Şimdi Ara

Ram Saat Hızı Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Anakartım DDR 400'e kadar desteklemekte.Fakat şu an elimde bulunan 512+256 ramlerim gerçek saat olarak 200Mhz desteklemesine rağmen ilk açılışta her zaman gerçek saat olarak 166Mhz görüyorum.
    Anakartımın everestten bir raporunu aldım.

Anakart Özellikleri:
    Anakart Kimliği 07/29/2004-nVidia-nForce-6A61BPAAC-00
    Anakart Adı Epox EP-8RDA+ / FIC AU11 Chameleon

Veri Yolu (FSB) Özellikleri:
    Yol Türü DEC Alpha EV6
    Yol Genişliği 64 Bit
    Gerçek Saat 167 MHz (DDR)
    Etkin Saat 333 MHz
    Band Genişliği 2667 MB/s

Bellek Yolu Özellikleri:
    Yol Türü Dual DDR SDRAM
    Yol Genişliği 128 Bit
    Gerçek Saat 167 MHz (DDR)
    Etkin Saat 333 MHz
    Band Genişliği 5334 MB/s

Çipset Yolu Özellikleri:
    Yol Türü HyperTransport v1.0
    Yol Genişliği 8 Bit

Anakart Teknik Bilgisi:
    CPU Soket/Slot 1 Socket 462
    Genişleme Yuvaları 6 PCI, 1 AGP
    RAM Yuvaları 3 DDR DIMM
    Tümleşik Aygıtlar Audio, LAN
    Fiziksel Boyut ATX
    Anakart Ölçüleri 240 mm x 300 mm
    Anakart Çipseti nForce2-SPP

Görüldüğü üzere Dual Channel destekli anakartımın gerçek saati 167 MHZ normalde 200MHZ olması gerekir.BIOS ayarlarından ismini tam hatırlamadıgım bir kısmı auto değilde By BPS'di sanırım yapınca normal 200MHZ 'e çıkıyor fakat bu sefer bilgisayar windows girişinden sonra takılıyor.
    Bugün 2.el sipariş verdiğim 2gb ddr400 pc3200 dual kit 2*1gb ramler gelince ddr333'de çalışmasını istemiyorum.İşlemci sıcaklığı şu an normalde 50'de geziyor.Yüksek bir rakam biliyorum fakat en kısa zamanda temizleme ve macun yenileme işlemlerine tabi tutucam makinayı.
    Anakartımın bellek gerçek saatini nasıl 200MHZ'e çıkartabilirim?Öneri ve görüşlerinizi bekliyorum.

Ramlerimin slot1(512) slot3(256) Cpu-Z programı ekran görüntüleri aşağıdadır.

Ram Saat Hızı Hakkında

Ram Saat Hızı Hakkında

Ram Saat Hızı Hakkında

Sonuncu resimdeki Channels kısmında single yazması gerekmezmi neden Dual yazıyor?Şu an ramlerimim dual çalışmaması lazım bildiğim kadarıyla.
    Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turksoftware -- 29 Aralık 2008; 2:03:56 >

• Arkadaşlar yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
  • farkli kapasitede ram kullaniyorsun markalari da farkliysa problem cikmasi normal.spd'ye alinca 400 oluyor ama makine acilmiyor diyorsun.ramler o hizda uyumsuzluk yapiyor demek ki.yeni alacagin ramler kit oldugu icin problem yapmaz muhtemelen.iki farkli kapasitedeki ram dogru slotlarda dual calisabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: .45 ACP

farkli kapasitede ram kullaniyorsun markalari da farkliysa problem cikmasi normal.spd'ye alinca 400 oluyor ama makine acilmiyor diyorsun.ramler o hizda uyumsuzluk yapiyor demek ki.yeni alacagin ramler kit oldugu icin problem yapmaz muhtemelen.iki farkli kapasitedeki ram dogru slotlarda dual calisabilir.

evet kardeş ramlerin kapasite ve markları farklı.Yeni alacaklarım bugün yada yarın gelicek,onlar bir sorun çıkarmaz inşallah.Bir sorun olursa yazarım foruma zaten.
    Teşekkürler.
  • Yeni ramleri(Kingston 2*1gb DUAL KIT) taktığımda ve bios kısmından by spd 'ye alınca(166mhz'den 200mhz'e çıkıyor hızlar) herhangi bir takılma olmadı.Şu an 200MHZ hızında sorunsuz çalışmaktalar.Yardımların için teşekkürler.

Bir sorum olacak yeni ramler hakkında;

Ram Saat Hızı Hakkında

Ram Saat Hızı Hakkında

Ram Saat Hızı Hakkında

CPU-Z programının Memory tabında Channels kısmında Dual yazıyor bir altındaki inaktif olarak gözüken DC(sanırsam Dual Channel) Mode neden Active yazmıyor.Dual çalışması için nereye bakmam lazım.Bu kısımda Dual yazması yeterlimidir?
    Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turksoftware -- 2 Ocak 2009; 14:25:44 >

• quote:

Dual çalışması için nereye bakmam lazım.Bu kısımda Dual yazması yeterlimidir?

evet yeterlidir baska yere bakmana gerek yok.DC Mode yazan yerde asymetric/symetric yazar core2duo islemcilerle ilgili bir sey sanirim.3-3-3-8 400 mhz resimlerde sorun yok gule gule kullan.
  • Teşekkür ederim hocam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.