Bildirim
Ram mi işlemci mi
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
4gb oyun yoksa yeterli gibi bir durum yok az bir miktar.notebook işlemcilerini zaten güç tüketimi yüzünden kuşa çevirdikleri için i7 de alsan masaüstü gibi olmuyor 8gb olsun bence.notebook tavsiyesinin bölümü var oraya da başlık açıp sor link atıp ama onlar da 4gb az diyeceklerdir. -
Selam,
Tabii ki i5 8250U alınmalı. 4C/8T bir işlemciden bahsediyoruz. Tüm güncel platformlarda; INTEL'de 8. nesille beraber işler çok değişti.
Daha sonra 4GB daha ram eklemesi yaparsınız. Ama uzunca bir süre 4GB ram ile devam edeceğim derseniz; zaman zaman sıkıntılar olabilir (tarayıcı kullanımı vs.'den bahsediyorum). Kullanacağınız programlama yazılımlarını aman aman etkilemez. i5 8250U ve 8GB ram (SSD olmadan), seçeneklerin en güzeli olur tabii.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 11 Ağustos 2018; 14:38:53 > -
I5 8250yi alin.
Aldiktan sonra 600 liraya 16 gb 2400 mhz dd4 ram bulup cihazi acip takin. 4 gb rami ise 150 liradan satin.
Islemci farki cok ikisi arasinda.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
borç vereceksen sıkıntı yok adam param yok diyor okumadan mı yazıyorsunuz? -
Ben en iyi cozumu sunuyorum. Makinesi 4 gb ram ile calisir ustelik ilerde bunu degistirebilir ama bir kere 7200 alirsa ona mahkum olur cok daha guclu islemcisi olan makine tercih edilmeli. Ardindansa 600 tl para biriktirebilir oteki turlusunu tavsiye etmek istemiyorum bana gore ya dedigim hibi yapmali yada diger cihazi almamali.
biz de biliyoruz en iyi çözümü ama adam PARAM YOK diyor buna da bir çözüm buluyorsan sıkıntı yok.bizim milletin adeti zaten forumda adam 500 liram var der 1500 liralık tavsiye verirler. -
@PilliBebek0
Tabii herkesin ortak fikri 8250 ama bu durumda bütçe aşılıyor. Bütçeniz nedir? Alternatif öneride bulunabiliriz. -
8gb i5.8 ve ssd olunca fiyat aşıyor 3000leri geçiyor. ssd olmazsa i5.8 ve 8ramli laptoplar 2700-2800den başlıyor. 4gb ve i5.8 olursa 2500-2600dan başlıyor. 8gb ve i5.7 olursa 2700-2800den. Benim bütçe 2500 ama biraz aşmak gerekicek gibi. Eğer performans açısından çok fark yoksa işlemci yada ramden 1 tık kısıp bütçeyi düşürmek istiyorum ama çok fark edicekse eğer 100-200 tl için değmez gibi geliyor çünkü uzun süre kullanmak istiyorum aldığım pcyi. En uygun seçenek şuan lenovo ideapad 320 ve v330. i5.8 ve 8gb ram 2700-2800 fiyatı.
SSD ekleme bile kısa vadede zor duruyor. 600e ram eklemek falan çok zor. Teşekkürler hepinize. -
Bütçenizi biraz zorlayıp, i5 8250U ve 8GB ram sizin için iyi bir seçenek olacaktır. SSD de sonradan ekleyebileceğiniz bir bileşen.quote:
Orijinalden alıntı: PilliBebek0
8gb i5.8 ve ssd olunca fiyat aşıyor 3000leri geçiyor. ssd olmazsa i5.8 ve 8ramli laptoplar 2700-2800den başlıyor. 4gb ve i5.8 olursa 2500-2600dan başlıyor. 8gb ve i5.7 olursa 2700-2800den. Benim bütçe 2500 ama biraz aşmak gerekicek gibi. Eğer performans açısından çok fark yoksa işlemci yada ramden 1 tık kısıp bütçeyi düşürmek istiyorum ama çok fark edicekse eğer 100-200 tl için değmez gibi geliyor çünkü uzun süre kullanmak istiyorum aldığım pcyi. En uygun seçenek şuan lenovo ideapad 320 ve v330. i5.8 ve 8gb ram 2700-2800 fiyatı.
SSD ekleme bile kısa vadede zor duruyor. 600e ram eklemek falan çok zor. Teşekkürler hepinize.
Notebook platformunda alım yapılırken; değişim yapılamayacak parçalar her zaman yüksek tercih edilmelidir. Kaldı ki 7. - 8. nesil INTEL işlemciler arasında ciddi farklar mevcut.
-
Lenovoya bakicam artik. Tesekkurler
Rica ederim.quote:
Orijinalden alıntı: PilliBebek0
Lenovoya bakicam artik. Tesekkurler
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
borç vereceksen sıkıntı yok adam param yok diyor okumadan mı yazıyorsunuz?
|
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X