapılıyor. Ayrıca ilk üretildiğinde piyasada diyelim 1-2 çeşit 800 Mhz bulunuyorsa, sonradan çıkanlar haliyle gözükmüyor. Şu ana kadar sorunsuz kullandıysan bundan sonra da sorun çıkartmayacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.